Mutlu Ölüm (Eve Dallas, #4)

10 puan

https://illekitap.blogspot.com/2020/02/nora-roberts-mutlu-olum-olum-serisi-4.html

Verdiğim son kararla her ay bir Eve Dallas kitabı okuyarak seriyi bitirmeyi planlıyorum. Hali hazırda 3 kitabını okumuştum ve şimdi bu ay sa 4. Kitabı Mutlu Ölüm okudun, bitti ve yorumuyla karşınızdayım.

Nora Roberts'ın meşhur Ölüm Serisi hazır yeniden basılmaya başlanmışken kaçırmadan deneyin derim size. Çünkü seri -en azından okuduğum 4 kitabı- polisiye ve aşkın çok güzel iç içe geçtiği ileri teknolojilerin bulunduğu bir kurguya sahip. Aslında polisiye, bilim kurgu ve aşkın harmanlanmasıyla oluşan kurgular da diyebiliriz.


Hep bir seri cinayet var ve dedektif Eve Dallas bu olayları çözmeye çalışırken ileri teknolojiler kullanılıyor ve Eve'in biricik aikı Roarke'de hep bu olay döngüsünün bir şekilde içinde oluyor. Sanırım alırı, ultra , mega zengin olması hep bir şekilde cinayet silsilesinde ucunun ona, yaptığı işe ya da şirketine dokunmasını sağlıyor. Ama hep masum bizim biricik Roarke'miz :)

Mutlu Ölüm'ün konusu da Eve'in birbirinden farklı dört kişinin intiharlarını bir şekilde cinayet olduğuna inanmasıyla araştırmaya başlamasını anlatıyor. İntihar eden kişilerin yüzünde mutlu bir gülümseme var... kişiler hep çıplak bir şekilde ölü bulunuyor hatta öyle ki biri Eve'in gözleri önünde ölüyor. Eve bu ölümleri ve ardındaki sebepleri, nasıl olduğunu araştırırken hep bir şekilde yolunun ultra ileri teknolojiye çıkması onu iyice şüphelendiriyor. Ama olaylar ya da katil hiç de düşündüğü gibi kişiler çıkmıyor.

Kitap serisinde ya da okuduğum dört kitabında en sevdiğim şey hep katilin en yakınındaki ya da hiç tahmin etmediği kişinin çıkması. Açıkçası kitabı okurken aklıma gelen kişinin katil olacağını düşünürken Eve'in şüphelisi aklımı karıştırdı ama tabi sonunda katil ilk tahminim çıktı. Kitabın en sevdiğim şeyi de o zaten. Sen biliyorsun katili ve ona göre okuyorsun ama Eve senin önüne öyle delillerle geliyor ki şüpheye düşüyorsun. Ama sonunda senin tahminin katil çıkıyor ve sonunda katil hep kaybediyor. Ah bir de her kitabın sonunda Eve iyi hırpalanıyor ve Roarke'ın bütün ilgisine sahip oluyor. Bu kısım kıskandığım kısım diye itiraf edebilirim.

Roarke cidden aşık olunası bir adam. Zenginliğini, gezegen sahibi olmasını, şirketlerini, her şeyini bir kenara atın. Adamın karakteri, duruşu, duygularını açıkça dile getirmesi... her şeyiyle aşık olunası bir adam. Şu seriyi okuduğunuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Eve kesinlikle kıskanılacak kadın çünkü Roarke gibi bir adama sahip.

Ancak böyle söylendiğinde Eve Dallas'ın da böyle bir adamı hak etmediğini düşünmeyin. Eve de muhteşem bir kadın tam birbirlerine göreler.

Eve'in duygular konusundaki çekingenliği, evliliği hakkındaki alışık olmadığı tutumlar hepsini okumak çok güzeldi. Evet Eve ve Roarke evliydi ve balayına gitmişlerdi. Kitapta öyle başlıyor zaten. İlk balayında cinayeti görüyor sonra geri döndüğünde devamı geliyor.

Kitabın son sahnesi süperdi. Eve'in her şeyi ortaya dökeceği zaten bilinen bir gerçek o kısmı es geçiyorum ama Roarke için endişelenmesi, onun için çırpınması çok güzeldi.

Ben bu çifti çok sevdim sadece bu çift için bile okunur bence bu seri.

Eğer polisiye seviyorsanız mutlaka okuyun. Kuru kuru polisiye okuyamam aşk da olsun derseniz bu tam sizlik çünkü aşk da fazlasıyla var polisiye de var.

Şiddetle tavsiye ediyorum. Okumadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »