Melek (Melek, #1)

9 puan

Başarılı kapak tasarımı ve iyi çevirisiyle DEX yayınları etiketiyle karşımıza çıkan Melek, piyasadaki melek konularını içeren bir çok kitaptan farklı konu ile yayınlandığı andan itibaren dikkatleri üzerine çekmişti.

Buradaki Melekler insanlardan beslenerek onların enerjilerini alır, bu da insanlarda çarpmaya bağlı olarak kanser, kalp hastalığı, sürekli yorgunluk gibi hastalıklara sebep oluyor. İnsanlar üzerindeki diğer etki ise meleklere karşı duydukları derin sevgi. Kitapta bu durumun adı Melek Çarpması olarak geçiyor.

Esas kız olan Willow, zaten bir çok kızdan çok farklı. Evet kendisi yarı melek olabilir ama esas farklılık -bence- arabalardan anlıyor oluşu. Allah aşkına çevrenizde kaç tane kız arkadaşınız arabalardan ve araba tamirinden anlıyor?!

Üstelik bu tek yeteneği değil, Willow aynı zamanda bir medyum. İnsanlara dokunarak onların gelecekleri hakkında öngörülerde bulunabiliyor ve garip bir şekilde hisleri her zaman doğru çıkıyor. Bunu nasıl yaptığına dair bir fikride yok üstelik.

Bir gün okulun popüler kızı Beth ona gelip geleceğini okumasını söylüyor. Willow Beth'in eline dokunduğu anda onun yaşadıklarına tanık oluyor ve asla inanamayacağı bir şey görüyor: Bir Melek. Beth'in bir melek gördüğünü ve bu meleğin onu kötü etkilediğini, geleceğinin olumsuz olduğunu görüyor. Bunu ona da söylemeye çalışıyor ona Melekler Kilisesine katılmaması gerektiğini söylüyor, ancak Beth onu dinlemiyor ve Meleğine Willow'un söylediklerini anlatıyor. Meleklerin biraz araştıması ile Willow'un meleklerin için tehlikeli olduğu anlaşıyor ve devreye Alex giriyor.

Alex bir MK yani Melek Katili. Ailesinin ölümünden melekleri sorumlu tuttuğu için CIA'in Melek Projesinde melek avcılığı yapıyor. Son görevinde karşısına çıkan Willow gördüğü diğer meleklerden çok farklıdır. Willow'u ilk gördüğünde onunda melek olduğunu düşünüyor çünkü insan kılığının ardında bir melek var ancak diğer meleklerin aksine halesi yoktur, -ışık halesi burada meleklerin kalbi oluyor ve sadece oradan vurulurlarsa ölüyorlar- onu diğerlerinden ayıran başka bir şey ise Willow'un çocukluğunun da olması, çünkü bir melek her zaman yetişkindir. Bu durum ona şüpheli gelir ve onu öldürmek için bekler ancak daha sonra Meleklerin Willow'u kendileri için tehdit olarak gördüğünü anlayınca onunla beraber kaçmaya başlar.

Wiilow yarı melek; annesi insan, babası melek. Babasını sadece annesinin düşüncesinde görmüş ve onun kötü olduğunu anlamıştır. Willow'un neden o kadar önemli olduğu kitabın sonlarında ortaya çıkıyor. Babasının kimliği ise şaşırtıyor, serinin diğer kitaplarında eminim bunun üzerinde daha çok duracaktır yazar. :/

Willow ve Alex yolculuk boyunca sürekli çılgın kilise fanatiklerinden - Melekler insanları bir kilise etrafında toplayarak her an beslenebiliyorlar-, Meleklerden kaçıyorlar, güvenecekleri tek kişi birbirleri. Her zaman güvendikleri kişilerin onlara sırt çevirmesi, düşman olması üzse de kaçmaya devam ediyorlar.

Kitapta sevdiğim yerlerden biri Alex'in Willow'a hislerini itiraf ettiği ve karşılık aldığı kısımdı, yazar o romantizmi çok güzel vermiş. Genç bir kitleye hitap ettiğini unutmamış :) Ama tamamen çocuk kitabı olarak da kalmamış kitap.

Daha fazla yazarsam her şeyi anlatmaya başlayacağım o yüzden yazmıyorum ama ben kitabı çok sevdim. Konu olarak burada yayınlanan diğer Melek kitaplarında farklı olması da etki etmiş olabilir.
Bu tarz kitapları seviyorsanız mutlaka okuyun! :))

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »