Kördüğüm

8 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/11/kordugum-kitap-yorumu.html

Kördüğüm'ü çok uzun zamandır okumayı istiyordum ancak nedendir bilinmez , almayı hep erteliyordum. Hep başka önceliklerim oluyordu sanırım. Ama keşke olmasaymış. -,- Kitabı geçen ay D&R'nin 9.90 kampanyasından almıştım. ( Ve okumayı yine bekletmişim görüldüğü üzere. -,-)
Kitabı aldığımda konusuyla ilgili hiçbir fikrim yoktu. Sadece bende herkes gibi kapağına vuruldum. Ayrıca kapağı da içeriğiyle bağlantılıymış ve bu da çok hoşuma gitti. Küçük bir detay olsa da böyle küçük farklılıkları seviyorum.

Onu bunu bırakıp kitabın konusuna değinirsem eğer ; kitabımız akıl hastanesinde başlıyor. Naomi'nin kendi karanlığında kaybolduğu yerde. Naomi , oraya nasıl düştüğünü anlatıyor , duygularını açıyor kitap boyunca. Zaman zaman geçmişine gidiyoruz , zaman zaman da bugünün de yaşadıklarına geri dönüyoruz. Açıkçası ben de çoğu kişi gibi kitabın sonunu az buçuk tahmin edebildim.

Ama keşke edemeseydim. Kitabın gerçekten rahatsız edici bir konusu var derinlerde. Ama ne olduğunu söyleyip sürprizi bozmak istemiyorum. Siz kendiniz okumalısınız. Evet bence oldukça rahatsız edici ama bir o kadar etkileyici bir kurgu üzerinden gitmiş yazar. Ayrıca yazarın betimlemelerini çok sevdim. Ama bütün bu olumlu şeylerin yanında bir şeyler eksik geldi bana. Yani nasıl anlatsam? Karakterlere tam olarak adapte olamadım , onlarla tam olarak bütünleşemedim. Hep bir şeyler havada kaldı okurken. Onun haricinde akıcı bir kitaptı. Öyle ki okul zamanında bile benden beklenmeyecek bir performans gösterip 2 gün içerisinde bitirdim kitabı. Demin de bahsettiğim gibi kitabın sonunu tahmin etmiştim ancak yine de tüylerim diken diken oldu. Aklım hala almıyor olanları. (Bunlar hep merak edip okuyun diye. :P)
Yani anlayacağınız bir şans verirseniz pişman olacağınızı düşünmediğim bir kitap Kördüğüm. Şimdi düşündüm de kitap gerçekten de adı gibi Kördüğüm. Son sayfalarda gerçekten Kördüğüm olacak her şey. (Benim aklım oldu açıkçası. Üstelik sonunda olacakları biliyordum. -,-)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »