Karanlıkta Buldum Seni

9 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/02/a-meredith-walters-karanlkta-buldum.html

Go Kitap, cidden çok güzel kitaplar çıkarmaya devam ediyor. Mıknatıslı kapak tasarımları, mükemmel çevirileri, kolaylıkla okunabilir puntodaki yazımları ve imla hatası olmadan çıkan kitaplarıyla isimlerini sağlamlaştırmaya başladılar bence.

Henüz 4 kitapları çıkmış olmasına rağmen dördünü birden aldığım bir yayınevi! Gerisini siz düşünün.

A. Meredith Walters, kusursuz, dokunaklı ve sürükleyici bir kurgu oluşturmuş. Her ne kadar karakterlerinin henüz 17 yaşında olması yaşadıkları olaylar için küçük olduklarını düşünsem de okurken daha büyük bir yaş ortalaması içinde bu kurgu bu kadar güzel olmazdı diye kabulleniyorum.


Çeviri çok güzeldi, kitap oldukça akıcı ve sürükleyiciydi. Kitapta eleştirilebilecek hiçbir hata yoktu! Bu kitabı eleştirenlerin kitaba haksızlık ettiklerini düşünürüm.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Maggie 17 yaşında lise öğrencisi normal sizin benim gibi bir kız. Okulunda yeni yıla başladığında, okulun yeni çocuğu Clayton Reed ile tanışır. Tanışmaları ayak üstü ve biraz tartışmalı olması Maggie'nin ilgisini çeker derken Maggie bir şekilde Clayton ile arkadaşlık kurar ve arkadaşlıkları daha Maggie farkına varmadan çok farklı bir boyuta geçer. Birbirlerinden hoşlanan derken aşık olan bu iki genç, sıradan bir lise öğrenci ve sıradan bir lise aşkından daha fazlasını yaşamaya başlarlar. Çünkü Clayton hiç de normal değildir (fantastik bir şeyler beklemeyin,hiç de fantastiklik yok içinde). Clayton'ın ruhsal sorunları vardır ve Maggie bunları öğrenmesine rağmen ondan vazgeçemez derken çok fazla şey kaybetmeye başlar ve Clayton'ı hayatının merkezine oturmaya başlar. İşte olaylar bu nokta da patlak verir çünkü hiçbir şey olması gerektiği gibi ilerlemez!

Kitap Maggie ve Clayton'ın küçük yaşlarına rağmen uğraştıkları büyük sorunları ve bunun yanında aşklarına nasıl bağlı olduklarını anlatıyor.

Kitabı çoook beğendim. Okumayanlara tavsiye ederim, okumaya niyetli olanlara da biran önce okumalarını tavsiye ederim.

İtiraf etmek gerekirse kitaba ilk başladığım zaman Aspendos Yayınları'ndan çıkan Sana Vuruldum kitabı gibi çıkacak diye çok korktum ki zaten biliyorsunuz o kitabı pek beğenmemiştim ama sonra bu kitabı okuyunca nasıl bir hata yaptığımı fark ettim. Cidden bayıldım bu kitaba!


Alıntılar ve daha fazlası için: http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/02/a-meredith-walters-karanlkta-buldum.html

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »