Kalp Hırsızı

10 puan

Jane Leslie'nin yedi abisi ve iki ablası vardır. Babası Dumfries kalesin de kahyadır. Annesi onu doğururken ölünce Kelt milliyetçisi anaannesi onu büyütmüştür. Büyütülme şeklinden dolayıda tuhaf olduğu bir cadıya benzediği düşünülmüştür. Jane ise evlenmek çocuk yapmak istemez. Şifa yeteneği ile kendisini insanları, hayvanları iyileştirmeye adamak ister.

Lynx De Warenne eşi öldükten sonra yeniden evlenmemiştir. Barondur, birçok arazisi vardır ve amcasının Surrey Kontluğunun da varisidir. Fakat kendisinin bir varisi yoktur. Bir çocuğunun olmasını ise her şeyden çok ister.

O sırada ülke karışıktır. İskoçlar Fransa ile müttefik olmuş, İngiltere'i istila etmeye kalkmışlardır. Kral Edward Plantagenet de İskoçya'yı istila emri verir.
Lynx'in yol arkadaşı da gözetlemesi gereken, kendini İskoçya'nın meşru kralı olarak gören bunun için adım adım ilerleyen Robert Bruce'dir.

Lynx Dumfries kalesini garnizona dönüştürmek için gider. Artık oranın yeni efendisidir. Kahya işini en iyi şekilde yaptığından ondan memnun kalır. Onun çocuk isteğini gören kahya ise ona nişanlanmasını önerir.
Bu nişanlılık bir kadının bir erkekle birlikte olmasını onaylamaktadır. Nişanlılık bir sene bir gün sürer. Süre sonunda çift evlenmek veya ayrılmak istediğine karar verir.Bu birliktelikten çocuk olursa da meşru sayılır.
Lynx de kahyanın çocuklarının doğurgan olduğunu bildiğinden onun nişanlı olmayan tek kızı ile nişanlanmak ister. Hamile kalırsa onunla evlenecektir. Hamile kalmazsa da nişanlılık bozulacak babasına tazminat verecektir. Kahya ile anlaşırlar ve geriye sadece kızı Jane'i ikna etmek kalır. Lynx Jane'i görünce şaşırır ikili daha önce karşılaşmıştır. Lynx de Jane'nin ormanda gördüğü yakınlaştığı vaşağın hayat bulmuş halidir. Jane önce istemese de ikna edilir ve nişan gerçekleşir. Fakat iki gün sonra Lynx orduya geri döner.

Aylar sonra geldiğinde ise hayalleri nihayet gerçek olur Jane hamiledir. İkili bir yandan yeni durumlarına alışmaya çalışırken Lynx'in eski sevgilisi sorun olmaya başlar. Başka bir düşmanı daha vardır ve peşini bırakmamaya kararlıdır. Tüm bu sorunlar ve içinde bulundukları karışık döneme rağmen ikili duyguları her geçen gün daha çok artarak yaşamaya başlar.

Kadınlara güvenmeyen Lynx Jane sayesinde her geçen gün biraz daha değişir. Ölümden döndüğü o dönemde Jane'nin onu iyileştirmek için yaptıklarına hayran oldum.
Evet tarihi detayların yoğun olduğu bir kitap fakat beni sıkmadı. Normalde bu ayrıntı kitaptan soğumama neden olur ama bu kitapta öyle olmadı. O dönemi, koşulları daha iyi anlamamı sağladı. Tekrar bu çağı farklı bir dille okudum, yeni detaylar öğrendim, daha çok ilgimi çekti, araştırmama sebep oldu. Bunları yaparken asla sıkılmadım, yorulmadım. Güzel bir tarih ve güzel bir aşk hikayesini keyifle okudum. İkiliyi çok sevdim bayıldım onlara. Vaşak olayı ise ayrı bir hoşuma gitti.
Robert ve Jory aşkı ise bambaşkaydı. Robert İskoç Ulster Kontu Edward de Burgh'un desteğini alırsa kral olabilecektir. Jory bunun yalnızca ona hayran olan kızı Elizabeth De Burgh'u kraliçe yapma sözü ile gerçekleşeceğini bildiğinden bu fikri Robert'in aklına koyacak kadar onu seven bir kadın.

İki güzel aşkı tarihi detaylarla okumayı sağlayan harika bir kitap bayıldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »