Kalp Hırsızı

8 puan

Virginia Henley’in tarzını genel olarak beğeniyorum tarihi aşk romanlarını okurken ara sıra bu tarz bir yazımı da okumak iyi oluyor. Kitapta adı geçen bir sürü kişi gerçekten de yaşamış kişiler. Örneğin Robert Bruce, John De Warenne, Edward Plantagenet, Elizabeth DeBurg gibi.
DeWarenne serisinin ilk kitabı Lynx de Warenne ikincisi de kız kardeşi Marjory’nin ki bu kitabın sonuna geldiğimizde onun hikayesinin merakla çevrilmesini beklemeye başladım umarım ki çevrilir çünkü kendisi okuyanların en çok merak edeceği karakter olacak bence.
İngiltere ve İskoçya arasındaki savaşın kızıştığı dönemlerde Lynx kralın emriyle Dumfries kalesini işgal eder. Kalenin kahyası halk gibi genel olarak düşmanca bir tavır sergilemek yerine kalenin yeni efendisine saygı ile davranır bu da gözüne girmesine neden olur. Tabi ikinci neden ise Jock Leslie’nin geniş ailesidir. Lynx her şeyden önce bir çocuk özlemi çekmektedir bunun içinde Leslie’nin son bekar kızı Jane’e yıldırım bir birliktelik teklif eder. Bir yıl ve bir gün sonra çocukları olmazsa ayrılacaklardır fakat olur ise onunla hemen evleneceğine dair söz verir.
Tabi karakterlerimiz bu karardan çok daha öncesinde karşılaşmışlardır. Kitabın olay örgüsü hakkında fazla bir şey demek istemiyorum bayağı yoğun şeyler ve fazlaca karakter var. Kitap vakit geçirirken değil de tam anlamıyla odaklanılırsa anlaşılabilecek bir dile sahip. Oldukça fazla tarihi detaya sahip ve çıkan savaşlar ve özellikle William Wallace isyanı derken karakterlerimiz ne zaman bir araya gelseler hadi oldu olacak desek ayrılmak zorunda kalıyorlar. Benim tek dileğim ikinci kitabın yani Marjory’nin kitabının bir an önce çevrilmesi. Kendisi bu kitapta bir dul olarak karşımıza çıkıyor ve Jane’in de bir leydi olarak yerini bulabilmesi için ona oldukça yardımcı oluyor tabi asıl şaşıracağınız yer ise onun sevgilisi ve benim çenemi tutamayıp yazmaya devam edip tüm kitabı anlatırsam sonlara doğru yaptığı şey. Evet Marjory’i ne kadar çok merak ettiğimi anlayabilmişsinizdir kitap yerine onu konuşuyorum ama farklı bir bakış açısı arıyorsanız tarihi detaylar sizi tatmin edebilir.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »