Kaçak Gelin (Warenne Dynasty, #6)

10 puan

Sean O’Neill, Devlin'in kardeşidir. Anneleri Mary korkunç bir katliam sırasında İngilizler tarafından dul bırakılmıştır. Dul bir adamla evlenen annesinin yeni kocasının üç oğlu ve kızı ile büyümüşlerdir. Sean O'Neill'lara ait yanan araziyi yeniden verimli topraklara dönünceye kadar günlerce, haftalarca sürmüştür. İngiliz askerlerinin telef ettiği hayvan sürüleri yerine yenilerinin gelmesi için her aşamasıyla ilgilenmiştir. Malikaneyi teriyle, kanıyla, gözyaşıyla yeniden var etmiştir. Askeaton'ı abisi için yeniden var etmiştir. Görevinden ayrılan abisi karısı ve kızı ile gelmiştir. İstediği şeyin ne olduğunu tam olarak bilmese de orada ki görevinin bittiğini bilir. Dışarıda bir şeyler onu bekliyordur. Bu yüzden yirmi dört yaşındayken kaderin karşısına çıkarmayı planladığı macerayı düşünerek evden ayrılmaya karar vermiştir. Gittiği sırada üvey kardeşi Eleanor de Warenne peşine takılır. Zaten babası annesi ile evlendiğinden beri bir gölge gibi sürekli peşinde dolanmıştır. Daha küçük bir çocukken Sean'a aşık olduğuna karar vermiş ve günün birinde onunla evlenmeyi kafasına koymuştur. Eleanor'un bu sahiplenişi Sean'ı hep eğlendirmiş ve eninde sonunda bu düşünceden vazgeçeceğini düşünmüştür. Aralarında gerçek bir kan bağı olmasa da Sean onu hep kardeşi olarak görmüştür. Giderken Eleanor'da onunla birlikte gitmek ister. Sean götürmeyince de kendisi için geri döneceğine dair ondan söz alır.

Eleanor ikisi üvey olmak üzere beş erkek çocuğuyla büyümüştür. Londra'nın balo salonlarında dans etmek için değil İrlanda'nın tepelerinde at sürmek için yaratılmıştır. Diğer leydilerin aksine tüfek, kılıç kullanır, kısa pantolonla erkek gibi ata binerdi. Çocukluğundan beri sevdiği Sean'dan yıllarca haber alamaz. Dört yıl geçtikten sonra bir haber gelmeyince herkes Sean'ın öldüğüne inanır. İnanmayan kabullenmeyen tek kişi Eleanor'dur. Üç yıl boyunca Sean'ın dönmesini beklemiş bir sabah dehşet verici gerçeği kabullenerek uyanmıştır. Sean gitmişti ve dönmeyecekti. Birkaç gün boyunca kendisini odasına kilitlemiş en iyi arkadaşının, aşık olduğu adamın yasını tutmuştur. Dördüncü günün sabahında babasının yanına gidip evlenmeye hazır olduğunu, uygun bir eş bulmasını istemiştir. Bir ay sonrada evleneceği adamla tanıştırılmıştır. Zengin, unvan sahibi kendisine uygun bir nişanlısı vardır. Üç gün sonra herkesin onun için mükemmel olduğunu düşündüğü nişanlısıyla evlenecektir ama Sean'ın hala yaşıyor olma ihtimali varken nasıl evleneceğini düşünmeye başlar.Bu düşünceler ile boğuşurken Sean aniden kaçak olarak ortaya çıkar.

Sean bir isyana karışıp ayaklanma başlatınca istemediği olaylar olmuş ve hapse atılmıştır. İki yıl boyunca hücrede kalıp zor günler geçiren Sean bir yolunu bulup kaçmıştır. Devlet tarafından aranan, başına ödül konmuş bir kaçaktır. Ayrıca bu dört yıl için de bir evlilikte geçirmiştir.
Arandığı için kaçmak zorundadır. Kaçmadan önce Eleanor'un evleneceğini öğrenince son bir kez de aileme bakarım diye eve dönünce işler tamamen değişir.
Yıllar sonra sevdiği adama kavuşan Eleanor ne olursa olsun bırakmak istemez üstelik bu kez duyguları karşılıklıdır. Sean ne kadar sevse uzak kalamasa da yakınlaşmalarına rağmen Eleanor'u nişanlısına gönderir. Yıllar sonra kavuşan Eleanor kolay kolay bırakır mı? Tabi ki hayır.

İkili yüzünden seride en az sevdiği kitap olmasına rağmen kitap harikaydı.
O'Neil erkeklerine bayılıyorum ama Eleanor'un sürekli Sean'ı kovalaması, Sean'ın istemesine rağmen kaçması beni biraz sıktı. İkilinin aşkının daha fazla anlatılmasını isterdim bunun dışında kitap güzeldi. Bu aileye bayılıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »