İşgalci (Yabancı, #2)

7 puan

Serinin ikinci kitabı ilkine göre hareketlilik açısından bir tık daha yukarıdaydı : )

ilk kitabın finalinde, Cara L'eihr gezegeninde kalırken Aelyx Dünya'ya dönüp, yaptığı hatayı düzeltmesi açısından Yazgı'nın ittifak müzakerelerine devam etmek zorunda bırakılır..

Cara'nın gezegendeki hayatı hiçte kolay geçmeyecek gibi görünüyor, gezegende Aelyx'in l'ihan nı, yani eşi olarak bulunacak, ama halkın pekte cana yakın olduğunu söyleyemeyeceğim, zira sevgi duyguları gerçekten körelmiş, çoğu klonlanmış yada yapay rahimde doğmuş varlıklar, gezegende her şey bir nizam içerisinde geçiyor tıpkı askeriye gibi, deri altına yerleştirdikleri bir çiple yaptıkları her şey kayıt altında, hepsinin tüm gün katılmak zorunda olduğu dersler yada uygulamalar mevcut, yalnız kardeşi Troy gezegene daha öncden gittiği için Cara yine de şanslı.. ben pek sevemedim bu gezegeni ...

Diğer yanda Aelyx dünya'da çok zor günler geçiriyor, L'eihr'lileri istemeyen dünyalı sayısı iyice artıyor,iki gezegen arasında bir ittifak istemiyorlar,bu nedenle Aelyx' e düzenlenen suikstlerin ardı arkası kesilmiyor, bu suikast lerin birinde David adlı bir asker hayatını kurtardığında, Aelyx ve Syrine'in koruması olarak atanıyor.. en büyük hayal kırıklığını David' de yaşadım resmen, ayrıca yazar Syrine karakterine iki kitapta da bayağı acımasız davranmış kızı her ne kadar sevmesem de üzüldüm ..

Aelyx ve Cara arasındaki özlem her geçen gün artıyor ikiside üstlerine düşen görevi yapmak zorundalar , ellerinde bulunan küçük küreyle görüntülü olarak iletişim kurabiliyorlar ama zaman pek yeterli olmuyor, ikilinin bir araya gelmeleri için bir süre geçmesi gerek, bu arada Cara, Aelyx'in l'ihanı yani eşi olarak ittifak sonucunda gezegende Koloni olan yeni yerleşim yerinde yaşayacak ,ama öncesinde onlardan biri olduğunu kanıtlamak için Sh'ovah törenine katılıyor Yazgı'nın ve diğerlerinin karşısında çıplak bir şekilde duracak ve onların üzerine çamur sürmelerini bekleyecek... tuhaf bir çamurla sıvanma töreni :)

Bu arada önemli bir gelişmede L'eihr' lilerin içlerindeki gizli bir düşman, hem gezegenin hem dünya'nın hemde Aelyx ve Cara'nın hayatını tehlikeye atıyor özellikle Jaxen' denen kıl kuyruğa dikkat :)

http://gulunkitapligi.blogspot.com/2015/11/isgalci-yorum.html?spref=fb

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »