İşgalci (Yabancı, #2)

8 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/07/melissa-landers-isgalci-alienated-2.html

İşte benim için serinin olay kitabı buydu! Neden mi? Çünkü bilinmeyeni okuyorduk ve Cara ile beraber bizde öğreniyorduk.

Yabancı kitabının devamı olan İşgalci'de olaylar durmadan devam ediyor. İlk kitabın sonunda Cara, L'eihlrl Gezegenine gidiyor ve yalnız! Çünkü Aeylx'de Dünya ile ittifak olabilmeleri için Dünya'da kalmak zorunda kalıyor. Cara dillerini, davranıışlarını ve huylarını bilmediği bir gezegende yalnız... İşte Dünyalı bir kızın L'eihlrl'i işgalini okuyoruz ;)

Bu kitap ilkine nazaran daha heyecan vericiydi çünkü bizde Cara ile onlarla yaşamanın ne demek olduğunu öğreniyorduk. Cara gibi biz okurlarda o gezegende yabancıyız dolayısıyla kitap daha heyecan verici oluyor :)
Tabi bunun yanında Aeylx ve Cara arasındaki mesafelerin ilişkilerine nasıl yön verdiğini de görüyoruz. İletişim küreleriyle devamlı konuşsalar da yanında olmakla bir değil hele bir de yabancıları oldukları gezegende istenmeyen kişilerse...

Ne Cara L'eihlrli arkadaşları tarafından isteniyor ne de Aeylx Dünyalı arkadaşları tarafından... yalnızlar... savunmasızlar... hayatta kalmaya çalışıyorlar...

Her iki gezegende de olaylar durmadan devam ederken her ikisi de görevlerini yerine getirmekle uğraşıyorlar...

İşte bu yüzden bu kitap çok daha iyiydi ve daha heyecan vericiydi. Dolayısıyla da okura tam tadı damağınızda kalacak bir serüven sunuyor.

Size tavsiyem... bu seriyi okumadıysanız şimdi tam sırası... Neden mi? Çünkü ilk kitabı okuduktan sonra beklemek zorunda değilsiniz... İkincisine hemen başlama imkanınız var! Bence en yakın zamanda her iki kitabı da alın ve okumaya başlayın!

Uzaylılar cidden ilgimi çekmeye başlayan bir ırk oldu! Hele bir de hepsi Aeylx gibi bir görüntüye sahipse... ;)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »