İntikamın Sırrı ( Sır Serisi # 1 )

7 puan

7 yıldız (oda anlatımdaki geçişlerden yoksa 8 verirdim :)

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/10/oyku-odabas-kanneci-intikamn-srr-sr.html

~~~*~~~
"Bana zarar vermeyeceksiniz, öyle mi? Beni çoktan öldürdünüz, haberiniz yok sizin.
Artık tetiği siz mi çekeceksiniz Zafer mi? Tek soru bu."
~~~*~~~


Bu kitabı bana şiddetle öneren bir kuaföre sahibim :) ciddiyim bakın :) bir gün kızcağızın elinde bu kitabı gördüm anlata anlata bitiremedim ve içimdeki merak meydana çıktı ve okudum bir çırpıda. Güzeldi... eksileri vardı elbette ki benim özellikle hoşlanmadığım bir şey daha vardı ama kurgu olarak... çok güzeldi. Detaylı bir şekilde açıklayacağım her sözümü :D

Öykü Odabaş Kanneci, oldukça merak uyandırıcı bir kurgu yeteneği var yazarın, karakterlerin tarifi, olayların gidişatı ve kurgu bütünlüğü çok iyiydi. Anlatım da fena değildi sadece tek bir kişi tarafından anlatım yoktu. Yani demek istediğim anlatım bir Toprak bir Duru bazen diğer karakterler tarafından anlatılıyordu ve bu bir uyarı yapılmaksızın değişiyordu. Hadi onu da geçtim sayfalarca anlatım sonra değişim de olmuyordu zaman zaman bu durum açıkçası okurken beni rahatsız eden tek şeydi.

Beni bilirsiniz, takip eden az çok neden hoşlanıp neden hoşlanmadığımı çözmüştür. Anlatım arasındaki geçişler, çok sık geçişler özellikle beni çok rahatsız eder kitabı okurken. Şu kitap... şu kurgu ya sadece Toprak ya da sadece Duru tarafından anlatılsaydı nasıl olurdu diye düşünüyorum da... daha etkileyici olurdu kesinlikle. Ya da sadece yazar tarafından anlatım... işte o kitabı doruk noktasına taşırdı! Çünkü kurguyu beğendim ben... güzeldi. Tek takıldığım anlatımdaki geçişler oldu.

Kitabı eleştirebileceğim tek şeyi de söyledikten sonra gelelim beğendiğim kısımlara... belki bir çok yazarın es geçeceği işkence kısımları ve bundan haz alınması ya da rahatsız olunması kısımlarını yazar çok güzel anlatmıştı. Açıkçası okurken gözümün önünde çok rahat canlandırabildim ve detaylarla ve duygularla bir okur olarak beni tatmin etti.

Karakterleri sevdim... hemde çok sevdim. Özellikle ortak bir acının bir araya getirdi bu genç adamların hayata karşı duruşları, karakterleri ve kendilerini yetiştirmiş olmaları... süperdi.! Hayranlık uyandırdı bende!

Sanırım ilk defa bir yorumun sonuna kitabın konusunu yazacağım ama kaptırdım gitti işte :D

Kitap; küçük yaşlarda aynı sebepten ailesini kaybeden beş genç adam ailesinin intikamını almak için katilin kızını kaçırırlar. Kıza kendilerince işkence yapıp videoyaya kaydedecek ve babasına göndereceklerdi ancak işler tahmin ettikleri gibi gitmedi. Vicdanlarına yenik düşerken Toprak kalbine de yenik düştü. Duru'nun masumluğu, yalnızlığı ve güzelliğine kapılan Toprak kalbine söz geçirmeye çalışsa da duygularına karşılık alacağını bilmenin verdiği düşüncelerle savaşmayı bırakır ancak... ne yazık ki Duru'nun babası onların peşini bırakmamaya karar vermiş ve her şeyi gözden çıkarmıştır.


Aşklarını yaşamaya hevesli olan Toprak ve Duru, yanlarında olan ve kardeşleri haline gelen diğer dört adamla geçmişin intikamını almaya ve mutlu olmaya çalışmalarının hikayesi...

Kurgu ve karakterleri beğenmenin verdiği duygularla yazarın ikinci kitabını da okuyacağım. Ancak dediğim gibi anlatımda biraz sorun yaşadım ancak idmanlı olduğumdan ikinci kitap Tutkunun Sırrı'nda aynı bocalamayı yaşamam diye düşünüyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »