İntikam Ateşi (The Rules of Scoundrels, #1)

10 puan

İlk sayfalarıyla kendimi kaptırdığım İntikam Ateşi, iyi kurgusu , başarılı olay örgüsü ve güçlü karakterleriyle en sevdiğim historical romanlar listesinde yerini aldı. Geçmişten gelen aşklar beni her zaman etkilemiştir. Koptu sanılan ama oysa ki yıllar sonra karşılaşınca hiç kopmadığı hissedilen bağlar, inkarlar, karşı koymaya çalışmalar , karakterlerin hissettikleri duygular beni çok etkiledi.

Lord Bourne geçmişte bir intikam yemini ediyor ve karşısına çıkan her şeyi bencilce kendi çıkarlarına uyacak şekilde kullanıyor. Bunlardan birisi de çocukluk arkadaşı belki de aşkı Penelope. İçinde uyanan suçluluk duygusunu bastırmak için taktığı maske ile masum kızımızı üzüyor, kızdırıyor , ama bir yandan da daha da büyük bir aşkla kızı kendine bağlıyor. Bu arada kendisine olanlar da cabası ve romanın en güzel yanlarından tabii ki.

İntikam almak için girdiği süreç, o süreç içinde karısıyla gerçek bir aşk evliliği yaptığına insanları inandırmak için takındıkları tavırlar, kıskançlıklar ,eğlenceli replikler, hazır cevap konuşmalarla bence okunası sevilesi , güzel bir kitaptı.

Fakat daha önce de pek çok historical romanda denk geldiğim gibi bu romanda da çevirmen osmanlıca ve farsca kelimeler ya da tam aksine günümüze ait olan kelimeler kullanmış. Çevirmen o döneme çok hakim olamamış ama bunlar beni rahatsız etmeyen detaylar. Ancak bu durumlardan rahatsız duyan için bir not olarak belirtmek istedim. Bunu kusur olarak görenler rahatsızlık duyabilir. Ben çok beğendim ama kimseye mutlaka alın ve okuyun diyemem. Olur da tavsiyemle alıp pişman olan tek bir kişi olursa giden parası yüzünden suçluluk hissetmek istemem.

Ben yazarı favori yazarlar listeme aldım ve serinin diğer kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. Burada kitapla tanıştığımız ve gelecekte kendi kitaplarında çok güzel aşklar yaşayacaklarının sinyalini aldığımız çiftler var.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »