İnce Memed 4

10 puan

Eşkıyalığı bırakıp, inzivaya cekilen , Seyran ile kendilerine bir hayat kuran Ince Memed çeltik eken köylüye zulum eden, haklarını yiyen Şakir Bey'i öldürür. Ve yine kendisine dağ yolu görünür.
Zulme karşı, zalime karşı mazlumum yaninda olmaktan ödün vermeyen , dağlara yoldaş olan Ince Memed dağdan kopamamaktadir, sistem onu dağa suruklemektedir.
Ağalar, kaymakam, Vali, komutanlarin diline pelesenk olmuş, köy köy, dağ, bayir nam salmış Ince Memed.. Mübalağa ile nami dilden dile , koyden koye dolasmakta , butun imkanlar seferber edilmekte ama yine de Ince Memed ele gecirilememekte ve nerde bir zulume ugrayan topluluk var hemen yanlarinda yesermektedir.
Bir sistem karşıtı roman, sistem karşıtı insan.. Ince Memed Cukurova'ya adini yazdirmis , her daim yureklerde anilan , kurtarici, ermiş, kahraman ne derseniz kisaca her şeydir halk nezdinde... Yaşar Kemal in bu serisi kendini okutan, sürükleyici, kesinlikle sikmayan, yoresel ozellikleri ziyadesiyle barindiran bir halk romani, sisteme , duzene ciddi bir eleştiri niteliğinde...

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »