İmkansız Aşk (Warenne Dynasty, #10)

9 puan

Büyük beklentiyle başladığım ve beklentim karşılığını fazlasıyla aldığım bir kitap oldu. Maskeli Balodan sonra ilk defa bir Brenda Joyce kitabını bu kadar sevdim, hatta Maskeli balodan bile çok sevdim

Stephen ; Sert, soğuk , dönemin en başarılı, en yakışıklı, en zengin, en gözde bekarı... Doğduğu andan itibaren, ünvanına yaraşır şekilde, kusursuz bir dük olmak için yetiştirilmiş. Zalim bir adam tarafından, ne yaparsa yapsın hak ettiği takdir ve sevgiyi göstermeyen üvey babası tarafından...

Alexandra ise ayyaş bir baba ile iki kız kardeşle ile yaşayan yoksullukla boğuşan ve dikiş dikerek kazandıklarıyla ailesini ayakta tutmaya çalışan fedakar bir kadın. Saygın bir dükün asla evlenmek istemeyeceği sınıfta bir kadın. Ama karşılaştıkları ilk anda da saygın bir dükün dikkatini de çeken bir kadın.

Yoksulluğuna rağmen Stephen'ın cömert ama kesinlikle ahlaksız olan tekliflerini reddedip kendi ayakları üzerinde durmaya gayret edecek kadar gururlu ve ahlaklı.

Ama karşısındaki adam reddedilmeye alışkın olmayan, kararlı , inatçı, karşı koyması çok güç ve bir o kadar da çekiciyken işi oldukça zor.

Ve bu ikili arasında aşk sahiden kitabın adında olduğu gibi imkansız görünüyor. Hem sınıf farklıları, hem etrafta dönen dedikodular hem de kendi içlerinde birbirlerine karşı koymak için savaşıp duruyorlar.

Özellikle de Stephen mantık adamı, hayatında duygulara yer olmayan bir adamken aşk gibi bir duyguya inanıp kabullenmesi çok zor. Kabullenemedikçe de içindekilerin dışarı yansıyışı bolca kaba sözle oluyor Ve bende böyle adamları sevdiğim için kendisi benim gönlümü feth etti:) Ters, katı, öfkesi korkutucu ama aşık olduğunda da o değişim hayranlık uyandırıcı. Mesela kitapta en çok sevdiğim yer onun aşkını kabullenip, acı çektiği yerler oldu. Biraz kendi etti kendi buldu ama yetiştirildiği şartlar göz önünde bulundurulunca onun içinde kolay değildi.

Sonuç olarak bana gerçek aşkı hissettiren, duygulu ve etkileyici bir historicaldı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »