İlk Buluşmada Asla Isırma

Profil Resmi
6 puan

Kira November, on altı yaşında vampir bir kızdır. O yaşta geçirdiği bir araba kazasında öldüğünden dolayı sonsuza dek on altı yaşında görünecektir. Vampir annesi Olympia, vampir babası Wilhelm ve vampir kızkardeşi Crystal ile birlikte yaşamaktadır. Tüm aile, kimliklerini gizli tutabilmek için ara ara şehir değiştirirler, ülkenin farklı yerlerine taşınırlar. Bir yıl önce gittikleri bir şehirde, Kira, okulda onunla çok ilgilenen, hatta ona aşık olan, peşini bırakmayan Zach’a vampir olduğunu söylemek zorunda kalır. Zach, bunun üzerine Kira’ya vampir olup onunla sonsuza dek yaşamak istediğini söyler, Kira’dan onu vampir yapmasını ister. Kira bunu reddedince de kendini öldürmeye kalkar ve hemen ölmeden önce Kira’yı arar. Kira bu duruma çok sinirlense de ölmek üzere olan Zach’ın kanını içerek onu vampir yapar ve vampir kuralları gereği onun sorumluluğunu üstlenir. Bunun yanı sıra, Kira, Zach’a olan ilgisini yitirmiştir. Zach ise bu durumu kabullenmek istememektedir.
Bu olaydan sonra tüm aile tekrar taşınır. Artık Zach de onlarla birliktedir. Kira da Zach da Luna High School’a yazılır. Bir gün okula giderlerken yerde öğrencilerden Tex Harrison’ın ölü bedenini görürler. Boynunda diş izi vardır. Zach olayından dolayı Olympia ve Wilhelm, Kira’dan şüphelenirler. Kira da onlara haklı olduğunu ispatlamak için bu olayın peşine düşer. Şüpheliler listesinde bir şair duyarlılığı olan Rowan, yüzme takımında olan Milo ve okula yeni gelen Daniel vardır. Kira üçünün de fiziğini etkileyici bulmakta, araştırmasını yaprken bu durumun bir sakınca yaratmasından korkmaktadır. Araştırmalarının sonucunda ailesine haklı olduğunu gösterecektir. Ne var ki olayın faili, bu üç kişiden biri değildir. Kira’nın çok yakınında olan biridir. Kira sadece bu olayı çözmeye girişecektir ve bu arada bir de süprizle karşılaşacaktır.

Kitap, bir vampir hikayesi olmasına karşın korku uyandıran bir kitap olmaktan çok eğlenceli ve yer yer komik bir hikaye. Kitabın baş karakteri, vampir Kira November kendini kolayca sevdiren bir karakter. Yazar, diğer vampir hikayelerine göndermeler yapıyor, mizahı ustaca kullanıyor. Bunun yanında kimi karakterler (Kira’nın yakın arkadaşı Vivi gibi) üzerinde hiç durulmamış, sadece isim olarak belirtilmekle yetinilmiş. Eksiklerine rağmen sürükleyici bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »