İlk Buluşmada Asla Isırma


Selam, ben Kira. Lise öğrencisiyim.
Birkaç sorunum var:
1. Ben bir vampirim.
2. Sınıf arkadaşlarımdan biri öldü. Boynunda diş izleriyle.
3. Ben yapmadım! (Yemin ederim.)
4. Kimse bana inanmıyor. Bu yüzden...
5. Katili bulmak zorundayım. Üç tane şüpheli buldum bile. (Hepsi birbirinden yakışıklı, hiç sormayın.)
6. Son olarak: Bunlardan bir tanesine çok fena âşık olmak üzereyim. Ama... Ya katil o ise?


Selam, ben Kira. Lise öğrencisiyim.
Birkaç sorunum var:
1. Ben bir vampirim.
2. Sınıf arkadaşlarımdan biri öldü. Boynunda diş izleriyle.
3. Ben yapmadım! (Yemin ederim.)
4. Kimse bana inanmıyor. Bu yüzden...
5. Katili bulmak zorundayım. Üç tane şüpheli buldum bile. (Hepsi birbirinden yakışıklı, hiç sormayın.)
6. Son olarak: Bunlardan bir tanesine çok fena âşık olmak üzereyim. Ama... Ya katil o ise?


Değerlendirmeler

değerlendirme
6 puan

Baş karakter Kira ve bir vampir. Okulunda biri öldürülüyor ve ailesi onun yaptığını düşünüyor, çünkü önceden sabıkalı. Suçlu olmadığını kanıtlamalı yoksa ailesi onu 300 yıl boyunca bir tabuta kapatacak! İşte Kira işe koyuluyor ve 3 zanlı buluyor, hem de birbirinden yakışıklı. Katili bulma süreci zorlu (yakışıklı erkeklerle buluşup flört etmek ne kadar zorsa) ve zevkliydi. Yakışıklılara aşık olabilirsiniz, özellikle Daniel'e :D Bir kaç yazım hatası vardı ama dikkat çekmiyordu. Sonuç olarak ben beğendim açıkçası, okunabilir bir kitap.

Profil Resmi
4 puan

Basit ve çerez niyetine okunabilecek bir kitaptı.

Profil Resmi
7 puan

Vampirleri çok ama çok seviyorum desem garip kaçar mı? Hadi ama! Vampirler sevilmez mi? Dracula? Damon Salvatore? Rose Hathaway? Erik Night?
Heh işte, bu kitap da süperdi! Zaten isminden dolayı beni çekmişti. Kira November... Onun öyküsü şahane!

Konu: eskiden Phoebe Tanaka ve insan olan vampir Kira November'ın bir gün tekrar ve tekrardan okumak zorunda kaldığı liseye giderken okulun önünde bir ceset ile karşılaşmasıyla başlar.
Vampir ailesindeki herkes ondan şüpheleniyordur ve Kira'ya katilin o olmadığını kanıtlaması ve katili bulması için bir hafta süre tanıyorlardır.

Spoiler vermeyi sevmediğimden (yalan, bıraksanız kitabı anlatırım burada :D ) konunun sadece "nasıl başladı"ğını anlattım. Eeee, devamı için söyleyebileceğim tek şey;
"Katili bulabilecek mi acaba, ne dersiniz?"

Çünkü, eğer katilin kim olduğunu bulamazsa... 300 yılını bir tabutun geçirir. Kapana kısılmış bir fare gibi. Pek de eğlenceli değil. :/

Kira'ya, kitabın anlatım şekline, Bay Güler Yüzlü'ye, kitabın ayrılmaz bir parçası yeşile, kapağına, değişik vampir uyarlamasına bayıldım.
Ne yazık ki, katilin kim olduğu çok açıktı ve zaman akımı pek açıklanmamıştı; bu yüzden puanlamada çok sorun yaşadım. Hangi puanı vereceğimi kestiremedim.

8 puan

Farklı ve güzel bir kitap:)Kitapta ki vampircikler bol bol dedektifçilik oynadılar.Katilin kimliği konusunda şüphelenmiştim ve şüphelerim doğru çıktı ama Daniel ve Milo'nun kimliklerini ben tam tersi şekilde tahmin etmiştim.Rowan da vampirdir demiştim ama işlediği suçu tahmin edememişim.

Güzeldi. Zaten kısada bir kitap.Çerez niyetine okunup hemen bitiyor.

Profil Resmi
8 puan


İLK BULUŞMADA ASLA ISIRMA bitti. Kısacık şeker tadında bir kitaptı. Konusuna gelince; Kira yaklaşık 1,5 yıl önce vampir olmuş bir kız. Vampir ailesi ile yeni taşındıkları şehirde bir insan vampir tarafından öldürülüyor. Kira daha önceden hata yaptığı için vampir ailesi ondan şüpheleniyor ve olayı 1 hafta içinde aydınlatmazsa 300 yıl boyunca tabutta yaşama cezası verilecek. Kira’da böyle bir hatayı tekrardan yapmadığı için bu cinayeti çözmeye çalışmaktadır. Kitap çok sürükleyiciydi. Her sayfada ayrı bir heyecan varı. Okurken Kira ile beraber sizde ipuçlarını birleştirmeye çalışıyorsunuz =)) Ben beğendim. Kitap seri değil ama bence seri olacak kadar güzel bir konusu ve anlatımı var. Kitapta vampirler ve vampir avcılarından bahsediliyor. Ayrıca çeviride gayet güzeldi. Bence vampirseverlerin okuması gereken kısacık bir kitaptı. Tavsiye edilir!!!

8 puan

İlk Buluşmada Asla Isırma bitti !
Çok beğendim akıcıydı ama kesinlikle sonunu biraz daha uzatabilirlerdi istediğim gibi bitmedi sanki ama tadındaydı . Ama bazı beğenmediğim kısımlar var mesela vampirlerin aynada görünmemesi bence çok saçma onun dısında sonunda Daniel ile birlikte oldu ama kitap da Miloyla daha samimiydi ve bir anda milo ya olan aşkının bitip daniel e asık olmasını saçma buldum tamam Daniel i seviyorum ama kızın duyguları cok karısıktı hepsi tas olabilir ama zoey giibi hepsine aşık mı olman gerekiyordu !! Bari sonunda daniel e olacaktın miloyla o kadar romantik olmaya ne gerek vardııı !! Ah bu kızlar :D Daniel in vampir olduğunu tahmin ettim ama Milo’nun vampir avcısı olması cidden şaşırdım katilin Zack olmasına biraz şaşırdım hiç sevmemiştim zaten ama :D Daniel mi Milo mu deseniz cidden çok zorlanırım Daniel gizemli seksi taaaşş Milocuuğuummm Seksi oda taaaş sevimli sıcak :D Valla seçim yapamıyorum kitapta Milo’yu güzel anlatmıştı Kira ya olan aşkını da ama Daniel için böyle bir şey yoktu o yüzden aklım hala Milo da :) Mesela randevularını bile atladı Daniel ile olan..
Diğer erkeğimiz Rowan a gelince onu da hiç sevmedim ama durumunu güzel bağlamışlardı bu arada Rowan ın evindeki aynanın neden üstünün kapatıldığı açıklanmamıstı yada bilmiyorum ben mi hatırlamıyorum ona da bir şeyler bulunması gerekiyordu :)
Ama sonuc olarak güzeldi farklıydı hiç sıkılmadım okumaya değer :)

8 puan

Kurgu, anlatım iyiydi. Okurken keyif aldım.

Konun akışına bakılınca aslında biraz daha uzun olabilirmiş kitap. Kısa bir hikaye gibi olmuş böyle.

Profil Resmi
7 puan

Çok fazla abartılmıştı kitap beklentimin altında beğenimin üstünde çıktı tam bir yaz atıştırmalığı :)

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Güzeldiiii. Ayrıca çokta komikti.

Profil Resmi
6 puan

Kira November, on altı yaşında vampir bir kızdır. O yaşta geçirdiği bir araba kazasında öldüğünden dolayı sonsuza dek on altı yaşında görünecektir. Vampir annesi Olympia, vampir babası Wilhelm ve vampir kızkardeşi Crystal ile birlikte yaşamaktadır. Tüm aile, kimliklerini gizli tutabilmek için ara ara şehir değiştirirler, ülkenin farklı yerlerine taşınırlar. Bir yıl önce gittikleri bir şehirde, Kira, okulda onunla çok ilgilenen, hatta ona aşık olan, peşini bırakmayan Zach’a vampir olduğunu söylemek zorunda kalır. Zach, bunun üzerine Kira’ya vampir olup onunla sonsuza dek yaşamak istediğini söyler, Kira’dan onu vampir yapmasını ister. Kira bunu reddedince de kendini öldürmeye kalkar ve hemen ölmeden önce Kira’yı arar. Kira bu duruma çok sinirlense de ölmek üzere olan Zach’ın kanını içerek onu vampir yapar ve vampir kuralları gereği onun sorumluluğunu üstlenir. Bunun yanı sıra, Kira, Zach’a olan ilgisini yitirmiştir. Zach ise bu durumu kabullenmek istememektedir.
Bu olaydan sonra tüm aile tekrar taşınır. Artık Zach de onlarla birliktedir. Kira da Zach da Luna High School’a yazılır. Bir gün okula giderlerken yerde öğrencilerden Tex Harrison’ın ölü bedenini görürler. Boynunda diş izi vardır. Zach olayından dolayı Olympia ve Wilhelm, Kira’dan şüphelenirler. Kira da onlara haklı olduğunu ispatlamak için bu olayın peşine düşer. Şüpheliler listesinde bir şair duyarlılığı olan Rowan, yüzme takımında olan Milo ve okula yeni gelen Daniel vardır. Kira üçünün de fiziğini etkileyici bulmakta, araştırmasını yaprken bu durumun bir sakınca yaratmasından korkmaktadır. Araştırmalarının sonucunda ailesine haklı olduğunu gösterecektir. Ne var ki olayın faili, bu üç kişiden biri değildir. Kira’nın çok yakınında olan biridir. Kira sadece bu olayı çözmeye girişecektir ve bu arada bir de süprizle karşılaşacaktır.

Kitap, bir vampir hikayesi olmasına karşın korku uyandıran bir kitap olmaktan çok eğlenceli ve yer yer komik bir hikaye. Kitabın baş karakteri, vampir Kira November kendini kolayca sevdiren bir karakter. Yazar, diğer vampir hikayelerine göndermeler yapıyor, mizahı ustaca kullanıyor. Bunun yanında kimi karakterler (Kira’nın yakın arkadaşı Vivi gibi) üzerinde hiç durulmamış, sadece isim olarak belirtilmekle yetinilmiş. Eksiklerine rağmen sürükleyici bir kitap.


Baskı Bilgileri

196 sayfa
2011 tarihinde, Dex tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

hll_klc
1 kişi

Okumuşlar

Hikari Buk@ Sado sena ayse sayin Sinestet
85 kişi

Okumak İsteyenler

poison* ferimm Elif Başucukitabımsınsevgilim Oznurozt
33 kişi

Takas Verenler

yusufgenc gomşumuzoluyoda Şeyma Y.
3 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski