İhanet (İskoç Muhafız Alayı, #4)

10 puan

https://illekitap.blogspot.com/2020/11/monica-mccarty-ihanet-highland-guard-4.html

Çok sevdiğim yazarlardan biri olan Monica McCarty'nin Highland Guard Serisi'nin 4. kitabı İhanet yorumuyla geldim. Bu kadının kitaplarına bayılıyorum. Aşkı, savaşı, arkadaş ilişkilerini ve birbirlerine olan inanç ve bağlılığı o kadar güzel anlatıyor ki okurken kitabı elinden bırakamıyorsunuz. Ben de bırakamıyorum.

12 kitaptan oluşan Highland Guard serisinin 4. kitabıydı bu ve seride toplamda 12 kitap var. Nemesis Kitap hızlı bir şekilde seriyi çıkarıyor bu yüzden okumadıysanız deneyebilirsiniz. Bence mutlaka denemelisiniz de... eğer historical romans seviyorsanız zaten kaçırmanız hata! :)

Bilmeyenler için kısaca söyleyeceğim, Monica McCarty kurguya aldığı hikayeleri gerçekliklere dayanıyor. Yani karakterler, olaylar gerçekliği olan tarihi bilgileri ve bunları kurgulaştırıyor. Böylece kitaplarında hem tarihi detaylara dair bilgi verirken hem de savaşın acımasızlığıyla aşkı çok güzel harmanlıyor. Bu yüzden denemelisiniz de :)

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; ilk kitaptan beri tanıdığımız ve Bruce'un özel askerleri Muhafız Alayı (Highland Guard) ekibinin yılan lakaplısı Lachlan, bir sonraki görevi Bruce'a tacını giydirmek için Kontes Isabella McDuff'ı getirmektir. Ancak bu görev oldukça zorludur çünkü Isabella hem çok güzel, etkileyici ve çekici bir kadın olmanın yanında kocası İngiltere Kralı'nın müttefiklerinden biridir. Bella hem kocasına hem de kocasının bağlı olduğu ülkeye ihanet ederken peşlerinden gelen adamlar, hain olarak gösterilmektedir. Lachlan, Bella'yı Bruce'un taç giymesine yetiştirip ardından da onu Norveç'e kaçıracaktır ancak olaylar hiç de planladıkları gibi gitmemektedir. Çünkü ihanete uğrayıp yakalanırlar ve Bella tutsak edilir tıpkı Lachlan gibi... Lachlan küçük ve karanlık bir hücreye hapsedilirken Bella önce bir kule odasına sonra da kulede sallandırılan bir kafese hapsedilir. Lachlan'ın yapılan bu ihanetten öcünü almak istemektedir. Bir de Bella'yı tutsaklıktan kurtarmak... bir de bütün bu çabaların yanında kalbine de sahip olması gerekiyor çünkü kalbinde yavaş yavaş Bella'nın aşkı filizleniyor... Verdikleri savaş çok ağırken bir yandan da aşkları için savaşmak zorundalardır.

Öncelikle Lachlan'ın geçmişi neden böyle bir adam olduğunu ortaya çıkardı. Cidden geçmişi geleceğindeki adamı yarattı. Gerçi bu adam tam da Bella'ya göre bir adam oldu ya neyse ;)

Bella'nın göze aldıkları, inançları uğruna atıldığı hamleler kadına olan hayranlığımı doruk noktasına çıkardı. Cidden inançları uğruna aldığı cezalar, kızıyla sınanması, kızını kaybetme noktasına gelmesi... baş etmek zorunda kaldığı sorunlar... her şey karşısında güçlü ve gururlu duruşu hayranlık duyulmasına neden oluyordu.

Hele ki o kafese kapatılacağı zaman güçlü, gururlu ve dik başlı gitmesi aferin kızım sana dedirtti. Kafeste geçirdiği sürelerin sonunda da güçlü duruşu çok iyiydi. En son kızı uğruna göze aldıkları da çok güzeldi.

Bella'nın inançları, yaptıkları, duyguları ve attığı her adım o kadar güzel anlatılmıştı ki okurken yaşıyormuş gibi hissettim.

Lachlan'ın da eski eşi yüzünden uğradığı ihanet sonrasında Bella gibi bir kadını tanıması onun duygularını harekete geçirtti. Onca zamandır korkusuzca savaşması, zaafı olmaması sonucunda böylesine güçlü bir kadının varlığı Lachlan'ın duygularını harekete geçirtti. Çok iyiydi o satırlar.

Bütün o kovalamaca, hapsedilmeleri, savaş sahneleri çok güzel anlatılmıştı.

Serinin diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitapta da diğer karakterleri yani muhafızları okumak çok güzeldi. Lachlan'ın yılan olarak anılması, sanki ekibine güvenmiyormuş gibi tavırları, onlardan biri değilmiş gibi içine kapanık ve yalnız olmak istemesi sonucunda onların her seferinde ekibin onun yanında olması çok iyiyi. Gerçi Lachlan'da onları asla zor durumayken yalnız bırakmıyordu.

Norveç'e kaçacakları zaman yangın çıkınca arkasında adamlarını bırakmadan yanına gitti ve onu kurtardı. Aynı şekilde de Lachlan hapsedildiğinde Tor ve Eric'in boy göstermesi süperdi. Bu ekip birbirleri için her şeyi yapabilecek modda olmalarına bayılıyorum.

Ayrıca bir bölüm vardı, Bella kızını görmek için kalabalığın arasına girdiğinde Bella'nın yanında Seton vardı ve Bella'nın kızı Joan, Seton'a fazla ilgili göründü gibi geldi. Açıkçası sanki aralarında bir şey olacakmış gibi hissettim ve dayanamadım Seton'un kitabına baktım ve evvetttt :D ikisi çift olacaklar ve ne yazık ki serinin son kitabı yani 12. kitap çıkana kadar biz bu hikayeyi okuyamayacağız. :( heyecanla bekleyeceğiz.

Kitabın son bölümü çok güzeldi. Çok sevdiğimi söylemeliyim. Lachlan gibi bir adamı baba olarak görmek muhteşemdi. İstemsizce bir sırıtma oldu yüzümde ve öyle okudum kitabı.

Serinin 4. kitabını da bitirdim ve sırada 5. kitap var ama her ay 1 tane okumaya çalışıyorum çünkü ne bu seri bitsin istiyorum ne de yazarın kitapları bitsin...

Açıkçası kötü bir aşk romanı okudum ve ardından bu kitabı okumak ilaç gibi geldi. Şiddetle tavsiye edeceğim kitaplardan biri. Benim için 5 üzerinden 5 lik bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »