Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi

4 puan

Kitap oldukça kaotik ve tekrarlayıcıydı; Kitabın çoğu bölümünde hangi amaca hizmet etttiğini anlayamadığım gibi birçok basit gerçekleri oldukca demogojik bir şekilde anlattığının farkına vardım. Özgür irade humanizm gibi bir çok düşünceyi fazlasıyla tekrar etsede asıl anlatmak istediğinin ne olduğunu bildigini sanmıyorum kendisi de anlamış olsun. O kadar çok konudan konuya atlamış ki tam; aha burda yanıldın, yada şurda bu doğru ama aslında şöyle olması gerekiyor diye bekleyip daha sonra ne diyeceğini beklerken tamamen ayrı bir konuya hoplamış.anlattıklarının çoğu yanlış demiyecegim ama o kadar başka bir dünyada yaşıyor ki hangi gezegenden geldigini tam anlayamadim. ortaçağdaki davranışları işleyişi ,tanrı yada dini inançları tenkit ederken yarım bıraktığı bir şey var evet şimdi teknolojik olarak gelişmiş olabiliriz ama yine esiriz yine esiriz sisteme ,sadece ismi ve şekli değişmiş.
Kimi istersek onu seçiyoruz diyor,dünyanın neresinde gerçekleşiyor bu bilemeyecegim bildiğim tek şey dünyaya hükmeden bir kac pisliğin kimi isterse onu seçtiği devlet başkanı olarak. Terör dedikleri şeyin de o pisliklerin elinden geçtiğini biliyoruz ayrıca humanizm pek işe yaramayan bir düşünce şimdiki zamanda.
Aslında denecek çok şey var ama ve karşı çıktığım çok şey var söylediklerinde fazlasıyla fiyonklu bir kurdeleyle önümüze sürdüğü bu paket görünüş olarak çok güzel olsada içinde sadece sistemin b..ku olarak görüyorum.
Yanlış anlaşılmasın çok doğru şeylerde yazmış ama biraz ilerde anlattığı bir durumda o doğruyu alıp götürüyor. Cımbızla alıp getirdiği bazı fikirler düşünceler var ki çok yerde diyorsun ki abi bu söylediğin şey yarım kalmış orda demek istediği şey başka.
Belliki çok araştırma yapmış çok şey anlatmış bir çok okur beğense de bana hitap etmedi.
Ayrıca şunu da yazayım çok kötümser değilim güzel şeylerde var dünya yinede yaşanacak yer iyi insanlarda var ölümsüzlük yada robot bebekler olmasa da olur. Yaşadığımız kadar yaşayalım ama mutlu anlarımız olsun. İyi okumalar hepinize

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »