Hırçın Sevgilim (The Brides of Fortune, #3)

5 puan

Serinin üçüncü kitabı önce ki kitapta aşkın sinyallerini veren nişanlı Nat Waterhouse ile onu kıskanan arkadaşı Elizabeth Scarlet'in hikayesi.

Elizabeth'in annesi eşinin ilgisizliğinden, sevgisizliğinden dolayı bir seyisle kaçmıştır. Babası da kendisini bir şımartmış bir ihmalkar davranmıştır. Babası öldüğünde de annesi ilk evliliğinden olan iki oğlu ile dönmüştür. Annesi de abileri de onu umursamamış Lizzie'de şımarık, bencil bir şekilde büyümüştür.
Büyük abisi Monty yaşadıkları Fortune's Folly'de Dam vergisi ile evlenmemiş mirasçıların mirasını almaya çalışır. Sürekli bir vergi ile para alma peşindedir. Diğer abisi Tom ise Lizzie'nin arkadaşı Lydia'ı hamile bırakmış ve evlenmemiştir. Lydia'nın ailesini,servetini,saygınlığını kaybetmesine neden olmuştur ve bunu yaptığı tek kadın değildir. Kadın avcısı, para peşinde olan biridir. İki abisi de aşağılık adamlar olsa da tek akrabası onlar olduğu için onları kaybetmek istemez. Aynı şekilde evlenmek üzere olan arkadaşı Nat'ıda.
Bu yüzden düğününden önce ki gece evlenmesini engellemek için Nat'ı kaçırıp kilitler. Ama düşündüğü gibi olmaz ve orada birlikte olunca Nat'ı sevdiğini anlar. Duygularının karşılıklı olmadığını anlayınca da kaçar. Ne kadar kaçarsa kaçsın bu olay Nat'ın evliliğinin iptaline neden olur.

Nat önceki kitaplarda ki Miles ve Dexter ile içişleri bakanı adına çalışmaktadır. Waterhouse kontudur ama paraya ihtiyacı vardır. Kız kardeşi için yapılan şantaj nedeniyle de para gerektiğinden zengin bir varisle evlenmek zorundadır.
Düğününden önce ki gece Lizzie ile yaşadıklarından sonra yapacağı evliliğin Lizzie ile olması gerektiğine karar verir. Sonuçta Lizzie'de zengindir. Üstelik aralarında büyük bir çekimde vardır. Ama bu evlilik düşündüğü gibi kolay olmaz. Bir süre Lizzie kaçar Nat kovalar. Bu sürede Lizzie'nin abisi Monty öldürülür ve her şeyin başına geçen diğer abisi Tom Monty'den daha zalim bir hale gelir. Tek arzusu daha fazla para olduğundan her türlü pis işi yapar. Buna kardeşinin evlenememesi ve parasının kendisine geçebilmesi için kardeşini arkadaşlarının kollarına atmaya çalışmakta dahil.
Yaşanan kötü olaylardan sonra ikili nihayet evlenir. Evlilikleri Lizzie'nin umduğu gibi olmaz. Aralarında büyük bir tutku olsa da eskisi gibi samimi değillerdir. Üstelik kocası kendisini sevmiyor. Kocasının ilgisiz tavırları Lizzie'nin korkunç hatalar yapmasına neden olsa da ikili sonunda evliliklerini yürütmenin yolunu bulur.

Kitap Lizzie'nin çok ama çok saçma hareketlerine anlam verememem ile geçti.
Kocasına sinirlendi atın üstünde çırılçıplak erkeklerin kulübünün orada atla merdivenlerden çıkıp balkondan atlayış yaptı.Hangi kızgınlık bunu yaptırabilir. Sevdiğini söyleyen hangi kadın kocasını bu kadar utandırabilir anlamış değilim. Üstelik o dönem koşullarında. İşin daha da tuhafı Nat'ın büyük bir tepki vermesini, bunun büyük bir olay olmasını beklerken sinirini o büyük tutkuları ile gidermesi. Anlamadım anlayamam. Böyle bir saçmalık olamaz bence. Ne gerek var ki böyle bir duruma. Bu olmasa kitap çok daha iyi olurdu zaten. Lizzie'nin tek sinirlendikten sonra ki olayı bu değil bu kadar olmasa da yine olayları var. Çok şımarıkça geldi bana bu yüzden hiç sevemedim Lizzie'i.
Diğer karakterlerin de yaptıkları fazla gelmeye başladı. Bu kadar olay bu kitap için fazlaydı bence.

İlk kitapta ki Laura hamile hatta Lydia ile doğum yapıyorlar. Dexter, Alice,Miles de sık sık görülüyor. Hatta Alice'de hamile. Onların bölümleri sanırım kitapta ki en normal bölümlerdi. Tom nefret ettim ondan onun için kötü bir son bekledim ama düşündüğüm gibi olmadı.
Kitap hayal kırıklığı oldu. İyi başladı ama sonrasında olan olaylar beni kitaptan soğuttu sevemedim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »