Hırçın Sevgilim (The Brides of Fortune, #3)

Servet ve itibar evliliği ateşli bir aşka dönüşebilir mi?

"Seni yarın serbest bırakcağıma söz veriyorum... Düğün saati geçtikten sonra."
Nat Waterhouse, bir varisle evlenmek zorundadır...
Nat Waterhouse, bir vârisle evlenmek zorundadır... Bunun için en uygun yer ise bekâr hanımefendilerin, evlenmedikleri takdirde bir ortaçağ kanunu gereği servetlerinin yarısını kaybetmek durumunda kaldıkları Fortune's Folly'dir.

Genç kızlığından beri skandallardan uzak duramayan Leydi Elizabeth Scarlet, en yakın çocukluk arkadaşı Nat'i, sevgisiz bir evlilikten kurtarmanın tek bir yolu olduğunu düşünmektedir: Onu kaçırmak!

"Eğlenceli, hareketli ve tutku dolu..."
Library Journal

"Müthiş övgülere layık, çok kaliteli bir romans..."
Romance Junkies

Servet ve itibar evliliği ateşli bir aşka dönüşebilir mi?

"Seni yarın serbest bırakcağıma söz veriyorum... Düğün saati geçtikten sonra."
Nat Waterhouse, bir varisle evlenmek zorundadır...
Nat Waterhouse, bir vârisle evlenmek zorundadır... Bunun için en uygun yer ise bekâr hanımefendilerin, evlenmedikleri takdirde bir ortaçağ kanunu gereği servetlerinin yarısını kaybetmek durumunda kaldıkları Fortune's Folly'dir.

Genç kızlığından beri skandallardan uzak duramayan Leydi Elizabeth Scarlet, en yakın çocukluk arkadaşı Nat'i, sevgisiz bir evlilikten kurtarmanın tek bir yolu olduğunu düşünmektedir: Onu kaçırmak!

"Eğlenceli, hareketli ve tutku dolu..."
Library Journal

"Müthiş övgülere layık, çok kaliteli bir romans..."
Romance Junkies


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Hırçın Sevgilim-Nicola Cornick

Nicola Cornick'in Hırçın Sevgilim The Brides Of Fortune serisinin üçüncü kitabı Goodreads puanı 5/3,57 idi benim puanım 5/4 güzel bir roman idi..Bu yazarı herkes sevmiyor biliyorum ama benim okumaktan zevk aldığım bir yazar yinede..Bu üçüncü kitap ile seri bitmiş bulunuyor fakat iki kitap daha görünüyorsa da onların yan kahramanlara ait olduğunu öğrendim...

Bu macerada Dam vergisini işleme koyan Fortune's Folly'nin ileri gelenlerinden Sir Monty ve Tom kız kardeşi Elizabeth Scarlett'in hikayesi idi.Bu hikayeyi severek okudum.Diğer roman kadın kahramanlarından biraz daha hırçın gözü pek fettan bir kahramandı..Biraz da şımarık..Ama sevdiği erkek için yapamayacağı şey yoktu öyle ki tam da evliliğin arifesinde onu kaçırıp evlilikten vazgeçirmeye uğraşacak hatta kaçırmaya göze alacak kadar da cesurdu da..

Nat Waterhouse Elizabeth ile dokuz yıldır arkadaştı ona çok değer verirdi ama bu sefer ona göre fazla ileri gitmişti..Gerçekleşmek üzere olan evliliğnden vazgeçmesini istiyordu ona göre makul bir evlilik olacaktı sıkıntılarından kurtulacak karşılığında Kontluk unvanını evlenmek üzere olduğu Flora Mİnchin'e verecekti..Adil bir alışverişti ona göre..Ama Lızzie bu sefer gerçekten ileri gitmişti.onu hapsedip evlenmekten vazgeçirmek tam bir şımarıklık idi..
İşte tam da bu sahnede ateşle barut yanyana olmaz sözü yerine geliyor bu ateşli tartışmadan beklenmedik bir yakınlaşma doğuyor. Lizzie onu bilerek hatta oynayarak kontrolünü yitirmesine umulmadık bir yakınlaşma içine girmelerine yol açıyor..
Onu başka bir kadınla evlenme düşüncesi bunu ona yaptırtmış ona umutsuzca aşık olduğunu fark etmiştir..
Şimdi Nat büyük bir şok içerisinde Flora ile ertesi günün gerçekleşecek muhtemel evliliğin olamayacağını Lizzie ile evlenmesi gerektiğini düşünmekte ve şok içindedir..Ama sonuçta Lizzie'de zengindir maddi sorunları onunla evlenerek de çözebileceğini evliliklerini renkli de olabileceğini düşünmektedir..Sonuçta Nat pratik bir adamdır..Fakat Lizzie ise Nat'ın kendini sevmediğini ve korkunç bir hata yaptığını anlamış evliliğinin aşksız olma durumunu kabul edemeyeceğinden ondan kaçmaya karar verir..
Fakat gelişen olaylar sonucunda üvey ağabeylerinden öldürülmesi geride kalan ağabeyinin acımasızca evlenmemesi için namusunu iyice lekelemeye kalkmasına kıl payı Nat tarafından kurtarılır onunla evlenmeyi kabul eder..Ama değişen bir şey yine yoktur.Aralarında ki tutku Lizzie için yeterli değildir..O eski arkadaşlıklarını ,aralarındaki paylaştıkları sımsıcacık dostluğu aramaktadır..Fakat evlilikleri gerçekten bazı yönlerden renkli idi..Özellikle Lizzie'nin Nat'e kızdığı zamanlarda verdiği tepkiler her erkeğin kaldırabileceği kadar da masum değildi...
Bu arada arkadaşları Laura ve Alice ise onçok değer vardiğini sevdiğini ama kendisinin fark etmediğinde ısrarlı idiler..Evet ilk iki kitaptaki Laura bu bölümde hamile Alice ise Miles ile yeni evlenmiş balayı aylarındalardı..Lizzi'nin üvey ağabeyi tarafından hamile bırakılıp kenara atılan Lydia 'da doğum için gün sayıyordu..
Güzel bir hikaye idi..Çeviri ve kapağı oldukça iyi idi..Kapak orjinaldi tabii ki..Yayınevi bu seriyi aynı çevirmen ile çevirtmesi oldukça iyi bence..Esra Doyuk bence oldukça başarılı bir çevirmen..

Değişik bir tat alıyorum Nicola Cornick'ten diğer historical yazarlarına göre daha az romantik ama daha gerçekçi yazıyor bence..Okuyacak arkadaşlara şimdiden keyifli okumalar dilerim...

1 puan

Cornick için bunu demekte varmış. Berbattı!

5 puan

Serinin üçüncü kitabı önce ki kitapta aşkın sinyallerini veren nişanlı Nat Waterhouse ile onu kıskanan arkadaşı Elizabeth Scarlet'in hikayesi.

Elizabeth'in annesi eşinin ilgisizliğinden, sevgisizliğinden dolayı bir seyisle kaçmıştır. Babası da kendisini bir şımartmış bir ihmalkar davranmıştır. Babası öldüğünde de annesi ilk evliliğinden olan iki oğlu ile dönmüştür. Annesi de abileri de onu umursamamış Lizzie'de şımarık, bencil bir şekilde büyümüştür.
Büyük abisi Monty yaşadıkları Fortune's Folly'de Dam vergisi ile evlenmemiş mirasçıların mirasını almaya çalışır. Sürekli bir vergi ile para alma peşindedir. Diğer abisi Tom ise Lizzie'nin arkadaşı Lydia'ı hamile bırakmış ve evlenmemiştir. Lydia'nın ailesini,servetini,saygınlığını kaybetmesine neden olmuştur ve bunu yaptığı tek kadın değildir. Kadın avcısı, para peşinde olan biridir. İki abisi de aşağılık adamlar olsa da tek akrabası onlar olduğu için onları kaybetmek istemez. Aynı şekilde evlenmek üzere olan arkadaşı Nat'ıda.
Bu yüzden düğününden önce ki gece evlenmesini engellemek için Nat'ı kaçırıp kilitler. Ama düşündüğü gibi olmaz ve orada birlikte olunca Nat'ı sevdiğini anlar. Duygularının karşılıklı olmadığını anlayınca da kaçar. Ne kadar kaçarsa kaçsın bu olay Nat'ın evliliğinin iptaline neden olur.

Nat önceki kitaplarda ki Miles ve Dexter ile içişleri bakanı adına çalışmaktadır. Waterhouse kontudur ama paraya ihtiyacı vardır. Kız kardeşi için yapılan şantaj nedeniyle de para gerektiğinden zengin bir varisle evlenmek zorundadır.
Düğününden önce ki gece Lizzie ile yaşadıklarından sonra yapacağı evliliğin Lizzie ile olması gerektiğine karar verir. Sonuçta Lizzie'de zengindir. Üstelik aralarında büyük bir çekimde vardır. Ama bu evlilik düşündüğü gibi kolay olmaz. Bir süre Lizzie kaçar Nat kovalar. Bu sürede Lizzie'nin abisi Monty öldürülür ve her şeyin başına geçen diğer abisi Tom Monty'den daha zalim bir hale gelir. Tek arzusu daha fazla para olduğundan her türlü pis işi yapar. Buna kardeşinin evlenememesi ve parasının kendisine geçebilmesi için kardeşini arkadaşlarının kollarına atmaya çalışmakta dahil.
Yaşanan kötü olaylardan sonra ikili nihayet evlenir. Evlilikleri Lizzie'nin umduğu gibi olmaz. Aralarında büyük bir tutku olsa da eskisi gibi samimi değillerdir. Üstelik kocası kendisini sevmiyor. Kocasının ilgisiz tavırları Lizzie'nin korkunç hatalar yapmasına neden olsa da ikili sonunda evliliklerini yürütmenin yolunu bulur.

Kitap Lizzie'nin çok ama çok saçma hareketlerine anlam verememem ile geçti.
Kocasına sinirlendi atın üstünde çırılçıplak erkeklerin kulübünün orada atla merdivenlerden çıkıp balkondan atlayış yaptı.Hangi kızgınlık bunu yaptırabilir. Sevdiğini söyleyen hangi kadın kocasını bu kadar utandırabilir anlamış değilim. Üstelik o dönem koşullarında. İşin daha da tuhafı Nat'ın büyük bir tepki vermesini, bunun büyük bir olay olmasını beklerken sinirini o büyük tutkuları ile gidermesi. Anlamadım anlayamam. Böyle bir saçmalık olamaz bence. Ne gerek var ki böyle bir duruma. Bu olmasa kitap çok daha iyi olurdu zaten. Lizzie'nin tek sinirlendikten sonra ki olayı bu değil bu kadar olmasa da yine olayları var. Çok şımarıkça geldi bana bu yüzden hiç sevemedim Lizzie'i.
Diğer karakterlerin de yaptıkları fazla gelmeye başladı. Bu kadar olay bu kitap için fazlaydı bence.

İlk kitapta ki Laura hamile hatta Lydia ile doğum yapıyorlar. Dexter, Alice,Miles de sık sık görülüyor. Hatta Alice'de hamile. Onların bölümleri sanırım kitapta ki en normal bölümlerdi. Tom nefret ettim ondan onun için kötü bir son bekledim ama düşündüğüm gibi olmadı.
Kitap hayal kırıklığı oldu. İyi başladı ama sonrasında olan olaylar beni kitaptan soğuttu sevemedim.


Baskı Bilgileri

304 sayfa
Şubat2013 tarihinde, Pegasus Yayıncılık tarafından yayınlandı



Etiketler: historical romance

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Carpe_Diem hulyami Kayla_Oz selocann ahmar
22 kişi

Okumak İsteyenler

Sevgi06 licia troisi fan Canan Lady_Avy Zekiye
11 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski