Hiç Umudum Yokken

10 puan

Gabriel MacBain hem kendi destekçilerinin hem de kendisine sığınan MacLaurin klanının lordudur. Uzun, iri, güçlü, acımasız görünüşlü bir savaşçıdır. İngiliz Baron Nicolas ile savaşta birbirlerine destek olmuştur. Toprakları artık Nicholas'ın kız kardeşine aittir. Nicholas oraya Gabriel istese de istemese de akraba olmak için gelmiştir. Gabriel'den kız kardeşi ile evlenmesini ister. Evlenmese kral John kardeşini kötü olan bir baron ile evlendirecektir. Bu baron ile evlenirse baron sürekli oraya adamlarını gönderecek ve MacBain İngiltere ile sürekli savaş halinde olacaktır. Topraklara saldırılmış neredeyse her yer yok edilmiştir. Nicholas'ın kardeşi Johanna ile evlenirse topraklar yasal olarak Gabriel'in olacak kralda onu rahat bırakacaktır. Kralın gözü Johanna'nın üzerindedir. Özel odada, misafirsiz, günlerini korku içinde geçirmesini sağlar. Bu yüzden Nicholas kardeşinin İngiltere'den uzaklaşmasını ister. Gabriel ile evlenmesi de tek çaresidir. Kralda Johanna'nın İngiltere'den gitmesini ister bu yüzden evliliğe heveslidir. Ayrıca Johanna bir sır biliyordur ve Kral John geçmişteki günahlarının yakasına yapışmasını istemez.
Gabriel ise kendisine ait olanı ister. Topraklarını geri almak için cadaloz, inatçı bir kadınla bile evlenmesi gerekiyorsa yapacaktır. Annesi babasının kim olduğunu bilmese de kendisinin olduğunu düşündüğünü söylediği için sahiplendiği bir oğlu vardır bu yüzden kısır olduğunu düşündükleri Johanna ile evlenmeyi kabul eder.

Leydi Johanna genç, güzel bir kadındır ve genç yaşta dul kalmıştır. İri, yakışıklı savaşçıyı ve devasa köpeğini görünce evlenmeyeceğini söylese de ikna edilir ve çok geçmeden evlenirler. Gabriel'in de eski kocası gibi bir canavar olmasından korkar. Eski kocası yavaş ve sinsice karakterine saldırmış, içindeki ışığı tüketmiştir. Mücadele edince de dayaklara başlamıştır. Fakat güçlü bir kadındır ve yoluna çıkan her şeyle mücadele etmeye hazırdır. Yeni evinde ilk kocasının yok ettiklerinden dolayı kendisine karşı olan birçok kişi olsa da yıllar sonra ilk kez korkusuz yaşamaya başlar. Kocası onu güvende tutmak için sürekli emirler verip, bir şey yapmasına izin vermez ve sürekli dinlenmesini ister. Peşinde hep bir adamla gezdiği günlere alışmaya, huzur dolu günler geçirmeye başlar. Narin, çekingen, korkak kadın çok yol alır ve kendini güvende hissetmeye, kendine güvenmeye başlar. Eskiden kasvetli, mutsuz olan hayatı değişir. Gabriel hayatına girince mutluluğun ne olduğunu öğrenir ve kocasına aşık olur. Gabriel'de karısı hayatına girince düşünceli davranmaya başlar, kalkanlarını unutur. Hayatının aşkını bulur geçmişte hayalini kurduğu aileye sahiptir artık.

MacLaurinler ve MacBainler huzur içinde yaşamayı öğrenemez. Onlar ile ilgili problemleri çözmüşken yeni problemler ortaya çıkar. Kral John'un abisi oğlu Arthur doğmadan ölmüştür ve birçok baron Arthur'un kral olması gerektiğine inanır. Arthur öldürülmüştür ve Johanna'nın bu konuda bildikleri sıkıntıya sebep olur. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Johanna'nın ilk kocası ölmemiştir. Çıkan tüm karışıklıklara rağmen ikili mutlu sona kavuşur.

Yazarı okumayı çok özlemişim. Yazarın yine harika bir kitabı daha. Johanna harikaydı yaptıklarını, maceralarını keyifle okudum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »