Her Gün (Her Gün, #1)

8 puan

Şeytan mı peri mi ne olduğu bilinmeyen bir şey sizin de vücudunuzu bir günlüğüne ödünç alsa? Ya da siz her gün farklı bir beden ve hayatta yaşamak zorunda olan bir göçebe olsanız?

İkisini de düşünmesi çok zor değil mi? Ama A'nın hayatı bu şekilde, her gün farklı bedenlerde hiç bir aitlik duygusunu hissetmeden geçiyordu... Ta ki Rhiannon'a aşık olana kadar. İlk aşkı, ilk onu bilen ve onu ilk seven kişi.

Kitap insanda "Aman Allahım çok muhteşemdi" duygusu yaratmıyor. En azından bende yaratmadı. Ama çok ayrı bir etkileyiciliği olduğunu kabul etmek lazım. Hikayenin içinde ki aşkın imkansızlığı yüzünden olsa gerek kaptırıp gidiyorsunuz... Hele bir de hergün farklı bir hayatı sizlerinde okurken keşfetmek zorunda kalmanız sanırım olayı daha da ilginçleştiriyor. İlk başta cidden oyun gibi geliyor ama sonra işin ciddiyetini ve neyin olabilir neyin olamazlığını anlayıp üzüldüğünüz bir an geliyor.

Ayrıca her gün şekil değiştiren bedeni ikinci plana atıp ruhu sevmeyi öğrenmekte demek. Kitap çoğunlukla asıl sevdiğimizin vücutlar değil bir kişinin ruhu&düşünceleri olduğunu vurguluyor resmen. Her ne kadar bir beden size çekici/seksi gelse de, sonunda o bedenle olan ilişkinizi devam ettirip bir düzene oturtmanızı sağlayan şey ruhlar ve düşüncelerdir. Sanırım bu sebeple bedenlerin sadece ruh&düşünce taşıyıcısı olduğunu da söyleyebiliriz.

Buna ek olarak şu dünya da sadece tek bir doğru olmadığını A'nın her gün tanık olduğu yaşamlar sayesinde bir kere daha görüyoruz. Herkesin yaşantısı ve doğruları, yanlışları kendine. Bize düşen bizimle aynı düşüncedekileri bulup hayatımıza onlar ile devam etmek. Diğer doğrulara sahip insanlara saygılı olarak elbette.

Ama bunu ne kadar uyguluyoruz... O tartışılır.

Kitabın bittiği halini alıp sonlanmasını beklemiyordum açıkçası. Öğrendiğimiz yeni gelişme ve A'nın ilk aşkı ile ilgili aldığı karar olayı değişik bir açıya soktu. Kitap bittiğinde duygusal açıdan oldukça doymuştum; sadece merakım devamı için kıvranıyordu. Yine de yazar kitabın size verdiği bu duyguları mahvederse diye bir yanımda devam etmesin kalsın burada istiyor.

Bugün yurtdışındaki kitapçılarda ikinci kitap olan Another Day yerini aldı. Bu kitap olayları bir de Rhiannon'nun gözünden anlattığı için okumayacağım. Olaylar A'nın bakış açısından o kadar güzel ve saf ki bunu bozma riskini göze almayacağım. Olayı kaldığı yerden devam ettirecek bir üçüncü kitap çıkarsa hayır demem.

İyi okumalar:)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »