Her Gün (Her Gün, #1)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Sıkılmadan okuyacağınız ve empati üzerine yazılmış hoş bir Levithan kitabı

8 puan

Şeytan mı peri mi ne olduğu bilinmeyen bir şey sizin de vücudunuzu bir günlüğüne ödünç alsa? Ya da siz her gün farklı bir beden ve hayatta yaşamak zorunda olan bir göçebe olsanız?

İkisini de düşünmesi çok zor değil mi? Ama A'nın hayatı bu şekilde, her gün farklı bedenlerde hiç bir aitlik duygusunu hissetmeden geçiyordu... Ta ki Rhiannon'a aşık olana kadar. İlk aşkı, ilk onu bilen ve onu ilk seven kişi.

Kitap insanda "Aman Allahım çok muhteşemdi" duygusu yaratmıyor. En azından bende yaratmadı. Ama çok ayrı bir etkileyiciliği olduğunu kabul etmek lazım. Hikayenin içinde ki aşkın imkansızlığı yüzünden olsa gerek kaptırıp gidiyorsunuz... Hele bir de hergün farklı bir hayatı sizlerinde okurken keşfetmek zorunda kalmanız sanırım olayı daha da ilginçleştiriyor. İlk başta cidden oyun gibi geliyor ama sonra işin ciddiyetini ve neyin olabilir neyin olamazlığını anlayıp üzüldüğünüz bir an geliyor.

Ayrıca her gün şekil değiştiren bedeni ikinci plana atıp ruhu sevmeyi öğrenmekte demek. Kitap çoğunlukla asıl sevdiğimizin vücutlar değil bir kişinin ruhu&düşünceleri olduğunu vurguluyor resmen. Her ne kadar bir beden size çekici/seksi gelse de, sonunda o bedenle olan ilişkinizi devam ettirip bir düzene oturtmanızı sağlayan şey ruhlar ve düşüncelerdir. Sanırım bu sebeple bedenlerin sadece ruh&düşünce taşıyıcısı olduğunu da söyleyebiliriz.

Buna ek olarak şu dünya da sadece tek bir doğru olmadığını A'nın her gün tanık olduğu yaşamlar sayesinde bir kere daha görüyoruz. Herkesin yaşantısı ve doğruları, yanlışları kendine. Bize düşen bizimle aynı düşüncedekileri bulup hayatımıza onlar ile devam etmek. Diğer doğrulara sahip insanlara saygılı olarak elbette.

Ama bunu ne kadar uyguluyoruz... O tartışılır.

Kitabın bittiği halini alıp sonlanmasını beklemiyordum açıkçası. Öğrendiğimiz yeni gelişme ve A'nın ilk aşkı ile ilgili aldığı karar olayı değişik bir açıya soktu. Kitap bittiğinde duygusal açıdan oldukça doymuştum; sadece merakım devamı için kıvranıyordu. Yine de yazar kitabın size verdiği bu duyguları mahvederse diye bir yanımda devam etmesin kalsın burada istiyor.

Bugün yurtdışındaki kitapçılarda ikinci kitap olan Another Day yerini aldı. Bu kitap olayları bir de Rhiannon'nun gözünden anlattığı için okumayacağım. Olaylar A'nın bakış açısından o kadar güzel ve saf ki bunu bozma riskini göze almayacağım. Olayı kaldığı yerden devam ettirecek bir üçüncü kitap çıkarsa hayır demem.

İyi okumalar:)

9 puan

Ama olmaz ki böyle bir sonla nasil biter yapılır mı bu bize, ÇOK FENAYDI.. çok etkiledi beni hala daha hatırladıkça gözlerim doluyor ..

"Her gün farklı bedende. Her gün farklı hayatta. Her gün aynı kıza aşık." Bu cümleyi okudum ve ben bu kitabı almalıyım dedim ve iyi ki de almışım. Kitabı okuduktan sonra da bu cümle daha bi anlamlı geldi. Ki, A'nın yaşadıklarını, hayatını tam olarak anlatan cümle bu.

Yazarın dili çok akıcı ve öyle güzel cümleler var ki, kitaptan alıntı yaptığım bir çok yer oldu. Bence okuyun ve kendiniz de görün. Ben çok beğendim.

Ve seriymis bu kitap Goodreads 'e bi baktım devami var hiç beklemiyordum çok şaşırdım ben tek kitap zannediyordum. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

5 puan

çok güzel bir kitap değildi bana göre.beklentilerimi karşılamadı.öylesine zaman geçirmek için okunabilir.

10 puan

Bu kitap hakkında tek bir olumsuz eleştiri yapacağım. İkinci kitap henüz Türkçe'ye çevrilmemiş :) Çok beğenerek okudum. Serinin devam kitaplarını merakla bekliyorum. Çok büyük bir merakla hem de.

7 puan

Bilinçli bir şekilde herkesin kendi süzgecinden geçirerek okuduğunda (özellikle genç yaştakilere) hayatın farklı noktalarını gösterebilecek değerli bir eser olduğunu düşünüyorum. Okumak için okuyarak, kendinizi akıntıya bıraktığınızda olmamanız gereken yerlere sürüklenebileceğiniz konusunda da uyarıyorum.

Kitap hakkındaki genel görüşlerime gelecek olursak; iyi bir fikir -sağlam bir temel- üzerine kurulu yamuk bir inşaat görüyorum :D Mantık hataları, insanın içine sindiremeyeceği noktalar var; ayrıca havada bitti. Yazar gelişme bölümünde tökezlemiş. Her şey aynı kısır döngü üzerinde. Seriymiş; umarım en azından devamında fantastik yönü belirginleşerek toparlar. Hep olumsuz özelliklerini sıralamışım, yanlış anlaşılmasın. Beğendiğim çok fazla söz vardı - kitap post-it'lerle doldu :)

Hayatı tek bir pencereye bağlı kalmadan görebilmeyi dileyenlere...

7 puan

Zaman zaman sıkıldığım ama sonunu çok beğendiğim bir kitap. Kitapta bazı şeylerin çok havada kaldığını düşünüyorum. Evet kitap güzel konusu ilginç ama o kadar.

9 puan

Konusunu okuduğum zaman beni heycanlandiran yegane kitaplardan biriydi.. aklımda 1-2 soru işareti bırakarak bitmiş olsada favorilerim arasına kendini altın harflerle yazdırdı.

10 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/08/her-gun-every-day-1.html

6 puan

Konusunu okuduğum zaman ilgimi çekmişti ama okuduğum zaman beklentilerimi karşılamadı. Kitapta beni özellikle rahatsız eden konu kahramanın aşk ve cinsiyet konularını sorgulaması, sorgularken çok genç yaşta yaşanan cinsellik ve eşcinsellik oldu. Güzel bir konu yakalanmış ve bunun altına eşcinsellik ustaca işlenmiş.

geri ileri