Hayatsız Kadın Ayşe - Bir Kadının Genelev Yaşamı

10 puan

"Aslında beni kimse kitapla tanımadı. Genelevde benle yatan erkekler beni tanıdı. Oraya gelen herkes gözyaşlarımı gördü. Annem de gördü, kardeşim de gördü. Siyasiler de gördü., belediye başkanları da. Genelev patronları da. Ama kim dedi ki gel insan gibi yaşa? (s.201)
Muhteşem bir kitap. Ayşe Tükrükçünün trajik hayatının bir özeti. Kitap, 9 yaşındayken amcasının aylarca tecavüze uğrayan Ayşe'nin, buna inanmayan ilgisiz ve kendisine şiddet uygulayan ailesi yüzünden kandırılarak geneleve satılması, durumu kabullenemeyip kaçma çalışmalarını, kendisine yardım eli uzatacağını söyleyenlerin ihanetlerini, ve Ayşe'nin hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.
Kitabı boğazım düğümlenerek okudum. İnsanlar nasıl bu kadar kötü olabilir. Polislerin bile tecavüz ettiği her türlü işkencelere maruz kalan Ayşe Tükrükçü hayatın tüm kötülüklerine ve zorluklarına rağmen ayakta kalmış bir kahraman bence. Mücadelesinde saygı duyulacak başarılı bir kadın. Şuan "Hayata Sarıl Lokantasında" evsizlere aş ve iş veriyor. Başından geçen tüm felaketlere rağmen var olan ama yok sayılan hayatlara sahip çıkıyor. Okumanızı tavsiye ederim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »