Hayatsız Kadın Ayşe - Bir Kadının Genelev Yaşamı

Ayşe Tükrükçünün anıları adeta bir ibret dersi niteliğinde? Onları okurken, 27 yıl öncesine döndüm ve gözlerimin önüne, Soğukoluktaki fuhuş bataklığının görüntüleri geldi. O tarihe kadar küçük yaştaki kız çocuklarının kandırılarak, meşrubatlarına uyku ilaçları katılarak kaçırılıp, adeta birer seks kölesi gibi fuhuşsa zorlandıkları Soğukolukta, acımasız kadın tacirlerinin egemenliği sürüyordu. TRT nin tek kanallı televizyonunda haberimiz yayınlanınca Türkiye ayağa kalktı, seks kölesi çocuklar kurtarıldı ve bataklık kurutuldu. İnsanlıktan nasibini almamışların adeta bir meta gibi kent kent dolaştırıp genelevlere pazarladıkları Ayşe Tükrükçünün yaşadıkları fazla söze gerek bırakmıyor!... Yaşadığı acı gerçekleri toplumla paylaşma yürekliliğini gösteren Ayşe Tükrükçüyü kutluyor, genç ve değerli meslektaşım Alpere de, kanayan bir toplumsal yarayı tüm açıklığıyla dile getirdiği için teşekkür ediyorum. Uğur DÜNDARKader, büyük konuşanlarla, ısrarlı inatçıların ders aldığı örneklerle doludur. Hayatlarının tüm dizginlerini ellerinde tuttuğunu zanneden hemen herkes, hiç sekmeksizin nasibini almıştır, hak ettiğini bulmuştur, hayatlarında. Ben hayatı avucumun içinde taşırım derken, birdenbire ben diyeni alt etmiştir hayat ne yazık ki... Ayşe Tükrükçü, kader içinde kaderci olmamış, hayata sıkı sıkı sarılıp onu kendi zindanına çekmesine izin vermemiştir. İradesini ve çabasını kutluyorum. Bu kitap hayatın ta kendisidir, çok ders vardır, gerçektir. Gerçekler acı ve ağır olsa da...Esra CEYHAN...

Ayşe Tükrükçünün anıları adeta bir ibret dersi niteliğinde? Onları okurken, 27 yıl öncesine döndüm ve gözlerimin önüne, Soğukoluktaki fuhuş bataklığının görüntüleri geldi. O tarihe kadar küçük yaştaki kız çocuklarının kandırılarak, meşrubatlarına uyku ilaçları katılarak kaçırılıp, adeta birer seks kölesi gibi fuhuşsa zorlandıkları Soğukolukta, acımasız kadın tacirlerinin egemenliği sürüyordu. TRT nin tek kanallı televizyonunda haberimiz yayınlanınca Türkiye ayağa kalktı, seks kölesi çocuklar kurtarıldı ve bataklık kurutuldu. İnsanlıktan nasibini almamışların adeta bir meta gibi kent kent dolaştırıp genelevlere pazarladıkları Ayşe Tükrükçünün yaşadıkları fazla söze gerek bırakmıyor!... Yaşadığı acı gerçekleri toplumla paylaşma yürekliliğini gösteren Ayşe Tükrükçüyü kutluyor, genç ve değerli meslektaşım Alpere de, kanayan bir toplumsal yarayı tüm açıklığıyla dile getirdiği için teşekkür ediyorum. Uğur DÜNDARKader, büyük konuşanlarla, ısrarlı inatçıların ders aldığı örneklerle doludur. Hayatlarının tüm dizginlerini ellerinde tuttuğunu zanneden hemen herkes, hiç sekmeksizin nasibini almıştır, hak ettiğini bulmuştur, hayatlarında. Ben hayatı avucumun içinde taşırım derken, birdenbire ben diyeni alt etmiştir hayat ne yazık ki... Ayşe Tükrükçü, kader içinde kaderci olmamış, hayata sıkı sıkı sarılıp onu kendi zindanına çekmesine izin vermemiştir. İradesini ve çabasını kutluyorum. Bu kitap hayatın ta kendisidir, çok ders vardır, gerçektir. Gerçekler acı ve ağır olsa da...Esra CEYHA... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

"Aslında beni kimse kitapla tanımadı. Genelevde benle yatan erkekler beni tanıdı. Oraya gelen herkes gözyaşlarımı gördü. Annem de gördü, kardeşim de gördü. Siyasiler de gördü., belediye başkanları da. Genelev patronları da. Ama kim dedi ki gel insan gibi yaşa? (s.201)
Muhteşem bir kitap. Ayşe Tükrükçünün trajik hayatının bir özeti. Kitap, 9 yaşındayken amcasının aylarca tecavüze uğrayan Ayşe'nin, buna inanmayan ilgisiz ve kendisine şiddet uygulayan ailesi yüzünden kandırılarak geneleve satılması, durumu kabullenemeyip kaçma çalışmalarını, kendisine yardım eli uzatacağını söyleyenlerin ihanetlerini, ve Ayşe'nin hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.
Kitabı boğazım düğümlenerek okudum. İnsanlar nasıl bu kadar kötü olabilir. Polislerin bile tecavüz ettiği her türlü işkencelere maruz kalan Ayşe Tükrükçü hayatın tüm kötülüklerine ve zorluklarına rağmen ayakta kalmış bir kahraman bence. Mücadelesinde saygı duyulacak başarılı bir kadın. Şuan "Hayata Sarıl Lokantasında" evsizlere aş ve iş veriyor. Başından geçen tüm felaketlere rağmen var olan ama yok sayılan hayatlara sahip çıkıyor. Okumanızı tavsiye ederim.


Baskı Bilgileri



ISBN
9789944314206

Etiketler: öykü

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

gayeildeniz serenneres Seagull Heming stilton
6 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski