Hayalet Tugay (Yaşlı Adamın Savaşı, #2)

8 puan

Kesinlikle çok güzel bir kitaptı. Adından da anlaşılacağı gibi sayfaları boyunca ilk kitapta bizi cezbetmeyi başaran Özel Kuvvetler hakkında pek çok bilgi barındırıyor. Onlara daha yakından bakma fırsatı yakaladığımız gibi içlerinden birinin macerasına birinci elden tanık oluyoruz.

Bu kez işin bilim kısmı kurgu kısmına denk tutulmuş. Hatırlarsanız ilk kitapta bilimsel öğeler biraz geri planda bırakılarak daha sade bir anlatım tercih edilmişti. Ama gözünüz korkmasın, aşırı derecede karmaşık şeyler yok içinde. Yine aynı anlatım fakat daha fazla bilim var sadece...

Açıkçası konuyu çok beğensem de herkesin aksine ilk kitaptan daha iyi oluğunu düşünmüyorum Hayalet Tugay'ın. Kabul, Hayalet Tugay'a eşlik etmek güzeldi. Kitabın sonuna kadar süren gizemli kurgu da öyle... Ama ilk kitapta yaşadığım karakter derinliğini hissedemedim bu kez. Derinlemesine okuyabildiğimiz tek kişi Jared'dı. Oysa Yaşlı Adamın Savaşı'nda her yan karakteri sevmiş, onlarla gülüp onlarla üzülmüştüm. Bu kez ilk kitaptan tanıdığımız karakterler bile biraz mesafeli geldi gözüme. Jared'ın espri kabiliyetinin Perry'ninkinin yanına yaklaşamaması da cabası.

Yine de güzel ve sürükleyici bir kitaptı. Okumak isteyen herkese gözüm kapalı tavsiye ederim. Bir sonraki kitabı da merakla beklediğimi söylememe gerek yok herhalde.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »