Hayalet Tugay (Yaşlı Adamın Savaşı, #2)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

1.kitabın sonuna doğru Hayalet Tugay'dan bahsediliyordu. Ve bu kitapta da epey bir geniş bahsediliyor. Ama kitabı akıcı, sürükleyici kılan bence fantastik-bilim kurgu olmasından çok içeriği. Gerçi yazar bir çok kişiden etkilendiğini "teşekkür" kısmında belirtiyor.
Ama öyle kurgular var ki. Örneğin;
Koloni Savunma Birliğinde beyin dostu ile iletişim kuruyorlar, birde önceden doğanlar yani insanlar ile yeniden doğanlar var. Aralarında ki fark; yaşanmışlıklar, tecrübeler, hissiyat. FAzla detaylara girmeyeyim diyorum çünkü okuyacak olanlar vardır....

İlgiyle okudum...

11 yıl, 10 ay
9 puan

Bir önceki kitaba göre daha derin kurgulu, daha çok süpriz barındırıyor, daha çok geriyor, daha çok güldürmüyor ama kesinlikle tatmin ediyor. Ayrıca Yaşlı Adamın Savaşı'nda olduğu gibi akıp gidiyor, bitirirken de biraz iç burkuyor. Scalzi her şey bittikten sonra Teşekkür bölümüyle de bizleri bir güzel güldürüp üçüncü kitabı beklemeye yolluyor.

İlk kitabı beğendiyseniz buna bayılacaksınız.

11 yıl, 11 ay
9 puan

Jhon Scalzi bu kitabında da kısa ve öz bir bilim kurgu eseri ortaya çıkarmış. Okurken sizi sıkmayan ve ayrıntılarda boğulmanıza izin vermeyen, sürükleyici bir hikayeye sahip olan kitap okuyucuyu tabiri caizse "ters köşeye" yatırmak ta çok usta. Özellikle hikayede büyük bir yer kaplayan bilinç yoksunu Obin ırkının benim gözümde ayrı bir yeri var artık. Kitap şimdiye kadarki bilim kurgu külliyatının yoğun bir aroması kadar güzel bir tat bırakıyor okuyucunun damağında. Benim açımdan bu seri (Yaşlı Adamın Savaşı ile birlikte) modern bir frankenstein uyarlaması. Umarım üçüncü kitap da bu başırıyı devam ettirebilir. Cihan Bey heyecanla yeni çevirilerinizi bekliyoruz.

11 yıl, 10 ay
8 puan

Kesinlikle çok güzel bir kitaptı. Adından da anlaşılacağı gibi sayfaları boyunca ilk kitapta bizi cezbetmeyi başaran Özel Kuvvetler hakkında pek çok bilgi barındırıyor. Onlara daha yakından bakma fırsatı yakaladığımız gibi içlerinden birinin macerasına birinci elden tanık oluyoruz.

Bu kez işin bilim kısmı kurgu kısmına denk tutulmuş. Hatırlarsanız ilk kitapta bilimsel öğeler biraz geri planda bırakılarak daha sade bir anlatım tercih edilmişti. Ama gözünüz korkmasın, aşırı derecede karmaşık şeyler yok içinde. Yine aynı anlatım fakat daha fazla bilim var sadece...

Açıkçası konuyu çok beğensem de herkesin aksine ilk kitaptan daha iyi oluğunu düşünmüyorum Hayalet Tugay'ın. Kabul, Hayalet Tugay'a eşlik etmek güzeldi. Kitabın sonuna kadar süren gizemli kurgu da öyle... Ama ilk kitapta yaşadığım karakter derinliğini hissedemedim bu kez. Derinlemesine okuyabildiğimiz tek kişi Jared'dı. Oysa Yaşlı Adamın Savaşı'nda her yan karakteri sevmiş, onlarla gülüp onlarla üzülmüştüm. Bu kez ilk kitaptan tanıdığımız karakterler bile biraz mesafeli geldi gözüme. Jared'ın espri kabiliyetinin Perry'ninkinin yanına yaklaşamaması da cabası.

Yine de güzel ve sürükleyici bir kitaptı. Okumak isteyen herkese gözüm kapalı tavsiye ederim. Bir sonraki kitabı da merakla beklediğimi söylememe gerek yok herhalde.

Profil Resmi
9 puan

Güzel bir kitap. John Scalzi bu kitabında dozu biraz arttırmış. :)

9 puan

Kitaba başladığım andan itibaren gözlerim John Perry'yi aradı ama ne yazık ki bu kitapta John Perry yerine yeni karakterler giriyor işin içine. Yeni karakterlerde John Perry'yi aratmıyor. Kitaba başladığınızdan andan itibaren heyecan birazcık olsun eksilmiyor. En önemli karakterimiz Jared Dirac (bu kitapta benim favori karakterimdir kendileri) olaylarda büyük bir rol üstleniyor. Başladığınız andan itibaren kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.Her bölümün sonunda ağzınız bir karış açık kalıcak. Yaşlı Adamın Savaşı adlı kitabı okuyanlar kesinlikle ara vermeden başlasınlar. Kitabı bitirdiğim gibi direk İlknokta'ya girip Son Koloni'yi istettim. İnşallah Son koloni'de Hayaket Tugay kadar güzeldir. Hayalet Tugay'ın etkisinden 2-3 gün kurtulamayacağım herhalde.

6 puan

Scalzi’nin Yaşlı adamın savaşı’nın devam kitabı.Geçen kitapta bahsedilen özel kuvvetlerin(hayalet tugay) anlatıldığı bağımsız bir hikaye.Bu hikayede bir kolonistin Dna'sından yaratılan Jared Dirac’ın hikayesi ve devasa bir komplo teorisi ön planda.3 büyük ırk KSG’nin sonunu getirecek bir savaşa girmeye hazırlanırken ellerinde müthiş bir koz var:Jared’in Dna'sını aldığı ünlü bilimadamı Charles Boutin…

Kitap ilk hikayenin üzerine çok şey ekliyor.KSG ve Koloni Birliği’nin iç yüzü ve gizemli Hayalet tugayla ilgili birçok detay veriliyor.İkili oyunlar,otorite ve insan olmanın masaya yatırıldığı bölümler açıkçası orjinallikten biraz uzak.Karakter biraz sığ kaçmış ve kişilik sorgulamaları havada kalıyor.Birde karakterlerin ağzından büyük eserlerin eleştirilmesi tuz biber oluyor üzerine(Yıldız Gemisi Askerleri,Ender’in Oyunu vs.).Kurgu içinde önemli açıklar var ancak üstü kapalı davranarak yazar,bu tarz eksiklerin çok göze batmamasını sağlamış.Çok eksik yanı olmasına rağmen son dönemin militarist bilimkurguları arasında en iyilerinden biri olduğunu gözden kaçırmamalıyız elbette.
Kitap akıcı,sürükleyici ve okurken yormuyor.Çok büyük beklentileriniz yoksa çerez gibi keyifle okunabilecek bir kitap.

10 puan

Yaşlı Adamın Savaşı'nı okudunuz ve artık daha fazlasını bilmek istiyorsanız, kim ki bu Özel Kuvvetler diyorsanız en güzel cevabı Hayalet Tugay'dan alabilirsiniz.

http://kitapsiginagi.blogspot.com/2013/05/hayalet-tugay.html

10 yıl, 10 ay
8 puan

İlk kitaptan çok daha iyi

8 puan

Son 150 sayfa bu kadar güzel ve bu kadar sürekleyici olabilirdi. Ufkumu daha da genişlettiği için John Scalzi'ye teşekkürler ;)

10 puan

İlk kitaptan sonra bu sefer olaya Hayalet Tugay'daki bir asker gözünden bakıyoruz olaylara, ilk kitapta John'un espri anlayışını 2.kitapta Jared Dirrac üstleniyor zaman zaman kendinizi gülerken buluyorsunuz :) elimden bırakamadım kitabı 2 günde okudum :) umarım elinize geçince sizde okursunuz

geri ileri