Hayal Etmediğin Kadar (Two Dukes of Wyndham #2)

5 puan

Amelia Willoughby beş kızı olan bir kontun ikinci kızıdır. Bebekliğinden beride Wyndham Dükü'yle nişanlıdır. Londra'nın en gözde bekarı Thomas Cavendish ile nişanlıdır fakat onu nadiren görür.Aileleri evliliğin gerçekleşmesi için çok hevesli iken Amelia hayatını dükün evlenmek için tarih belirlemesini bekleyerek geçirir. Thomas sözünün eridir ve evleneceğini söylediyse evlenecektir.Fakat bunu sadece kendisi için uygun zamanda yapmayı planlar.
Amelia artık nişanlısı ile ilgili bir şeyler bilmek onunda aynı şekilde kendisi hakkında bir şeyler bilmesini ister.Görev bilinci ile yaptıklarından bıkmıştır. Tam daha çok vakit geçirip,birbirlerini tanımaya başlamışken Thomas'ın kuzeni ortaya çıkar.

Haydutlar Thomas'ın büyükannesinin yolunu kesmiştir.Haydut maskeli olmasına rağmen düşes onun yirmi dokuz yıl önce ölen en sevdiği oğlunun oğlu olduğunu anlar. Düşesin üç oğlu vardır. Ortanca oğlunun İrlanda'da iken öldüğü haberini almıştır.Onun çocuğu olmadan öldüğüne inanmışlardır. Bir yıl sonrada henüz evlenmemiş en büyük oğlu ve kocası ölünce küçük oğlu dük olmuştur.
Thomas'ın kuzeni Jack babasına çok benzer ve eğer annesi ile babası yasal olarak evli ise dük kuzenidir. Meşru olup olmadığını anlayabilmek içinde İrlanda'ya gitmeye karar verirler. Amelia'nın babası olanları öğrenince oda gitmek ister.Kızının bir düşes olacağını düşündüğü için daha bebekken onu nişanlamıştır bu yüzden gerçek dük hangisi olursa olsun kızı ile evlenmesini ister.

Thomas tam bir şeyler hissetmeye başladığı nişanlısının tüm hayatını düşes olmak için hazırlanarak geçirdiğini bildiğinden hayatının darmadağın olmasını istemez. Kuzeni kendi hayatını,ismini çalabilirdi ama bunu Amelia'ya yapmasını istemez bu yüzden Amelia ile evlenmesini ister.Amelia'nın istediği ise düşeş olmak değildir.Tek istediği Thomas. Böylece herkesin çıkmaza girdiği belirsiz bir macera başlar.

İlk kitapta ki karakterlerin birlikte olduğu tüm anlar bire bir burada da geçiyor. Tek fark bu kez yeni kahramanların bakış açısı ile onların yaşadıkları eklenerek okuyoruz. Düşesi hiç sevmemiştim zaten Jack'i sevmiştim fakat düklüğü hak eden Thomas'tı bence. Thomas'ın Amelia zaten gitti Grace burada neden olmasın diye düşünerek onu öpüp,evlenme teklifi etmesi sonrasında da kardeşi gibi olduğuna karar vermesi.Acı,çaresizlik sebebi ne olursa olsun çok saçmaydı
Bu kitapta sadece Thomas'a ne oldu sorusunun cevabını öğrendik.İkili arasında ki aşkı pek hissedemediğim,olaysız bir kitaptı. Sonda ki Bridgerton serisinden leydi Whistledow yazısı ise güzel bir sürpriz oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »