Haremdeki Kadın

7 puan

Victoria McCallan prens Nadim'in özel asistanıdır. Bir gece yatağının etrafını saray muhafızları sarmış bir halde uyanır. Prens Kateb kendisini zindanda görmek istiyordur. Kumarbaz olan babası tüm paralarını kumarda kaybetmiştir. Annesi babasının kahrından ve eziyetlerinden dolayı iki yıl önce ölmüştür. Annesinin cenazesinden beri görmediği babası kumar oynamama yeminini yine bozmuş prens ile oynamıştır. Oynarken hile yapmış ve prense yakalanmıştır. Prense yapılan alçaklık kraliyete yapılan alçaklıktır. Yaptığına karşılık babası Victoria'ı teklif etmiştir. Victoria annesi ölüm döşeğindeyken babası ne yaparsa yapsın arkasında duracağına dair söz vermiştir. Babası için her şeyi yapmaya hazır olduğundan altı aylığına prensin metresi olmayı kabul eder. Prens ile çöle gidip istediği her şeyi yapacaktır babası ise sınır dışı edilecektir.

Kateb Victoria'nın prens Nadim'in dikkatini çekip prens eşi olmak istediğini prens nişanlanınca da zengin bir koca arayışına girdiğini düşünür. Hatta babası aracılığıyla kendisi ile yakınlık kurmaya çalıştığını bile düşünür. Eskiden aşka, aile bağına, mutluluğa inanırdı ama karısı öldükten sonra son beş yıldır kadınların zenginlik ve unvanından dolayı peşinden koştuklarına inanır. Bu yüzden çöle gidince önce Victoria ile arasına mesafe koyar fakat ilgisini de eksik etmez. Victoria'da Kateb'in çekiciliğine kendini kaptırmak istemez. Aşkın annesine ne yaptığını görmüştür bu yüzden aşık olmaya niyeti yoktur. Aşkın bir aptalın göstereceği zaaf olduğunu düşünürken aşık olur.
Kateb ise aşık olamayacağını, kimseyi sevemeyeceğini, o defterin kendisi için kapandığını söylese de kendisine kimsenin davranmaya cesaret edemediği şekilde davranan Victoria işleri değiştirir. Kateb sonunda aşkını inkar etmenin bir anlamı olmadığını anlar.

Victoria'nın oradaki tüm olaylara müdahalesi her konuda fikri oluşu dışında güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »