Gabriel'in Cehennemi (Gabriel's Inferno #1)

10 puan

Gabriel Owen Emerson bir Dante profesörüdür. Dante uzmanı olmak için çalışan lisansüstü öğrencisi Julianne Mitchell'in öğretmenidir. Önce Julia'ı azarlayıp aşağılamıştır. Bir süre sonra ise bu davranışlarının tam tersini yapıp Julia ile ilgilenmeye başlar.

Aslında ikili tanışırlar. Gabriel evlatlık alınmıştır ve iki üvey kardeşi vardır. Julia kardeşinin arkadaşıdır ve altı yıl önce bir elma ağacının altında vakit geçirmişlerdir. Bu olayı Gabriel hatırlamasa da Julia her detayını hatırlamaktadır.
Çekingen bir kız olduğundan Julia kim olduğunu söylemez. Julia Gabriel hatırlayana kadar geçen sürede çok üzülse de neyse ki Gabriel hatırladıktan sonra işler tamamen değişir.

Ben bu kitabı çok sevdim. Kitap tanıtımını okurken Grinin Elli Tonu'na benzediği yazıyordu. Tamamen öyle bir kitap diye düşünerek okumaya başladım ama alakası yoktu çok çok farklıydı. Bu kitap daha duygu yüklüydü. Julia'nın masumiyeti o saf aşkı çok güzeldi. O katı Profesör Emerson'ı aşık bir adama çevirmesi, ikisinin de sorunlarını aşmaya çalışması,birbirine bağlılıkları o kadar güzeldi ki hele o Gabriel'in sahipleniciliği, kıskançlığı çok çok güzeldi o ne sevgiydi öyle. Ayrıca İlahi Komedya'dan alıntıları Dante Beatrice bölümleri de çok güzeldi. O kalın kitap nasıl bitti anlaşılmıyor bile. Mutlaka okunmalı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »