Gabriel'in Cehennemi (Gabriel's Inferno #1)

8 puan

Optimum Kitap’tan çıkan ,Slyvain Reynad’ın -Gabriel’in Cehennemi adlı kitabını ,okumuş ve bitirmiş bulunmaktayım .

Öncelikle ; kitabın çevirisi çok sade ve akıcı . Fakat , bir sürü yabancı kelimenin olması (İtalyanca , vb ) ve o kelimelerin anlamlarının dipnot olarak düşülmesi gerekirdi , çevirmen tarafından .Ayrıca , bazı yerlerde sanki yazılar biraz daha büyük bazı yerlerde daha küçüktü , bu da benı biraz rahatsız etti .(Yazı puntosu benım gözlerimin hassasiyetinden de kaynaklanıyor olabılır ). Genel anlam da , çevirisi iyi di .

Kitabın konusuna kısaca değinecek olursam ; Gabriel adında bir profösörün ,Julıa adında bir kızla tanışması , bu arada kız onun öğrencisi ,bu ikili arasında yaşanan olaylar , kitapta olaylar anlatılırken okuyucunun daha iyi anlayabilmesi için zaman zaman geçmişe dönülmesi ,aile ilişkileri , arkadaşlık – dostluk ilişkileri ve aşk , masumane bir aşkı anlatan , bu nasıl bir aşktır dedirten , bir kitap.

Kitap aynı zaman da , kültürel yönüde olan bir kitap .İlahi Komedya adlı kitapta geçen Dante ve Beatrice’in aşkından esinlenerek ,kahramanlarımız birbirlerine aşk yolunda adım adım ilerliyorlar .

Olay örgüsü arasında , hiçbir kopukluk yok , hatta kitabın ortalarına doğru (gelişme sürecinde ),heyecanın doruğa tırmandığını göreceksiniz .

Okuduğum değişik romanlardan bir tanesi idi .İkinci kitabı heyecanla bekliyor olacağım .

Okumayanlara , kesinlikle tavsiye ederim .Bu kitabı bizlerle tanıştırdığı için Optimum Kitap’ a da ayrıca teşekkür ederim . Saygılarımla…

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »