Fırtına Çiçekleri

8 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı.
Jervaulx Dükü çapkın,zeki,zengin,kadınların gözdesi biridir. Ayrıca bir matematik dehasıdır. Matematik alanında çalışmalar yapar. En son çalıştığı tez de kendisine bay Timms ve kızı Maddy yardım eder.
Maddy kendisini matematiğe adayan kör babasının en büyük destekçisidir. Fazlasıyla dindar,cemiyet üyesi biridir. Babası ile matematik tezi için birlikte çalışmışlardır.Çalışmalarının sunumu için konferansta karşılaşmış aralarında etkileşim olmuştur. Maddy dindar olduğundan çapkın dükün yaptıklarını kesinlikle onaylamaz. Fakat çok geçmeden dükün ölüm haberini duyar.

Dük sevgilisinin kocası tarafından yakalanınca düelloya davet edilir. Düelloda vurulduğunu sanıp şoka girer. Yaşadığı şok akıl sağlığının gitmesine sebep olur.Konuşamaz,saldırgan davranır.Bu yüzden ailesi de öldüğünü söyleyip akıl hastanesine gönderir. Gittiği hastanede göreve başlayan Maddy dükü bu halde görünce o halde görmek istemez ve iyileştirmek için elinden geleni yapar.

Maddy iyileştirme sürecinde yaptıkları,mücadelesi okunmaya değer. Ailesi bile düke bu kadar destek olmadı. Fakat cemiyetinden dolayı olsa da sürekli uzak durma çabaları sıktı beni.Din konuşmaları,takıntıları çok fazlaydı. Farklı bir konusu var bu yüzden ilgi çekici bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »