Fırtına Çiçekleri

Jervaulx Dükü keskin zekâlı, yetenekli bir adam olsa da skandal gazetelerinde adı sürekli geçen ahlaksız, cüretkâr, müsrif ve bir o kadar da tehlikeli biridir. Tüm bunlara rağmen kadınların karşı koyamadığı bir çekiciliğe sahiptir, öyle ki iltifatları muhafazakâr Maddy Timms'i bile kendisine hayran bırakır. Ne yaparsa yapsın o bataktan çıkamıyor, kendini sürekli kınıyordu. Kendine insani bir dokunuştan zevk almaması gerektiğini hatırlatırken Jervaulx'nun dokunuşlarını hissediyordu. Şehveti küçümsemeye çalışırken Jervaulx'un yüzünü gece mavisi gözlerini fırtınanın özünü, sessizliği anımsıyordu. Sakınmaya çalıştığı aslında kendi derinlerindeydi.

Jervaulx Dükü keskin zekâlı, yetenekli bir adam olsa da skandal gazetelerinde adı sürekli geçen ahlaksız, cüretkâr, müsrif ve bir o kadar da tehlikeli biridir. Tüm bunlara rağmen kadınların karşı koyamadığı bir çekiciliğe sahiptir, öyle ki iltifatları muhafazakâr Maddy Timms'i bile kendisine hayran bırakır. Ne yaparsa yapsın o bataktan çıkamıyor, kendini sürekli kınıyordu. Kendine insani bir dokunuştan zevk almaması gerektiğini hatırlatırken Jervaulx'nun dokunuşlarını hissediyordu. Şehveti küçümsemeye çalışırken Jervaulx'un yüzünü gece mavisi gözlerini fırtınanın özünü, sessizliği anımsıyordu. Sakınmaya çalıştığı aslında kendi derinlerindeydi.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Yoğun duygularla sarmalanmış, ihtiyaç, aşk, çaresizlik,mutluluk ve huzur gibi duygularla harmanlanmış güzel bir romandı.
Okurken yer yer deyim yerindeyse yaşanan acı durumlarda benimde yüreğim daraldı ve duygulandım.
Kitap sizi gerçektende etkiliyor ve ruhunuza işliyor.Olaylar, karakterler..Yazar oldukça güzel analiz etmişti.

Olay akışına değinecek olursak Jervaulx Dükü olan Christan'ın bir düello esnasında yaralanmamasına rağmen kriz olarak
nitelendirilecek bir duruma gelmesiyle ana konuya giriş yapıyoruz..Bu krizi geçirdiği sıralarda öldüğü düşünülmüş ve
ilan edilmişsede aslında insanlar tarafından "Deli" olarak nitelendirildiği bir döneme girmiştir.Biraz vahşi..kavgacı..
konuşamayan ve sinirli..
Maddy ise Christian'ı babası aracılığıyla tanımaktadır..yada varlığından haberdardır zira evine gittiğinde yüzünü
gördüğü pek söylenemez.
Ama Maddy'nin babasıyla Chris'in ortak çalışması olan bir tezin sunumu için konferansa katılmasıyla ilk karşılıklı
etkileşim gerçekleşmiş ve bu günün ardındanda dükün ölüm haberi ilan edilmiştir.
Bir cemiyet üyesi ve Protestan olan Maddy hemşire olarak çalışmak için gittiği kuzeninin akıl hastanesinde hiç
ummadığı biriyle Chris'le karşılaşmıştır.Ve sonrası ŞOK..o akıllı, zeki,biraz cezbedici şeytansı gülüşü olan adam
yoktur artık..Ama Maddy o adamı geri getirmekte kararlıdır...Kuzeni,dükün ailesi ve diğer herkese karşı,tüm engellere
rağmen, bunu başarmalıdır.

Akıl hastanesinde geçen anlar, o iç sesler harika ve çok duygu yüklüydü.Beni benden aldı resmen.Chris bulunduğu hastalık
hali nedeniyle kendini ifade edemesede Maddy'e ihtiyacı vardır.Bunu anlatmaya çalışması, ve ona ihtiyaç duyduğu için içinde
beliren sevgi ve nefret...Chris bu yerden çıkmalı, burdan kaçmalıdır.Ama Maddy'e ihtiyacı vardır..onsuz olmaz.

Kitaba dair yazılacak anlatılacak,söylenecek o kadar şey varki.Ama ben okumanı önerir yorumu kısa tutmayı tercih ederim.
İlk başlarda biraz durağan gelebilir zira sadece olaylar ve durumlar vardır..Ama sonrası sizi oldukça içine çeker.
Okuyanlar bilir...Maddy'nin cemaatine karşı af dilemek için yazdığı mektup sahnesi vardı.İşte o sahnede yaşananlar
oldukça etkileyiciydi.Yani ne bileyim..yazar mükemmel anlatmıştı.
Bu kitabı ertelediğim için kızsamda kendime, geç olsun güç olmasın ,en azından okudum diye avunabilirim o.O
Okumayanlara en kısa zamanda benim gibi keyifle okumalarını öneririm...
00.58
21.12.2011...

12 yıl, 4 ay
7 puan

Serpil Kır YORUMU....(admininizden bayram kitabı <3 )

Laura Kinsale__Fırtına Çiçekleri

Farklı tarz da Historical deneyimi ile okundu...


Okuduğum diğer historicallerden evet çok farklıydı...
Kahramanımız Jervaulx Dükü kitabın başlarında esas karkteri ile karşımıza çıkıyor... Akıl almaz derecede zeki,matematik dehası,adı çıkmış zampara,müsrif ve her kesin dilinde dolanan annelerin gözdesi bekar bir dük !....

Matematik alanında yaptığı gelişmelerde en büyü katkıyı kendisne Bay Timms verir. Ve elbette bir de Bay Timms'ın kızı Maddy vardır desteklerini esirgemeyen. Tek sorun Cristiana kesinlikle güvenmeyen,hayatın tüm günahlarını yaşamış bir günahkardır onun için...
Hele de Maddy gibi dini bir cemiyete üye olan bir kız için,Jervaulx onaylanamaz bir yasaklar abidesidir...

Tanışmalarının ertesi gününde Dük düelloya katılmak zorundadır,her ne kadar yarlanmamış olsada aslında en büyük yaralanmayı akıl sağlığını kaybederek alır.. O artık yırtıcı bir hayvandan farksız,iki heceyi bir araya getiremeden konuşamayan biridir... Ve herkes tarafında öldüğü düşünülür...
Taaa ki Maddy iş için kuzeninin akıl hastanesinde işe başlayıp Cristianın görene kadar...

Gönüllü hemşire olarak Cristianın bütün bakımını üstlenir... Bundan sonrası artık Maddy'nin iyileştirmesine,Cristianın da iyileşmesine bağlıdır.. Ama bu göründüğü kadar kolay olmayacaktır....

Kitabın ana konusunu çok beğendim..Özellikle de Jervaulx'un acı çektiği kendini ifade edemediği ve herkesin deli bir dük olarak baktığı anlarda çok etklendim..
Ama Maddy için kesinlikle aynı şeyi söyleyemeyeceğim,her zamanki kızlarımız gibi saç baş yoldurttmak isteğiyle dolup taşırdı beni...
Bu kısmı biraz abarttığını düşündüm yazarın,sadece Maddy'nin sabit fikirler ve tercihleri sıkabilir okuyucuları..

Historical de çok yerinde bir deneyim oldu FIRTINA ÇİÇEKLERi...
Arada böyle değişiklikler cidden tarihi romance da iyi olabiliyormuş....

SeRpiL...

8 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı.
Jervaulx Dükü çapkın,zeki,zengin,kadınların gözdesi biridir. Ayrıca bir matematik dehasıdır. Matematik alanında çalışmalar yapar. En son çalıştığı tez de kendisine bay Timms ve kızı Maddy yardım eder.
Maddy kendisini matematiğe adayan kör babasının en büyük destekçisidir. Fazlasıyla dindar,cemiyet üyesi biridir. Babası ile matematik tezi için birlikte çalışmışlardır.Çalışmalarının sunumu için konferansta karşılaşmış aralarında etkileşim olmuştur. Maddy dindar olduğundan çapkın dükün yaptıklarını kesinlikle onaylamaz. Fakat çok geçmeden dükün ölüm haberini duyar.

Dük sevgilisinin kocası tarafından yakalanınca düelloya davet edilir. Düelloda vurulduğunu sanıp şoka girer. Yaşadığı şok akıl sağlığının gitmesine sebep olur.Konuşamaz,saldırgan davranır.Bu yüzden ailesi de öldüğünü söyleyip akıl hastanesine gönderir. Gittiği hastanede göreve başlayan Maddy dükü bu halde görünce o halde görmek istemez ve iyileştirmek için elinden geleni yapar.

Maddy iyileştirme sürecinde yaptıkları,mücadelesi okunmaya değer. Ailesi bile düke bu kadar destek olmadı. Fakat cemiyetinden dolayı olsa da sürekli uzak durma çabaları sıktı beni.Din konuşmaları,takıntıları çok fazlaydı. Farklı bir konusu var bu yüzden ilgi çekici bir kitap.

8 puan

Konusu itibariyle diğer historicallerden daha farklı. Jervaulx Dükü, kesinlikle zeki, aynı zamanda çapkınlıktan da geri kalmayan zengin bir düktür. Buraya kadar her şey normal. Ama daha sonra metresinin kocası tarafından yakalanınca, düelloya davet edilir. Bu karşılaşmadan sağ çıkar elbette ama akıl sağlığı gider. En azından, ölü sayıldığı süreyi saymazsak kendine geldiğinde konuşamaz, normal davranamaz ve oldukça saldırgan olmasından dolayı ailesi tarafından akıl hastanesine yollanır. Yolu, Maddy ile kesişene kadar kimse onu anlayamaz, ulaşamaz. Daha önce Maddy’nin babasının matematik tezi için beraber çalışmışlardır bu yüzden genç kadın onu tanır ve bir daha da bırakamaz.
Christian’ın çaresizliği, kimseye kendini ifade edememesi ve sonunda Maddy’nin onu bulup, anlaması sayesinde hissettiği şeyler çok iyi yansıtılmış. Duygu tasvirleri açısından erkek karakteri başarılı buldum ama kadın karakterimizi bir türlü sevemedim. Chris’e değer veriyor, onun iyileşmesini istiyor, adamı da seviyor ama bir yandan da sürekli gitmeliyim, uzaklaşmalıyım ondan gibi düşüncelerle boğuşuyor. Kendisi bir Protestan, anladığım kadarıyla zenginlikten şeytani bir şey olduğunu düşündükleri için uzak duruyorlar, aynı şekilde soyluluk konusunda da görüşleri değişmiyor. Bir nevi aslında iki farklı mezhepte oldukları için de kabul edememesi var Maddy’nin bu durumu. Sadece kitabın neredeyse sonuna kadar bu kısımları okumak istemezdim.
Kitap ağır bir kitap, dikkatinizi dağıtacak şeylerin olmadığı bir ortamda okumanızı tavsiye ederim. Yoksa çabucak kaçırıyorsunuz olayları. Güzel bir kitap ama anlatımda tökezlenen yerler var. Tam giremediğiniz, anlamayacağınız, yine de imkanınız varsa kitaplığınızda olması gerekir diye düşünüyorum.

9 puan

http://www.animevekitapsever.com/2013/10/frtna-cicekleri-laura-kinsale-yorum.html

“Çok geç… Ama Tanrı beni affedecektir, çünkü seni kendi hayatımdan bile çok seviyorum.”

Aslında bu kitabı sıkıcı bulmamın yegane sebebi yazar.Yoksa inanın bana konu çok etkileyici. Kızın düke yardım etmeye çalışması, konuşamayan bir adama anlatmak istediklerini kelime kelime sıkılmadan söylemesi.. Herkesin yapabileceği bir şey olduğuna inanmıyorum bunun. Zira kendi ailesi bile adama kızın yaptığı kadar destek çıkmadılar. Bırakın çıkmayı daha çok mirasın peşine düşüp direkt başlarından attılar. Böyle bir konunun bu kadar dini bir şekilde işlenmesi konuyu çok kasmış olmasına rağmen kitap etkileyiciliğini yitirmiyor. Kesinlikle tavsiyemdir. Okunmalı !


Baskı Bilgileri

592 sayfa


ISBN
9789944821841

Etiketler: roman

Kitaptaki karakterler

Jervaulx Dükü keskin zekâlı, yetenekli bir adam kitabın erkek kahramanı

Maddy Timmsi Kitabın Bayan Kahramanı tucu dünyevi zevleri kabul etmeyen ama sonunda düşeş olan kahraman


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

btlokur
1 kişi

Okumuşlar

İlkind Buk@ keskinek *Elif* Sedaslan
102 kişi

Okumak İsteyenler

ezgi_sue Carpe_Diem dilarakeleser demian KuroiNamida
18 kişi

Takas Verenler

Belinda
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski