Esir Yürek

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2017/02/jennifer-royce-esir-yurek-asil.html

Bir Jennifer Royce kaleminden harika bir kitabın daha sonuna gelen ben üzülsem mi yoksa elimde okunmamış bir kitabın daha olduğuna sevinsem mi bilemedim.


Biliyorsunuz ki kendileri bir Türk yazar olmasının yanında kendi kültürü olmamasına rağmen historical romance türünde kusursuz bir kurgu ile okurlarının karşısına çıkan bir yazar. İki kitabını okumuş olmama rağmen her ikisi de birbirinden güzeldi. Bayıldım! Bayılmakla kalmadım bitmiş olmasına rağmen her sayfasının sonradan bir daha üstünden geçtim.


Akıcı, merak uyandırıcı ve oldukça sürükleyici bir kurguya sahip olan kitap kölelikten başlayarak İngiliz asilliğine uzanan bir hikayeye ev sahipliği yapıyor.

Kitabı kısaca konusunu anlatmak gerekirse, küçük yaşlarda ailesi öldürülen ve sonrasında köle olarak satılan Fahit'in Mısır'da yaşayan Sagirah'ın babasının tarafından satın alınıp eve gelmesi ile başlıyor macera. Ayrin ile Fahid arasında geçmişlerinden gelen tanışıklığın sonrasında geçen yılların ardından genç bir adam olan Fahid ve genç bir kız olan Ayrin tekrar karşılaşmaları sonrasında aralarındaki kıvılcıma kayıtsız kalamıyorlar. Bu kıvılcım kendini gösterip aşka dönüşürken geçmişte küçük yüreklerinin birbirlerine tutunması geleceklerinde büyük bir aşka dönüşüyor. Ancak işler hiç de umulduğu gibi gitmiyor. Öncelikle önlerinde Ayrin ile evlenmek isteyen bir asil var ve bu adam pis işleri dolayısıyla Ayrin'i ve aileisni zor durumda bırakırken Fahid de ailesini öldüren adamı öğrenmenin ateşiyle yanıp tutuşuyor.


Soluksuz okunan macera, nefes kesen bir aşk ve sonsuz bir güvenle dolu bir ilişkiyi okurun önüne koyan Jennifer Royce, bir okuru kitabıyla tatmin etmeyi bilmenin yanı sıra okuru hayrete düşürecek detaylarla dolu bir kurgu yazmayı da başarmış bulunuyor.


Mısır'daki kölelikten İngiltere'nin asil sınıfına uzanan kurgu okumaktan sıkılmayacağınız ve bayılacağınız bir hikaye olmuş.


Her ne kadar zaman zaman Fahid'e kızsam da şu kitapta kelimenin tam anlamıyla nefretimi kazanan tek insan Ayrin'in babası oldu. Erkek kardeşleri Derek ve Will ise... ben onlara aşık olup geliyorum diyeceğim şekildeydiler.


Ama en çok merak ettiğimde Sean ve Dante oldu. Onların bence eşsiz bir hikayesi var ve ben o hikayeleri hevesle ve merakla bekliyorum. Asil Korsanlar Serisinin ilk kitabı Esir Yürek ise diğer iki kitapları da Sean ve Dante'ye ait olacak diye düşünüyorum. :)


Sevgili Jennifer Royce... lütfen bizi bekletmeden bir kitap daha çıkarın ve biz de kaleminizi özlemeden peş peşe sizi okuyarak mutlu mesut yaşayalım.


Şiddetle tavsiye edeceğim yazarlardan biri ve iki kitabını severek okudum 3. kitabı İntikamla Gelen de elimde ve kısa zamanda ona da başlayacağım. Size de tavsiye ederim okuyun. Seveceksiniz :)


Ayrıca kitap tasarımını çok beğendim, hele ki iç tasarımı çok güzeldi. Mortane'nın tasarımlarına hayranlıkla bakıyorum. Tebrik ediyorum çok güzel iş çıkarıyorsunuz bu konuda.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »