Esir Şehir 2 ( Esir Şehrin Mahpusu )

10 puan

Esir Şehir Üçlemesinin ikinci kitabı olan Esir Şehrin Mahpusu Hafız Ağa ve Millici Abi adlı iki bölümden ve ondört kısım 378 Sh meydana geliyor.

Birinci kitapta romanın baş kahramanı Kamil beyi Beyazıt'taki Bekir Ağa askeri hapishanesinde bırakmıştık. İkinci Kitap Kamil Bey'in Bekir Ağa dan Sultan Ahmet'teki sivil hapishaneye nakliyle başlıyor. Hafız Ağa adlı bölüm eski İstanbul kopukları hapishane düzeni, kurnazlıklar, yalakalıklar, arkadan iş çevirmeler, ispiyonlar, koğuş Ağaları vs oldukça keyifli özellikle jargon.Tipler harika Özelliklede Koğuş Ağası Osman Ağa, Mortocu Zekeriya Hoca.

İkinci Bölüm olan Millici Abi de ayrıcalıklar bölümüne geçen Kamil Bey burada Kuvayi-Milliye'ci Binbaşı Arif Bey ve emir eri Sefer namı diğer Katır la karşılaşır burada Kemal Tahir Türk toplumunun kısa kısa analizlerini yapıyor oldukçada isabetli yaptığı tespitler.Çok beğendim.ve hoşuma gitti hatta bugün neden çok ileri gidemediğimizin de ispatı gibi sanki.

Ben seriyi büyük bir keyifle okuyorum yakın tarihimizi merak edenler mutlaka okumalı. Okuyanlar bugünlede sanırım bir çok benzerlikler kuracaklar..

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »