Eczacının Kızı

9 puan

Feniks Kitap’tan çıkmış olan “Charlotte Betts’in Eczacının Kızı” adlı kitabını , okumuş ve bitirmiş bulunmaktayım .
Eczacının Kızı adlı kitabın çıkmasını ,uzun bir süredir bekliyordum . Beklediğime de değdi açıkçası. Gerek kitabın konusu , gerek yazı puntosu ve gerek çevirisi bakımından dört dörtlük bir kitaptı benim için . Tabii arada yazım hataları yok değildi , vardı .Lakin bu göze batacak derecede değildi .Ama dediğim gibi çevirisi çok akıcı bir kitaptı . Bu yüzden çevirmeni ; Solina Hanım’ı tebrik ederim .
Kitapta ; 1600 ‘lü yılların İngiltere’sine tanık oluyoruz (yaşam biçimlerine);sefalete , vebaya , yangınlara ve bunlar sonunda yaşanan göçlere .Aynı zaman da kitabın adın da anlaşılacağı üzere , kendisini babasının mesleği olan eczacılık alanında yetiştirmiş bir kızımız var .Kızımızın adı Susannah .Susannah babasıyla birlikte yaşayan , onun öğrettiği ilaçları hazırlayan bir kız .Tabi o zamanlar bir bayan olarak bu mesleği icraa etmesine pek iyi gözle bakılmıyor açıkçası .Bunun sıkıntılarını yaşıyor ,Susannah zaman zaman .
Susannah’ın annesi bir olay sonucunda vefat etmiş ve bu olay onun evlenmek istememesine neden oluyor. Babasıyla mutlu mesut kendi hallerinde yaşarken , babasının bir gün evlenmek istemesi ve eve üvey anne getirmesiyle hayatı bir anda değişiyor.Ve pek gönlü razı olmasa da , eczanesine gidip gelen bir beyefendiyle evleniyor . Evlendikten sonra ,her şeyin iyi gitmesini , hayatının iyi bir yöne doğru yol olmasını beklerken maalesef umduğu gibi olmuyor .(fazla detay vermekte istemiyorum , açıkçası )

Kısacası kitapta ; bunun akabinde yaşanan olayları , daha öncede belirttiğim gibi ,o dönem yaşanan ve illet bir hastalık olan veba ve vebanın getirilerini ,insanların istemesede hayatlarını değiştirmek zorunda kalmalarını , hayatta kalma mücadelesini , insanlar arasında ki ilişkileri , aile , arkadaşlık ve dostluk bağlarını , tam her şeyden umudunu kesmişken yeniden aşık olabilmeyi , fedakarlığı vb konuları , yazar arada hiçbir kopukluk olmadan , kafa karıştırmadan masalsı bir tatla anlatmış . Tekrar ediyorum çevirmeninde çok büyük payı var , akıcı bir şekilde okunmasında .

Bu kadar cümleden sonra belki anlamışsınızdır ; kitap masalsı bir tatla yazılmış lakin okuyalım ve bir kenara kaldıralım mantığında değil yani boş bir kitap değil , her insana kendinden bir şeyler katabilecek bir kitap , kültürel yönüde var .Okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız .
Kesinlikle bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum .Alın okuyun /okutturun .

Ve bu kitabı bizlerle buluşturduğu için Feniks Kitap’a çok teşekkür ederim .Az kalsın unutuyordum kitaba bir puan verecek olsam on üzerinden dokuz puan verirdim .Saygılarımla…

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »