Dikkat! Aşk Çıkabilir

2 puan

Pabucumun Ajanını severek okumuştum. İkinci kitap çıkana kadar oyalanırım diye bir başka Asude kitabı okumak istedim ama tam 519 sayfa boyunca her şeye öfkelenen, dengesiz, kaba, ne istediğini bilmeyen iki adamla; şiddete, hakarete, aşağılanmaya maruz kaldıkça aşka gelen zavallı, aptal ve gurursuz iki kadının hikayesini okudum. Bir aşk hikayesinden çok S/M bir ilişkinin hikayesini okuyormuşum gibi geldi. Ne erkek karakterleri ne de kadın karakterleri sevmedim. Bu sefer olmamış.

9 yıl, 7 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 3 arası yorum gösteriliyor, toplam 3 yorum.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Sonunda benimle aynı düşüncede olan birini görmek o kadar sevindirici ki. Okuyanların büyük çoğunluğu bu kitabın neresini sevdi hala anlamış değilim. Ben de sizin gibi herhangi bir romanda erkeğin aşırı kaba, ne istediğini bilmeyen biri olduğunu bilmesine rağmen kadın kahramanın adama ayılıp bayılmasına katlanamıyorum. Gerçi Asude'nin yazdığı romanların büyük çoğunluğunda erkek ve kadın karakterler bu şekli almış durumda. Buna rağmen aralarında 1-2 tane güzel olanları var bence ama bu hikayesi en ama en kötüsü. Yazar Pabucumun Ajanı'ndan beri bir çöküş yaşıyor benim gözümde sanırım diğer kitabında çöküşü tam anlamıyla gerçekleşecekmiş bence.

9 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Deniz en azından Tuna'ya cevap verebiliyordu ve çoğunlukla adamı o kışkırtıyordu. O yüzden onların ilişkisi o kadar batmamıştı. İkinci kötü mü olur diyorsunuz yani?

9 yıl, 7 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Evet o konuda haklısınız Deniz Tuna'ya cevap verebiliyordu ancak hemen de yelkenleri suya indiriyordu. Kitaptan anladığım kadarıyla Tuna'nın özelliğinde var sinirlilik yani Deniz'den başkalarına da kolayca sinirlenebilen biri yazar bunun tam tersini söylese de.

Kitabın alıntılarından yola çıkarak ikinci kitapta Tuna ile Deniz birbirlerine biraz daha alışmış oldukları için Deniz'in önceki kadar isyanlarda bulunacağını sanmıyorum ancak yine de Tuna'nın kalbine tam anlamıyla girmek için kavga etseler de alttan alan yine o olacak, Tuna hiç bir şey olmamışcasına zeytinyağı gibi üste çıkacak.

Aslında benim kitabı pek beğenmeme sebebim Tuna'nın tam anlamıyla abartılı bir şekilde övülmesinden kaynaklanıyor. Tamam bu tarz kitaplarda mutlaka erkekler bir şekilde övülür ancak son iki romanında yazar bu övme işinde uçtu gidiyor. Aynı şekilde herhangi bir romanda kadın da çok fazla övülse ondan da hoşlanmam. O açıdan ikinci kitaba pek sıcak bakamıyorum.

Kitap bittiğinden beri 2.'si için öyle çok büyük heyecanla bekleyenlerden değilim ancak büyük ihtimal 2. alıp okuyacağım.

Tek isteğim, büyük ihtimalle Tuna'nın eski sevgilisi Aydan 2. kitapta ortaya çıkacak ve fesat biri değil de iyi biri olması. Onun haricinde ben yine ilk kitaba benzer sahneler bekliyorum biraz da aksiyon, aşk deseniz zaten ilk kitaptakinden daha fazla bunu bolca göreceğiz bence.

9 yıl, 7 ay     
« geri ileri »