Damızlık Kızın Öyküsü

10 puan

Ne kadar önyargılı olduğumu anladım kitap için. İlk okuduğumda yarım bıraktım ikinci kez okuduğumda zorlama okudum ama üçüncü kez okuduğumda elimden bırakmak istemedim. Değişik bir üslubu var. Bilinen distopik kitaplardan farklı. Tasvir unsurları o kadar fazla ki kıyafetleri,tiplemeleri,mekanları kafanızda oluşturabiliyorsunuz.
İşin acı yanı ise günümüzde belki rahibe kıyafeti olmasa da kadınların ne giyileceğine hala karışılması,onların tıpkı hikayedeki gibi kürtaj hakkının elinden alınması ya da bunu tartışma haline getirmeleri,kadınların birikim sahibi olmasına gösterilen tepkiler...Kısaca bugünün ataerkil tepkilerinin distopik romanda erkek faşizmi halinde anlatılmasıdır.

Bundan sonrası içerik hakkında bilgi içerir:

Amerikanın (özellikle Trump yönetimi akla geliyor) falanca zamanında geçen hikayede insanların neden olduğu çevre felaketleri nedeniyle doğurganlık önemli ölçüde azalmıştır. ABD ise nüfusu arttırmak için önlemler almıştır. Seçilmiş kadınları damızlık olarak kullanmak gibi.Devlet İncil'e göre yönetilmektedir ve bu aşırı dinci ortamda İncil yine Karanlık Çağ'daki gibi birilerinin tekelindedir.
Bir ismi yok bu kadınların. Hangi rütbelinin evine gönderildiyse onun ismi ile anılıyor.
Tabi tek suçlu erkekler mi? Tabi ki hayır. Hep söylemişimdir. Eğer Feminizm başarıya ulaşmamışsa bu hatanın büyük payı yine kadına aittir çünkü erkeği yetiştiren de yine kadındır. Kitapta sistem yanlısı kadınlar da var. Görevlerinin sadece üremek,erkeğe hizmet etmek,sistemin işleyişini sağlamak olduğunu düşünen. (Günümüzde de yok mu?)
Dizisi varmış bu arada izlemeyi düşünmüyorum. Fragmanı bile yeterince sinir bozarken tüm seriyi izlemeye dayanabilir miyim bilmiyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »