Dalgalar Hep Aşk Getirse

7 puan

Juli Flynn otuz yedi yaşındadır. Son altı yıldır Seattle'da yaşar ve bir yazılım şirketinin pazarlama departmanında çalışır. Şimdiye kadar birçok iş değiştirmiş yapmadığı iş kalmamıştır. Yüz seksen altı IQ'su vardır ve dikkat odağı kısadır. Denediği her yeni iştede çok iyidir. Çünkü dünyanın en zeki kadınıdır. Guiness Rekorlar kitabına bile girmiştir. Dayısı ölünce ondan Virgin Adaları'na tekneyle gidip St.John yakınlarına küllerini dökmesini ister.Kariyeri zaten hiçbir yere gitmiyordur. Doktoru kariyer ve yaşam tercihlerini yeniden gözlemlemesi gerektiğini söyleyince denizden korkmasına rağmen dayısı için yola çıkar.

Alex Bradshaw yirmi yıl önce Kranston Denizcilik Şirketi'nde çalışmaya başlamıştır. Yıllar geçtikçe dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden birinin yönetim kurulu üyesi olmuştur. Fakat emeklilik primi yerine şirket hisselerini kabul etmiştir. Kranston'da yirmi yıl çalışmadan emeklilik primlerine hak kazanamazlar ve şimdi yirmi yılı doldurmaya iki ay kalmışken hisseler dibe vurmuştur. Emeklilik hisseleri olmadan tüm çalışanlar ne yapacağını bilemez. Alex iş arkadaşlarıyla hayatlarını düzeltmek için bir şeyler yapmayı çok ister ama kırk iki yaşında işsiz,bekar bir haldedir. Teknesine harcadığı para ve piyasadaki çöküşle neyi var neyi yoksa gitmiştir.Hayalini kurduğu tekneyi ona sağlayacak emeklilik ikramiyesinden mahrum halde yalnız ve beş parasız kalmıştır. Fakat şirket sahibinin üzerinde olduğu gizli bir para aklama işini öğrenirler ve Alex bir fikir bulur. Gemiyi ele geçirip yasa dışı elmasları alacaklardır.

Juli Virgin Adaları'nda dayısının küllerini atmasını istediği bölgeye giden tek tur şirketinden bir tur ayarlar.Yolculuk ona hayatını gözden geçirmek için ihtiyacı olan zamanı verecek sonraki kariyer hedefinin ne olacağına karar vermek için zamanı olacaktı. Normal hissetmenin,normal insanlarla tanışmanın,bir yere ait olmanın yolunu bulabilirdi. Fakat yanlış tekneye biner ve Alex ile tanışır tanışmaz bir oyun için evli bir çift gibi davranırlar. Alex ve arkadaşları ile tanışınca onlar gibi korsan olmak ister. Grup önce Juli'e güvenmese de zamanla alışırlar. Alex ile daha ilk andan başlayan etkileşim giderek artar ve ikili hem amaçlarına hem aşklarına tüm hız devam eder.

Farklı bir konusu vardı fena değildi ama yazar çok fazla içine çekemiyor. Bir şeyler hep eksik kalıyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »