Daha Sabaha Çok Var (The Hathaways, #4)

10 puan

Hathaway kardeşlerin babaları bir orta çağ tarih alimiydi. İyi bir soydan gelir fakat aristokrat değildir. Leo'ya Lord Ramsey unvanı kalmıştır. Mimar olarak eğitilmiş olsa da şimdi arazisi ve kiracıları olan bir vikonttur. Bu yüzden tüm aile Ramsey mülküne taşınmış yeni hayatlarına başlamıştır. Nişanlısını kaybettikten sonra bir dönem hayata küsmüş,herkes ile ilişkisini kesmiştir. Ailesi sayesinde nihayet toparlanmıştır. Şimdi ise kafasını kurcalayan başka biri vardır. Mürebiyeleri Catrherine Marks. Ona göre mürebbiyeler yumuşak başlı,sessiz,itaatkar olmalı evin efendisine saygıda kusur etmemelidir. Mürebbiyeleri bu özellikler yerine ona göre mesleğinin yüz karasıdır. Kardeşleri Poppy ve Beatrix yüksek sosyeteden olmadıkları için yardıma fazlasıyla ihtiyaçları olmuştur. Catherine onlara sosyetenin ince kurallarını harika bir şekilde öğretmiştir. Soğuk,ketum biri olsa da Leo hariç herkes onu ailenin bir parçası olarak görmüştür. Leo her istediğini,düşüncelerini özgürce açıklayan,kendisine emir vermeye cüret edip,tersleyerek başından atan Catherine'e tahammül edemez. Ne zaman yan yana gelseler atışmadan duramazlar. Zalim azrail adını taktığı Catherine onu büyüler. İlk tanıştıklarında onun kız kurusu olduğunu sanmış ama geçen bir yıl içinde kilo alıp yüzüne renk gelmiş ve yanlış boyadan sonra ortaya çıkan gerçek sarı saçlarını gördükten sonra şok olmuştur. Ölümcül düşmanının bir güzellik abidesi olduğunu düşünmeye başlamıştır. Her fırsatta kendisini aşağılayan kadını kıskanmaya başlar.
İlgilenmesi gereken görevler,sorumluluklar vardır. Bir yıl için de evlenip varis sahibi olmazsa evlerini ve unvanı kaybedeceklerdir. Evlenmesi gerekir ama onun ilgisini çeken tek kadın Catherine'dir. Catherine'nin bir şeyler sakladığından şüphelenir. Onun Poppy'nin kocası Harry Rutledge’nin üvey kız kardeşi olduğunu öğrenir. Ama daha fazlası vardır. Catherine'nin geçmişinde yaşadığı acı olaylar ve peşinde olanlar vardır. Annesi hastalanınca genelevi olan büyükannesi ile yaşamaya başlamıştır. Ve on beş yaşına geldiğinde Lord Latimer’e satılmıştır. Onun elinden Harry sayesinde kurtulmuş ve bir okula başlamıştır.İki yılda öğretmenlik yaptıktan sonra yolu Hathawaylar ile kesişmiştir. Lord Latimer ortaya çıkınca çok sevdiği aileye zarar vermek istemez ve bu yüzden evi terk eder. Fakat peşinden gelen onu bırakmamaya kararlı bir Leo vardır.
Tüm yaşanan sıkıntılara rağmen ikili duygulara yenik düşer ve sonu tabi ki mutlu bir evlilik olur.

Leo nun hikayesini merak ediyordum. Catherine ile aralarında ki çekimi önce ki kitaplarda okumuştuk. Hikayeleri güzeldi evet ama Catherine'nin sürekli kaçması bir yerden sonra soğuttu. Sevdiği halde kaçan güvenemeyen kızları sevemiyorum bir türlü. Bunun dışında harika bir kitaptı.
Bu aileye bayılıyorum hepsini tekrar okumak çok güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »