Çirkinin Aşığı (Prince Trilogy, #1)

10 puan

Anna Wren, kayınvalidesi ile yaşayan bir duldur. Altı yıl önce hummadan ölen kocası yaşamlarını sürdürmeleri için onları çok az parayla bırakmıştır. Maddi durumları kötü bir hal alınca çalışmaktan başka çaresi kalmamıştır. Kilise papazı olan babası kendisini eğitmiştir ve çalışmaya kararlıdır. Bir mürebbiye ya da refakatçi olabileceğini düşünür ama hemen iş bulamaz. İş aradığı dönemde karşılaştığı Edward de Raaf'ın yardımcısı sayesinde kontun sekreter aradığını öğrenir. Kontun sekreteri istifa etmiştir orada iki günden fazla kalmaya dayanabilecek bir sekretere ihtiyacı vardır ve aradığı işi bulmuş olur.

Swartingham Kontu Edward de Raaf, küçükken geçirdiği çiçek hastalığı nedeniyle yüzü ve vücudunda yaralar olan bir adamdır. Karısı doğum yaparken kendisini sevmediğini, iğrendiğini söyleyip ölmesi, yara izleri onu kendi halinde yalnız bir adam yapmıştır. Duygusal çöküntüsü onu huysuz, kaprisli bir adam haline getirince kendisine sekreter dayanmaz hale gelir. Kaçan sekreterleri duyan biri olsa onun canavar olduğunu düşünürdü. Edward ise sekreterlerin bir erkekten çok fare olduğunu düşünür. Sekreterlerin hiçbirinde dün neredeyse ezeceği ve atından düşmesine sebep olan kadın kadar yürek olmadığını düşünür ve karşısında yeni sekreteri olarak onu bulur.

Aslında erkek bir sekreter isteyen Edward işerini düzenli bir halde bulunca bu becerikli kadını kovamaz. Sabırla işini yapan Anna ile yakınlaşmaları da kaçınılmaz olur. Ayrıca Edward Ravenhill Abbey'de yeniden yaşayıp orayı tekrar bir yuva haline getirmeye kararlıdır. Kontluğunun merkezi ve aile ağacını tekrar dikmeyi düşündüğü yer orasıdır. Boş koridorlarının yeniden çocuk kahkahalarıyla çınlamasını, soyunu devam ettirecek hayatına az da olsa neşe katacak bir çocuk ister. Ama Anna işleri değiştirir.
Edward'ın arada gittiği Afrodit'in Mağarası ise ikilinin ilişkilerini geri dönülemez şekilde değiştirir. Anna Edward ile birlikte olmak için gizliliğin esas olduğu herkesin maske taktığı bu geneleve gider . Yardım aldığı kişi sayesin de Edward'ın odasında bulur kendini. Edward hem bu gizemli kadından hem de Anna'dan çok etkilenir. İkisinden de kopamaz ama işler karışınca da ikili kendini geri dönemeyecekleri bir yolda bulur.

Her kitabı ile beğenimi kazanan yazarın bu kitabı da güzeldi.
Yazar en sevdiğim yazarlardan. Kitapta öyle güzel iki karakter yaratmış ki ikisi de alışık olduğumuz kusursuz karakterlerden değil. İkisinin de problemleri mücadeleleri var her şeye rağmen ayakta kalan güçlü karakterler. Sürükleyici bir kitap nasıl bittiğini anlamadığım kitaplardan.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »