Çilek Mevsimi

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/11/burcu-buyukyldz-cilek-mevsimi-askn.html

Çileğe bayılan biri olarak çilek kokulu bir kitaba da bayılırım :D

Burcu Büyükyıldız'ın ilk kitabı Çilek Mevsimi'ni bitireli neredeyse bir hafta olmasına rağmen yeni yorum yapabiliyorum :( ama kitaba bayıldım. Cidden çok güzel bir kurgusu vardı. Burcu Hanım'ın kalemi de çok iyiydi, akıcı bir üslubu ve aşkın büyüsüne rahatlıkla kapılabileceğiniz bir kalemi var. Eğer henüz okumadıysanız bence kısa zamanda almalısınız.

Hemen konuya giren ve mutlu sonla biten hikayeleri çok seviyorum her ne kadar sayfa aralarında karakterlerin acıları, göz yaşları ve kalp kırıklıkları saklı olsa da.
Bu kitapta bana istediğimi fazlasıyla verdi!

Türk yazarlara karşı güvenim inanılmaz arttı. Yazarlarımızın başarılı kitaplarını okudukça artık daha bir istekle alıyorum kitaplarını. İstekle alacak ve takip edeceğim bir yazar oldu Burcu Büyükyıldız!

Kitabın konusunu kısaca açıklamak gerekirse; Yağız ve Mira, birbirini delicesine seven ve aşklarını mutlu bir beraberliğe götüren bir çift ama ne yazık ki Yağız'ın kaçıp İstanbul'a geldiği geçmişi ve daha da önemlisi ailesi bu çiftin mutluluğunu bozuyor. Yağız, Mira'yı terk ediyor ve aradan geçen onca zaman sonra tekrar Mira'ya geri geliyor. İşte olay da buradan patlıyor! Mira'nın onca kalp kırıklığı, güvensizliği, yalnızlığı,terk edilmişliği... Yağız'ın hasreti, aşkı, özlemi... Büyün bunları konu alıyor kitap.

Özellikle, belirtmek istediğim bir detay var. Kitapta geçmişe dönmeler, o zamanda yaşananları anlatmalar vardı. İşte o kısımlar beni bitirdi. Bir yapbozun eksik parçalarını tamamlamak gibiydi! Kesinlikle mükemmeldi ve yazarımızın bunun altından oldukça başarıyla kalkmıştı!

Yukarıda kitap hakkında söylediklerimden anlaşıldığı üzere ben kitabı beğendim. Yağız ve Mira arasındaki sohbetlerden, aile ilişkilerine, Yağız'ın geçmişine dair yapılan geçmişe dönüşlerin her şeyi yerli yerine oturtmasına ve Sidar ile Bengi'ye... Hepsine bayıldım. Kurgu güzel bir şekilde yazılmıştı. Duygu aktarımı da aynı şekilde...

Burcu, tatlım çok güzel bir kitap yazmışsın, diğer kitaplarını da heyecanla bekleyecek bir okurun daha oldu! Başarıların devamını diliyorum ve diğer kitaplar için fazla bekletme diyorum =)

Ahh bu arada yazarımızdan aldığım küçük tüyoları sizlerle paylaşayım ama aramızda kalsın ;) Yazarın çıkacak olan 2. kitabı, bu kitapta da sık sık okuduğumuz Sarp ve Ela çifti... Kitabın Bir Günah Gibi adı ... Bu kitapların olduğu bir seri, "Aşkın Renkleri" serisi toplamda 6 kitaptan oluşacakmış.

Ne diyelim, kitaplar çabuk çıksın biz de biran önce okuyalım ;)

Aşkın Renkleri Serisi'nin kitapları;
Çilek Mevsimi
Bir Günah Gibi
Cezayir Menekşesi
Lila
Papatya Falı

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »