Bir Hayalin Peşinde (Lucky Harbor, #5)

9 puan

Şanslı Liman Serisi'nin beşinci kitabı olan Bir Hayalin Peşinde'yi birkaç gün önce bitirdim. Jill Shalvis bu seri için olan kitaplarında beni hiç hayal kırıklığına uğratmadığı gibi bu kitabını da beğendim. (Pasific Heat serisini bu kadar sevemedim o yüzden yazdım bu cümleyi). Şanslı Liman tam yaşanacak gibi bir kasaba. Eğlenceli, insanlar birbirine değer veriyor ve suçlu varsa cezasını bulup, masumlar aklanabiliyor.
Serinin ilk üç kitabı üç kız kardeşle başlamış, sonra kasabadan kızlarla devam etmişti. Yine üç arkadaş (Çikolatakolikler) söz konusu bu devam kitaplarda. İlki Aşk Şans İşidir'de Malory, bu kitapta Amy ve tabi yayınevinin kısa sürede yayınlayacağını ümit ettiğim Grace.
Kitapta çikolataya ve çikolatayla ilgili özlü sözlere bolca doyuyorsunuz. Her derde deva çikolata. Kitabın kapağı kitapla alakası olmasa da iç tasarımını çok beğendim. Bölüm aralarında kendinden kalp desenli bir sayfa ve o sayfada çikolatayla ilgili özlü bir söz. Konu geçiş aralarında yine kalpler. Ayrıca imla hatası yok denecek kadar azdı. (4 tane saydım, onlarda harf hatasıydı. Arada gözümden kaçan olmuş mudur bilmiyorum ama yayınevinin okuduğum bir kitabında o kadar çok hata vardı ki, konudan soğumuş ve okuyamamıştım, son dönemde yapılan son okuma (Aspendos) ve düzelti (Nemesis) gibi ifadeleri görmek beni mutlu ediyor.)
Kitap Jill Shalvis'in her zamanki tarzında (eğlenceli, romantik) olmasına rağmen arada bir Sarah Jio rüzgarı da esmiş. Amy elinde büyükannesinin günlüğü ile dağlarda onun izinden gidip, onun sırlarını çözüyor. Hani demedim değil, keşke bu sayfalar daha çok olsaymış, ama tam kararında olmuş, çünkü daha fazlası serinin tarzını bozabilirdi.
Sonuçta severek okuduğum bir kitabın daha sonuna gelmiş oldum. Yazarı sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Bol çikolatalı günler dilerim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »