Bir Hayalin Peşinde (Lucky Harbor, #5)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Evveet... Korucu Seksi Tavşanla tanışmak çok keyifliydi. kitabın varlığından haberim olduğu gibi kendimi kitapçıya atıp bu kitabı almak için verdiğim onca zahmete değer olduğunu düşünüyorum. Eğlenceli, yüzünüzde bir gülümseme ile bitirebileceğiniz bir kitaptı.
Ve ek olarak buradan tüm çikolatakoliklere selam olsun... *-*

9 puan

Şanslı Liman Serisi'nin beşinci kitabı olan Bir Hayalin Peşinde'yi birkaç gün önce bitirdim. Jill Shalvis bu seri için olan kitaplarında beni hiç hayal kırıklığına uğratmadığı gibi bu kitabını da beğendim. (Pasific Heat serisini bu kadar sevemedim o yüzden yazdım bu cümleyi). Şanslı Liman tam yaşanacak gibi bir kasaba. Eğlenceli, insanlar birbirine değer veriyor ve suçlu varsa cezasını bulup, masumlar aklanabiliyor.
Serinin ilk üç kitabı üç kız kardeşle başlamış, sonra kasabadan kızlarla devam etmişti. Yine üç arkadaş (Çikolatakolikler) söz konusu bu devam kitaplarda. İlki Aşk Şans İşidir'de Malory, bu kitapta Amy ve tabi yayınevinin kısa sürede yayınlayacağını ümit ettiğim Grace.
Kitapta çikolataya ve çikolatayla ilgili özlü sözlere bolca doyuyorsunuz. Her derde deva çikolata. Kitabın kapağı kitapla alakası olmasa da iç tasarımını çok beğendim. Bölüm aralarında kendinden kalp desenli bir sayfa ve o sayfada çikolatayla ilgili özlü bir söz. Konu geçiş aralarında yine kalpler. Ayrıca imla hatası yok denecek kadar azdı. (4 tane saydım, onlarda harf hatasıydı. Arada gözümden kaçan olmuş mudur bilmiyorum ama yayınevinin okuduğum bir kitabında o kadar çok hata vardı ki, konudan soğumuş ve okuyamamıştım, son dönemde yapılan son okuma (Aspendos) ve düzelti (Nemesis) gibi ifadeleri görmek beni mutlu ediyor.)
Kitap Jill Shalvis'in her zamanki tarzında (eğlenceli, romantik) olmasına rağmen arada bir Sarah Jio rüzgarı da esmiş. Amy elinde büyükannesinin günlüğü ile dağlarda onun izinden gidip, onun sırlarını çözüyor. Hani demedim değil, keşke bu sayfalar daha çok olsaymış, ama tam kararında olmuş, çünkü daha fazlası serinin tarzını bozabilirdi.
Sonuçta severek okuduğum bir kitabın daha sonuna gelmiş oldum. Yazarı sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Bol çikolatalı günler dilerim.

7 puan

Her zamanki Jill Shalvis romanlarından biriydi.Bu kitapta kasabanın dedikoducu yaşlı kadını Lucielle'yı daha çok sevdim :D Yazarın tarzını seviyorsanız bu kitabını da beğenirsiniz diye düşünüyorum. :D

8 puan

Serinin ilk üç kitabında kızkardeşler sonraki kitaplarda ise çikolatakolik arkadaşlardan Amy var. Çok sorunlu bir gençlik geçirmiş olan Amy hayatını bir düzene koymuş ama hayatından erkekleri çıkarmıştır. Büyükannesinin yolundan Şanslı Limana gelerek kendi gerçekliğini aramakta. Korucu Matt ise onu uzun süredir takipte ama bir gece kaybolan Amy artık ona daha yakın.
Serinin bu kitabı biraz daha aksiyon doluydu. Seriye yeni karakterler katılırken bir yandan da Lucille gibi karakterlerde renk katmaya devam ediyor...

7 puan

Amy Michaels'in annesi küçük yaşta hamile kalmıştır. Çocuk büyütecek biri olmadığından Amy'i büyükannesi büyütmüştür. On iki yaşındayken büyükannesi ölünce zengin biri ile evlenen annesi ile yaşamaya gitmiştir. Annesi de kendisi de bu durumdan nefret etmiştir. O ortamdan sıkılır, kurallardan rahatsız olur. İlgi çekmeye çalışmış, başını hep belaya sokup kaçmış, ortalığı karıştırmış başkalarını suçlayıp kendisinin suçu olmadığını söylemiştir. Üvey babası tecavüz etmeye çalışınca bunu annesine söylemeye çalışmıştır. Defalarca aynı şeyi yaptığından başı gerçekten derde girince kimse inanmamıştır. Bu yüzden on altı yaşına kadar annesi ile yaşadıktan sonra evden ayrılmıştır. Hayattta kalmak için pek çok şey yapmıştır. Otostop çekip yabancılarla yolculuk yapıp, sokak aralarında uyuduktan sonra en son Şanslı Limana gelir. Elli sene önce büyükannesi Şanslı Limanda bir yaz geçirmiştir. Bu anılar büyüme döneminde onun için masal olmuştur. Büyükannesinin günlüğünü takip ederek oda büyükannesinin orada bulduğunu söylediği umut, huzur ve kalbini aramaya gelmiştir. Bunları bulmayı çok ister. Kalbini bulmak umurunda değildir ama huzur ve umut bulmayı ister. Bunun için çalıştığı restoranda izinli olduğu bir gün dağ gezine çıkar ve kaybolur. Çikolatakoliklerden Mallory'i arar ve onun kendisini kurtarması için gönderdiği kişi Matt olur.

Matt Bowers orman korucudur. İşine tapar. İşine sevgisi ilk olarak askeriyeden sonrada Chicago'da özel silahlar ve taktikler biriminde bulunmasından gelir. Chicago'da iş arkadaşını rüşvet yediği için içeri attırmış sonrasında diğer polis arkadaşlarının kınaması ile uğraşmak zorunda kalmıştır. Karısı çalışma saatlerinden ve tehlikelerinden memnun değildir. Daha önceden hapse attırdığı biri karısını takip edip saldırınca yara almadan kurtulmuştur ama Matt'ı suçlayıp gitmiştir. Matt'da Şanslı Limana huzur bulmak, yalnız kalmak için gelmiştir. Sessizliği sever ve bunu değiştirmeyi düşünmez. Fakat düşündüğü gibi olmaz.

Amy Matt'ın tipi olmasa da altı aydır oraya taşındığından beri yolları çakışıp durmuştur. Amy hep kendisini görmezden gelmiştir. Çıkma teklif etse herkesi geri çevirdiği gibi kendisini de reddedeceğini bilir. Bu yüzden sürekli çalıştığı restoranda yemek yiyip onu düşünmüştür. Genelde insanlar kendisini görünce sevinse de Amy için geçerli olmaz bu.
Amy hayatı boyunca güvencesi olmayan şeylerle yaşamıştır. Şanslı Limanda olmak, tek bir yerde kalmak, kendisi için bir hayat kurmak, yakın arkadaşlarının olması bunları sevmiştir. En son ihtiyacı olan şey ise aşktır. Matt kendisini çok etkilese de hiçbir erkeğin ilgisine hazır değildir. Matt'dan uzak durmaya çalışır ama ondan başka bir şey düşünemez. Bağlanmanın olmayacağı ilişkileri başlar ama tabi ki konuştukları gibi olmaz.

Korucu Seksi Tavşanın hikayesini daha farklı beklerdim. Seride en az beğendiğim kitaptı.

geri ileri