Bir Aşk Masalı (Prince Trilogy, #3)

10 puan

Iddesleigh vikontu Simon Iddesleigh, abisini öldüren katilleri bulup, intikamını almaya kararlıdır.
Katil dört kişidir. Bunların başı ise Sir Rupert . Simon adamları bulup tek tek intikamını almıştır. Hepsini birer birer bulmuş, düelloya çağırmış ve kılıcıyla katletmiştir. Sıranın kendisine geldiğini anlayan Rupert daha önce davranıp Simon'ı öldürmeye çalışır. Ama tahmin etmedikleri bir olay olur Simon'ın kurtarılması.

Lucy yolda dövülmüş, bıçaklanmış yaralı çıplak bir adam görünce yardımına koşar. Önce öldüğünü sansa da yaşadığını anlayınca onu bırakamaz ve evine götürür. Kim olduğunu bilmedikleri bir adamdır. Tehlikeli biri olabileceğini düşünen Lucy'nin albay olan babası önce evinde kabul etmez üstelik genç bir kızı da vardır. Ama Lucy babasını ikna eder ve yaralının tedavisi ile ilgilenir.

Simon, gözlerini daha önce hiç gelmediği Kent'te Maide Hill kasabasında açmıştır. Uyanıp kendisini kurtaran güzeli görünce şaşırır. Karşısındakinin bir melek olduğunu düşünür. Bu melek bakımı ile de fazlasıyla ilgilenir. Lucy'de bir şeyler vardır ruhuna dokunan akıllı ve ciddi bir şey. İyilikler yapıp, babasının evini idare ederek masum bir hayat sürüyordu. Onu yalnız bırakması gerektiğini, meleğinin taşraya ait olduğunu bilir ama yapamaz.
İyileşme sürecin de ise yakınlaşmak kaçınılmaz olur.
Lucy uzun süredir konuştuğu papazdan evlenme teklifi bekler ama Simon ile tanıştıktan sonra artık teklif ilgisini çekmez hale gelir. Papazın karısı olmakla yetinemez. Daha fazlası olmak istediğini daha önce fark etmemiştir. Onun için rüyadan uyanmak gibi bir şeydir. Aniden daha önce karşılaştığı kimseye benzemeyen göz alıcı bir adam karşısına çıkmış ve ona farklı şeyler hissettirmiştir. Ona bugüne kadar hissetmediği şekilde yaşamı hissettirmiştir. Sabah Simon ile konuşma isteği ile uyanıp, onun hakkında her şeyi öğrenmek ister. Kendisine engel olamaz.

Simon'un düşmanları tekrar ortaya çıkınca Lucy'nin iyiliği için gider ama geri dönmesi çok uzun sürmez. Üstelik evlenme teklifi ile döner.
Lucy sevdiği adamı intikamından vazgeçirmeye çalışsa da yanından ayrılmaya dayanamaz. Simon ise sevdiği kadın ile intikamı arasın da kalır.
Büyük bir mücadeleden sonra nihayet hayatları yoluna girer.

Yazarı seviyorum bu kitabı da beğenerek okudum.
Yazar yine farklı bir konu bulmuş, akıcı bir kitap olunca da beğenmemek elde değil.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »