Bazı Kızlar Isırır (Chicago Vampirleri Serisi, #1)

8 puan

Chicago Vampirler serisinin ilk kitabı ve ben beğendim. Değişik bir girişi oldu ve yazarın kalemi de sıkıcı değil. Profesyonel bir yazar olmadığını düşünüyorum çünkü mükemmel diyebileceğim bir kaleme sahip değil yazar ancak yine de akıcı, sürükleyici, sade ve merak uyandırıcı bir dili var.

Kitap ise yeni vampir olup Cadogan Evi'nin yeni üyesi acemi ama bir o kadar da güçlü bir vampir olan Merit'i konu alıyor. Sadece vampirlerle ilgili değil kitap. Diğer fantastik yaratıklar da var. Periler, şekil değiştiriciler, şeytanlar, melekler... yani görüp duyduğumuz her türlü fantastik yaratık mevcut. Bu türü sevenler için güzel bir seri diyebilirim.

Kitap çok olaylı bir kitap değil durgun ilerliyor belki ilk kitap olduğundandır bilemiyorum. Ancak Merit&Ethan ikisilinin diyalogları eğlenceli ve aslında karakterler arasındaki sohbetler, konuşmalar kitabı eğlenceli kılıyor.
Büyük beklentilerle okumayın kitabı sonucunda bir vampirli kitap bir yer de diğerleri ile aynı oluyor. Ancak dediğim gibi yazarın dili çok iyi ve kitabı okutuyor. Çeviri de kusursuzdu ben hiçbir hata görmedim. İmla hatası ve devrik cümleler de yoktu. Gayet güzel bir Türkçe ile yazılmıştı ki bu çeviri kitaplarda çok önemli bir şey.

Tevsiye ederim eğer fantastik kitapları seviyorsanız. :) Şahsen takip edeceğim bir seri. Optimum Kitap'tan da tek dileğim serinin kitapları arasında çok ara vermemesi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »