Aşkta İntikam Olmaz (İskoç Şövalyeleri, #1)

5 puan

https://illekitap.blogspot.com/2018/11/amanda-scott-askta-intikam-olmaz-iskoc.html

İskoç Şövalyeleri Serisinin ilk kitabı Aşkta İntikam Olmaz kitabının yorumuyla karşınızdayım. Normalde İskoç hikayelerini seven benim için bu kitap elimde çok uzadı. Hasta olduğum için mi yoksa okurken çok sıkıldığım için mi çözemedim açıkçası ama ne yazık ki ne alırken ki hevesim ne de okurken ki beklentimi karşıladı.

Sanırım kitap için beklentimi çok yükseltmiştim.

Amanda Scott'ın kitabın sonunda okurları için yazdığı yazıya göre şunu söylemeliyim ki evet kitap araştırılarak yazılmış ve tarihi bilgilere dayanıyor ama gerçek bilgilerden kurgulanarak yazılan bir çok bu türde kitap okudum ve hiçbirinde bundaki gibi sıkılmadım ya da kitap elimde bitmek bilmedi.

Böyle düşünmemin sebebi belki de griple boğuşuyor olmam bilemiyorum ama serinin diğer kitapları da elimde olduğundan dolayı kesinlikle diğer iki kitabı da okuyacağım onlar da böyleyse sorun ben de değildir derim :)

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse ile başlayan paragraflarda kitabın kısaca konusuna değinirdim ama bunda değinmeyeceğim çünkü arka kapak konusu yeterince bilgi veriyor dahası spoiler olur.

Kitapta sevdiğim yerler vardı. Mesela başlaması... ya da kitabın sonundaki Comyn'ler ile olan set, savaş muhabbeti... daha güzel yazılabilir miydi? Evet orada harbi savaş sahnesi okumayı isterdim. Ya da ilk bölümde Fin'in ailesinin savaştığı kısımda daha detay okumayı çok isterdim ama ne yazık ki her en kadar güzel olsa da biraz fazla geçiştirilmiş hissi verdi.

Fin ile Catriona arasındaki arkadaşlık güzel başlamıştı ama aşka biraz fazla hızlı döndü. Sanki yazar hadi ben bunların arasını yapayım demiş de birden akıllarına bu fikir gelmiş gibi oldu. Biraz duygu bakımından havada kalmış gibiydi.

Aslında kitapta tatmin etmeyen çok fazla şey vardı ne yazık ki ve beklediğim İskoç kitabı değildi. Umarım serinin diğer kitapları da bunun gibi değildir yoksa cidden bu seri bende büyük bir hala kırıklığı olacak.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »