Aşk ve Gurur

Profil Resmi
5 puan

Dönemi içinde değerlendirildiğinde çok değerli bir eser olduğu kabul edilebilir. Bugünün dünyasında da kendini hala okutabilmektedir elbet. Fakat o edebi doyumu bana yaşattığını söyleyemeyeceğim. 'Gurur ve Önyargı' demek özetliyor herhalde kitabı. Hatunun rahatsız edici önyargılı yapısında kendimi görüşümü ve bundan duyduğum hoşnutsuzluğu yadsıyamam.

(Dikkat ! Kitabın içeriği ile ilgili bilgi içermektedir:))

Bir de Elizabeth'in (baş karakter hatun kişi) Darcy'nin maddi varlığına aşık olduğunu; gösterişin, paranın başını döndürdüğünü, bunların bizim 'aşk' diye adlandırdığımız histen daha ağır bastığını düşünen bir ben miyim merak ediyorum. Zira aşık olduğunu bu şekilde fark etmiştir. Bu durum beni itmiştir, son derece samimiyetsiz gelmiştir devamındaki aşkları. Peki beyfendinin servetinin kadının gözünü döndürüp , ona karşı bir şeyler hissetmesine yol açması - ya da bir anda zaten hissetmiş olduğunun farkına varması- durumu için, 'gerçekçi' diyebilir miyiz? Evet ! ! Ancak bu, durumun ne kadar itici olduğu gerçeğini de değiştirmez. - 'İtici' kelimesinden başka ne yazabilirim bilemedim.-

Demem o ki; benim açımdan bir aşk romanı değildir. Zaten kitabın asıl isminin de aşkla alakası yoktur:)) Bence aşk romanı okuma arzusu olanlar okumasın, filmini (2005) izlesin , en azından biraz daha aşka yakın aktarılmış film.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »