Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar

10 puan

Heather Montgomery muhasebecidir. Sakin, düzenli, planlı bir hayatı tercih eder. Oldukça kalabalık olan ailesinin yine bir düğünü için nedimedir. Kuzeninin tüm nedimeleri ile Las Vegas'a giderler. İlişkiler konusunda berbattır. Erkeklerle bir araya gelmeyi denemiş, kadın dergilerinde bekar kadınların yapması gerektiği söylenen her şeyi yapmış ama sonuç alamamıştır. Evden o kadar uzakta asansör beklerken Tony'i görür. Tony'i ne zaman görse heyecanlanır. Zeki, profesyonel bir adamla evlenmek ister. Tony gibi adamların evlenmeyeceğini, serbest olmayı sevdiğini bilir. Böyle bir adamla geleceği olmayacaktır. Tony yakışıklı, çekicidir ama onun gibi adamlar rüyasında yer almaz ve kendisi gibi birinin de rüyalarında yer almasını istemeyeceklerine inanır. Asla Tony gibi yakışıklı bir adamla evlenemeyeceğini düşünür.

Tony McCaffey artık kendi işini yönetmek istediği için işinden ayrılmıştır. İnsanlara kendilerini evinde hissettirmeyi amaçladığı bir bar almayı düşünür. Fakat satışa üç gün kala yardım için para verecek arkadaşı parayı vermeyince fırsat ellerinden kaymadan satış gününe kadar eksik parayı bulabileceği bir plan düşünür. Kumar oynamaya karar verir ve bayan şansında peşinden gelmesini dileyerek Las Vegas'a gider.

Heather Tony'nin suratını asık görünce konuşur. Tony elde etmek için her şeyi yapabileceği, çok istediği bar için o gece kazanması gerekirken kaybetmiştir. Heather tekrar denemesini söyler ve odasının kapısının önünde bulduğu ve şanslı olduğunu düşündüğü fişi vererek oynaması için ısrar eder. İkna edebilmek için Tony'nin şans tılsımı olarak yerine oynar. Büyük bir risk alıp kaybettikten sonra gördüğü ilk makineden kazanır ve bunun yazgı olduğuna inanır.

Tony yazgıya inanmazken inanmaya başlar. Kendisine saklayabilecekken parayı vermek için peşinden koşan Heather'ın daha önce tipi olmadığını düşünürken olmaması için bir neden göremez. Heather'ı bırakmak istemez. Şansının dönüp mükemmel kadını da bulmuş olabileceğini düşünür. Şimdiye kadar çıktığı kadınlar sadece eğlencelikken Heather çok farklıdır. Kendisinden daha akıllı bir kadınla olmak daha çekici gelir. Heather'ın doğru kadın olduğunu düşünür. Ona duyduğu ihtiyacı başka hiçbir kadına duymamıştır. Bu düşünceler içindeyken gece kutlamaya çıktıktan sonra sabah adını bile hatırlamadığı, minnet duyduğu Heather ile evlendiğini öğrenir. Bir kadınla birkaç günden uzun süre çıkmayıp, hayat boyu sürecek tuzaktan daima kaçınmışken birden evlenmiştir. Ailenin aklı başında kızı olan Heather'de aynı şekilde şaşkın uyanır. Hemen boşanmayı düşünürken eve döndüğünde büyük ailesini kendisi ve kocasını karşılarken bulur. Tony Heather'ın yaptığı iyilikten sonra aşağılanmaması için kuzeninin düğününe kadar bir ay evli kalmayı önerir. Böylece ikili aynı evde yaşamaya başlar.

İkili kimse öğrenmeden boşanacaklarını düşünse de herkes öğrenir. Heather Tony'e işinde yardım eder. Tony'de hayatındaki her şeyin dümdüz, düzenli, kusursuz olmasını isteyen Heather'e eğlenmeyi öğretir. Tony Vegas'a para bulmak için gitmişken paradan daha değerli bir şey bulur.
Bu kez yakışıklı erkeğin karşısında çok güzel bir kadın yok bu durum güzeldi. Akıcı, kolay okunan, güzel bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »