Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar

En Son Değerlendirmeler

4 puan

güzel ve eğlenceli bir kitaptı.

11 yıl, 11 ay
9 puan

Çok çok güzeldi,Tam bir Romantik Komedi tavsiye ederim,kimi yerlerinde kahkahalarla güldüm.Derinliği olmayan bir kitap olmadığını söyleyenlere hiç inanmayın.Tony ve Heather'in birbirlerini bulduktan sonra farketmeden geçirdikleri değişimi çok güzel ifade ediyordu yazar.Elime alıp bırakamadım..

10 puan

wooww ! İşte romantik komedi dediğin budur ! :) Baş karakterlerin konuşmaları olsun,haraketleri olsun bna çok içten geldiğinden midir nedir bilmem bu kitabı o kadar çook sevdim ki 3 kere üst üste okudum :D bu kitaptaki karakterler o kadar içten,gerçek ve komik ki gülmeden okuyabilecek olan varsa eğer şaşarım .. Bir kere baş karakterimiz klasik aşk romanlarındaki gibi güzel,kendine güvenmesine yetecek kadar harika vücutlu falan değil.Benim için en ilgi çekici kısmı bu oldu kitabın.Çünkü mükemmel kadınlardan bıktım :D her kitapta bu konu o kadar göze batıyor ki gerçekçiliğini kaybetti adeta .. Ama işte bu kitap başka..! Ana karakterimiz heather muhasebeci,hayalperest olmayan - gerçekçi,zeki ve akıllı,kibar insanların değimiyle "yuvarlak hatlı",her erkeğin daha kapıdan adımını atar atmaz fark edeceği kadar güzel olmayan,'normal' bir kız.. Güzel değil mi ? tabii ki güzel ama manken değil.. Heather'ın sürekli gittiği barda sürekli gördüğü ve imkansız olduğunu bildiği kasabanın yakışıklı çocuğu olan biri vardır.Ve o kişi tabii ki baş erkek karakterimiz Tony..! Heather'ın varlığından bile haberi olmayan bu yakışıklının acilen paraya ihtiyacı vardır ve bunu kazanmak için vegasa gider..İşe bakın ki kızımızında iğrenç kuzeni evleniyordur ve onunda parti için aynı gece vegasa gitmesi gerekir.. :) tony kazanmak için gittiği parayı kazanamamış bu nedenlede üzgün bir şekilde odasına çıkarken karşılaşrlar.. Heathersa kumarda çok iidir çünkü çok akıllıdır.Sonuç olarak o parayı kazanmasına yardım eder ve bay yakışıklı sonunda kızımızın var olduğunu görmeye başlar :) birlikte kutlama yaparken sarhoş olup evlenirler ve sabah olduğunda herşey karışır..
Olaylar tamamen kadere dayanıyor kitapta . zaten komik olanda başlarına gelenler değil verdikleri tepkiler ve günlük hayatları :)) okuduktan sonra bir romantik komedi izlemiş kadar mutlu ve yüzünüzde gülücükler bırakan bir eser.. Bu yazara bayıldım!!
Ve en sevdiğim şeylerden birini daha barındırıyor kitap erkeğin ağzındanda dinliyoruz hikayeyi..+ 18 diyemem ama bazı yerler var işin nereye gittiğini biliyorsunuz.. :) Açıklığı hayal gücüne bırakmış yazar bunuda çok sevdim.Çünkü Öyle kitaplar varki okurken midem kaldırmıyor :)) Uzun lafın kısası bu kitap 4+4lük ! <3

8 puan

Çok sevimli, eğlenceli bir hikayeydi..
Okuyucuyu yormayan, sıkmayan ama sonunda ne olacak dedirten bir kitaptı.
Karakterlerimize gelince;
Tony görünüşte yakışıklı, güleryüzlü,çapkın, dost canlısı ve sözde oldukça tasasız rahat bi insan.
Heather ise öyle ahımşahım bir güzelliği olmasada; mantıklı,planlı,düzenli,ailenin akllı kızıdır..
Yani birbirine zıt iki karakter =)Hoş kader onu bunu dinlemez onları bi şekilde bir araya getirir...
Las Vegas'ta...Peki çiftimiz neden ordadır acaba?
Tony bir bar almaya karar vermiş tüm işleri halletmiş bir imzaya gerek kalmıştır..Ama son anda, satışa
3 gün kala 20.000 dolar almayı planladığı arkadaşı son anda arıza çıkarmıştır...Yani puf!! para yok..
İnsanlar çaresiz halde neler yapar bilinmez ama bi fikir Las Vegas'a gider...
Ve Bayan Şansında peşinden gelmesi için dua eder...
Heather ise evlenmek üzere olan kuzeni ve diğer nedimelerle -kendisi gibi- 1 haftalık Vesgas
tatiline çıkar...Bekarlığa veda eğlencesi gibi bir gezi..
Tony kumar oynamış ve kaybetmiştir..Bu sırada odasına çıkmak için asansörü beklerken Heather ile
karşılaşır ve başından geçeni anlatır...
Heather ise bir gün önce kapısında 10 dolarlık bir fiş bulmuş ve hayırdır diyerekten cebine stmıştır...Tony'i bu halde görünce ona bu fişi kullanarak oynamasını söylesede Tony kabul etmemiştir..
Onun adına ise Heather oynamıştır..Biraz sancılı bir süreçten sonra ilginç bir şekilde 2. seferde parayı kazanmıştır...

Herşey iyidir hoştur..Şimdi kutlama zamanıdır...Aklı başında kızımız bir çılgınlık yapıp, kendini bu
kutlamaya vermiş sabahında evli uyanmıştır...
Çok tatlı bir çiftti...Kitap kendisini okutuyor...Bu sarhoş olarak yapılan evlilikten sonrası ise
çok daha güzeldi...Heather Tony sayesinde kendini kısıtlamayı bırakıp eğlenmeyi öğreniyor, Tony ise
aile olmayı,değer vermeyi hatta sevmeyi öğreniyor...

Ben okuyun derim..dün gece başladım..bu sabah bitirdim...o kadar sevdim :D

5 puan

çok şeker eğlenceli bir kitaptı beni güldüren kitapları seviyorum

9 puan

Aaaa değerlendirme yapmamış mıyım ??? Küçük Yalanlar Yüksek Topuklardan sonra yeniden(3,5 yıl sonra) okudum yine büyük keyif aldım :)))

9 puan

Tekrar okudum ve tekrar bayıldım :)

10 puan

Kesinlikle 10 puanlık bir kitap. Komik, romantik ve eğlenceli. Hiç sıkılmadan okudum bitirdim. Tavsiye ederim :)

10 yıl, 11 ay
8 puan

sıkılmadan okunacak bi romantik komedi özellikle otuzuna gelipte evlenemeyenler tam sizlik :)

9 puan

kesinlikle okunmaya değer, eğlenceli bir romantik komedi. Merak edenlere tavsiyemdir

Profil Resmi
9 puan

Çok çok çok beğendiğim bir kitap. Kesinlikle tavsiye edilir.

Profil Resmi
8 puan


6 puan

klasik bir sıradan aşk filmi konusu

10 yıl, 10 ay
7 puan

Bu kitapta en sevdiğim şey, esas kızın manken gibi vücuda ve dayanılmaz güzellikte bir yüze sahip olmamasıydı. Çünkü aşk romanlarında en saçma bulduğum şey erkeklerin sadece güzel kadınlara aşık olabildiği görüşüydü.

9 puan

Ne kadar güzel bir romantik komediydi böyle.Eğlenceli ve bol bol aşk dolu! Güzel vakit geçirmek için birebir .... :)

5 puan

Basit kurgulu, mutlu sona ulaşmak için her türlü mucizenin seferber edildiği klasik romantik komedilerden. Tek takdir edeceğim nokta kadın kahramanın gerek hayat şartları gerekse fiziki açıdan sıradan ve makul olması olabilir, geri kalan tüm konularda klişeye tur bindiriyor. Eğlenceli ve akıcı bir tarzı olmakla birlikte bittikten sonra kitabı okumuş olmakla okumamış olmak arasında bir fark olmayan, sabun köpüğü denilen tarzda eserlerden.

Profil Resmi
7 puan

Las vegas da sarhos iken evlenen ciftimizi anlatıyor. Evlerine döndükleri zaman herkesin onları evli bildiğini görüp bu evliliği 1ay kadar sürdürme kararı alıyorlar. Sonunda ise anlaşmalı boşanma. Ama işler hic de plandıkları gibi gitmeyecek. Okurken eğlendiğimi hatırlıyorum.

10 puan

Kitap için bayıldım kelimesi yeterli değil benim için efsane kitaplarım arasında yerini aldı artık tekrar tekrar okurum. O kadar içten o kadar güzeldi ki daha başka ne yazacağımı bilmiyorum. Sadece yayınevleri artık bu kadar güzel kitapları önümüze pek fazla getirmiyorlar buna üzülüyorum. Heather ve Tony başrol olarak harikaydılar oldukları sahnelerin altını sürekli çizmek istedim ve ben asla kitabımın hiçbir sayfasına ufak bir çizik bile atamam ama kitap da bu isteğim Nirvana yaptı. Kitap Tony ve Heather'ın sarhoşken Vegasta yapmış oldukları evliliklerinin ardından bir aylık bunu sürdürme anlaşmasının ardından eğlenceli hikayesini anlatıyor. Bol bol kahkaha biraz hüzünle bitirdim kitabı.
Kitabın baskısı yok o yüzden olur da sahaflarda karşınıza çıkarsa sakın kaçırmayın.

10 puan

Heather Montgomery muhasebecidir. Sakin, düzenli, planlı bir hayatı tercih eder. Oldukça kalabalık olan ailesinin yine bir düğünü için nedimedir. Kuzeninin tüm nedimeleri ile Las Vegas'a giderler. İlişkiler konusunda berbattır. Erkeklerle bir araya gelmeyi denemiş, kadın dergilerinde bekar kadınların yapması gerektiği söylenen her şeyi yapmış ama sonuç alamamıştır. Evden o kadar uzakta asansör beklerken Tony'i görür. Tony'i ne zaman görse heyecanlanır. Zeki, profesyonel bir adamla evlenmek ister. Tony gibi adamların evlenmeyeceğini, serbest olmayı sevdiğini bilir. Böyle bir adamla geleceği olmayacaktır. Tony yakışıklı, çekicidir ama onun gibi adamlar rüyasında yer almaz ve kendisi gibi birinin de rüyalarında yer almasını istemeyeceklerine inanır. Asla Tony gibi yakışıklı bir adamla evlenemeyeceğini düşünür.

Tony McCaffey artık kendi işini yönetmek istediği için işinden ayrılmıştır. İnsanlara kendilerini evinde hissettirmeyi amaçladığı bir bar almayı düşünür. Fakat satışa üç gün kala yardım için para verecek arkadaşı parayı vermeyince fırsat ellerinden kaymadan satış gününe kadar eksik parayı bulabileceği bir plan düşünür. Kumar oynamaya karar verir ve bayan şansında peşinden gelmesini dileyerek Las Vegas'a gider.

Heather Tony'nin suratını asık görünce konuşur. Tony elde etmek için her şeyi yapabileceği, çok istediği bar için o gece kazanması gerekirken kaybetmiştir. Heather tekrar denemesini söyler ve odasının kapısının önünde bulduğu ve şanslı olduğunu düşündüğü fişi vererek oynaması için ısrar eder. İkna edebilmek için Tony'nin şans tılsımı olarak yerine oynar. Büyük bir risk alıp kaybettikten sonra gördüğü ilk makineden kazanır ve bunun yazgı olduğuna inanır.

Tony yazgıya inanmazken inanmaya başlar. Kendisine saklayabilecekken parayı vermek için peşinden koşan Heather'ın daha önce tipi olmadığını düşünürken olmaması için bir neden göremez. Heather'ı bırakmak istemez. Şansının dönüp mükemmel kadını da bulmuş olabileceğini düşünür. Şimdiye kadar çıktığı kadınlar sadece eğlencelikken Heather çok farklıdır. Kendisinden daha akıllı bir kadınla olmak daha çekici gelir. Heather'ın doğru kadın olduğunu düşünür. Ona duyduğu ihtiyacı başka hiçbir kadına duymamıştır. Bu düşünceler içindeyken gece kutlamaya çıktıktan sonra sabah adını bile hatırlamadığı, minnet duyduğu Heather ile evlendiğini öğrenir. Bir kadınla birkaç günden uzun süre çıkmayıp, hayat boyu sürecek tuzaktan daima kaçınmışken birden evlenmiştir. Ailenin aklı başında kızı olan Heather'de aynı şekilde şaşkın uyanır. Hemen boşanmayı düşünürken eve döndüğünde büyük ailesini kendisi ve kocasını karşılarken bulur. Tony Heather'ın yaptığı iyilikten sonra aşağılanmaması için kuzeninin düğününe kadar bir ay evli kalmayı önerir. Böylece ikili aynı evde yaşamaya başlar.

İkili kimse öğrenmeden boşanacaklarını düşünse de herkes öğrenir. Heather Tony'e işinde yardım eder. Tony'de hayatındaki her şeyin dümdüz, düzenli, kusursuz olmasını isteyen Heather'e eğlenmeyi öğretir. Tony Vegas'a para bulmak için gitmişken paradan daha değerli bir şey bulur.
Bu kez yakışıklı erkeğin karşısında çok güzel bir kadın yok bu durum güzeldi. Akıcı, kolay okunan, güzel bir kitaptı.

geri ileri