Kullanıcı Araçları

Talha Uğurluel

12 kişi favori yazarlarına eklemiş

talha uğurluel düzenleme geçmişi

tifosi, talha uğurluel isimli yazarın detaylarını düzenledi

Doğum Günü düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 13
Doğum Ayı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 8
Doğum Yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 1976
Doğum Yeri düzenlenmiş, eski hali Manisa, Türkiye, yeni hali Manisa
7 yıl
tifosi, talha uğurluel isimli yazarın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Hakkında
Manisa Demirci’li
Manisa Demirci'li olan Talha Uğurluel, 1997 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin Üniversitesinin Tarih Bölümü’nden bölümünden mezun oldu. 8 yıl özel radyolarda Özel Radyolarda tarih programları yaptı. Yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış birçok makalesi olup, Çanakkale Savaşları, Gelibolu Savaşları ve Gezi Rehberi, Dünyaya Hükmeden Sultan, Sarayın Kutsalları, Kanuni’nin Akıl Oyunları, Tarih Tıbbı Konuşturdu, Mekanlar ve Olayları ile Hz.Muhammed’in Hayatı ve Balkanların Başkenti Edirne, Varlık ve Yokluk Savaşımız, İstanbul’un Fethi, Peygamber Efendimiz’in İzinde Mekke-Medine, Önden Gelenler ve Mevlana adlı kitapların yazarıdır. Ayrıca Çanakkale, Edirne Edirne, Kanuni ve Mekke-Medine Mekke Medine tarihi ile ilgili cd çalışmaları mevcuttur. İki

İki
yıl imaj İmaj kitap çalışmaları yapmış olup, Mukaddes Emanetler, Timur’un Timur'un Tüzükatı, Barbaros Hayreddin Paşa’nın Paşa'nın Hatıratı ve Harp Mecmuası kitapları, Mecmuası, editörlüğünü yaptığı eserlerden birkaçıdır. Muhtelif turizm acentalarında AR-GE yönetmenliği Turizm Acentalarında AR-Ge Yönetmenliği yapan Uğurluel, iki dilde profesyonel Turist Rehberliği yapmakta olup, yerli ve yabancı gruplar ile Türkiye’nin Türkiye ve dünyanın birçok yerine kültür gezileri düzenlemekte, kurum ve derneklerin ülkesine Kültür Gezileri düzenlemektedir.

Amerika’dan Yemen’e, Vietman’dan Bosna’ya birçok ülkede gerçekleştirdiği
eğitim programları dahilinde tarih seminerleri vermektedir. Hâlen Marmara Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını seminerlerine Türkiye içinde de hız kesmeden devam etmektedir.

Habertürk Öteki Gündem Programının danışmanlığını
sürdüren Uğurluel, ayrıca TRT Radyo 1’de “Dünya Gezgini” 1 de 4 yıldır devam eden Konuşan Tarih programını ve TRT Türk’te “Tarihin İzinde” programını hazırlayıp sunuyor. Timaş Yayınlarından 2013 yılında Dünyaya Hükmeden Sultan Kanuni kitabı yayımlanmıştır.

Yazarın Kitapları

- Dünyaya Hükmeden Sultan Kanuni
- Kanuni'nin Akıl Oyunları
- Tarih Tıbbı Konuşturdu
da sunmaktadır.

Halen Gazi Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünde Akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
7 yıl
Medes, talha uğurluel isimli yazarın detaylarını düzenledi

Doğum Yeri düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Manisa, Türkiye
Cinsiyet düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Erkek
WebSitesi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali http://talhaugurluel.com
10 yıl
Medes, talha uğurluel isimli yazarın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Hakkında
Manisa Demirci’li olan Talha Uğurluel, 1997 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 8 yıl özel radyolarda tarih programları yaptı. Yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış birçok makalesi olup, Çanakkale Savaşları, Gelibolu Gezi Rehberi, Balkanların Başkenti Edirne, Varlık ve Yokluk Savaşımız, İstanbul’un Fethi, Peygamber Efendimiz’in İzinde Mekke-Medine, Önden Gelenler ve Mevlana adlı kitapların yazarıdır. Ayrıca Çanakkale, Edirne ve Mekke-Medine tarihi ile ilgili cd çalışmaları mevcuttur. İki yıl imaj kitap çalışmaları yapmış olup, Mukaddes Emanetler, Timur’un Tüzükatı, Barbaros Hayreddin Paşa’nın Hatıratı ve Harp Mecmuası kitapları, editörlüğünü yaptığı eserlerden birkaçıdır. Muhtelif turizm acentalarında AR-GE yönetmenliği yapan Uğurluel, yerli gruplar ile Türkiye’nin birçok yerine kültür gezileri düzenlemekte, kurum ve derneklerin eğitim programları dahilinde tarih seminerleri vermektedir. Hâlen Marmara Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını sürdüren Uğurluel, ayrıca TRT Radyo 1’de “Dünya Gezgini” programını ve TRT Türk’te “Tarihin İzinde” programını hazırlayıp sunuyor. Timaş Yayınlarından 2013 yılında Dünyaya Hükmeden Sultan Kanuni kitabı yayımlanmıştır.

Yazarın Kitapları

- Dünyaya Hükmeden Sultan Kanuni
- Kanuni'nin Akıl Oyunları
- Tarih Tıbbı Konuşturdu
10 yıl